Najdi forum

Jajčevci

Letos spet imam na vrtu lepe jajčevce. Do sedaj sem jih uporabljala samo za vkuhavanje, kot dodatek k ajvarju. Letos sem jih pa začela uporabljat tudi pri vsakdanjem kuhanju. Nekaj receptov sem že zasledila v forumu, in se mi zdi super tista zadeva, ko daš gor na kolobar jajčevca mezgo , origano in sir. Vprašala pa bi, ker sem v dilemi. Mogoče se vam bo zdelo vprašanje banalno, ampak jaz tega ne vem. Ali je treba jajčevce obvezno olupiti, ali jih lahko uporabljaš z olupi. Jaz jih namreč vedno lupim. Če pa ima katera kakšen dober recept, bo pa tudi dobrodošel. Hvala za odgovore in LP.

Seveda jih lahko uporabljaš z olupi. Meni so najboljši pohani. Pohaš jih enako kot meso. Zelo okusno.

Poskusi pa dober tek.

Irena

Izdolbeš, vsebino podušiš na čebuli, česnu, peteršilju, papriki, gobicah ali biločem druge, za zgostitev daš malo riža ali kakšnih kosmičev, lahko tudi drobtine…nafilaž jajčevce in na pomaščenem pekaču najprej pečeš same, nato pa daš na vrh rezino sira in zapečeš.

Ali še enostavneje … prerežeš na pol, izdolbeš, kar je v sredicah, zmešaš z narezanim (surovim) paradižnikom in papriko, nazaj nafilaš, potreseš s sirom (če ga ješ) in daš popečt, dokler sir ne zakrkne. Vzameš, in … poješ. Simple. Brez dušenja, kuhanja itd.

Val

koliko časa se pečejo v pečici ?

Jaz jih pečem 20 minut pri temperaturi 200 stopinj. Odlično! In malokalorično.

LP, Simona

Se hitreje je, ce izdolbene melancane ze poprej popeces v pecici, tacas ko prazis nadev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close