sadna juha
Juha iz borovnic in rdečega vina
za 4 osebe
350 ml brusničnega soka
250 ml rdečega vina(zelo dober je cabernet sauvignon)
1 paličica cimeta
približno 125 g sladkorne sipe
250g borovnic
1 žlica koruzne moke, zmešana z 2 žlicama vode
125 ml kisle smetane in prav toliko sladke smetane
V veliko kozico damo brusnični sok, vino in cimet, po okusu sladkamo-vse skupaj zavremo in na majhnem ognju kuhamo še 15 minut.
Vmešamo cele borovnice in na majhnem ognju kuhamo še 5 minut.
Postopoma dodamo mešanico koruzne moke in vode in še enkrat na hitro zavremo, da se juha malo zgosti. Odstranimo cimet.
Juho nalijemo v skledo in pustimo vsaj pol ure, da se ohladi. Zmešamo kislo in sladko smetano in ju umešamo v juho. Pokrijemo in ohlajamo vsaj 3 ure. Okrasimo z svežimi borovnicami in ponudimo, pa dober tek!
Hladna jagodna juha
za 4 osebe
250 ml suhega belega vina
90 g sladkorne sipe
zelo majhen košček limetine lupinice(po želji)
250g jagod
250ml pomarančnega soka
Vino in sladkor zavremo in pustimo vreti 5 minut, odstavimo, nato dodamo limetino lupinico in pustimo, da se ohladi.
Odstranimo limetino lupinico, razrežemo jagode jih dodamo ohlajenemu vinu ter z mešalnikom vse skupaj zmiksamo
, na koncu vmešamo še pomarančni sok in ohlajamo 3 ure.
Pomarančni sok lahko nadomestimo tudi z sokom lubenice(prej seveda odstranimo peške)
Dober tek!
Lala
Forum je zaprt za komentiranje.