koliko stane inštruktor, kje ga najti
Lep pozdrav.
Otrok težave pri angleškem jeziku v OŠ, midva z možem znava angleščino, a očitno ga ne znava pravilno poučevat, saj po izobrazbi nisva pedagoga (vem, da bi ga morala učiteljica naučit vsaj osnov jezika, a je kar pač je…..).
Kje najdemo kakšnega v redu inštruktorja? Cena na uro? Smo pa iz Lj.
Žal ti odgovora na tvoje vprašanje ne morem dat, ker ne poznam nobenega iz Ljubljane, ki inštruira.
Mislim pa, da pedagoški problemi tu niso problem. Naš otrok je v šoli dosti manjkal, zato sva vse predelala doma. V DZS-ju sem kupila ene modre pripomočke k učenju, mislim, da se jim reče Znam več ali nekaj podobnega. Notri so zelo dobro razloženi časi in vsa ostala pravila. Če se predmeta lotita po nekem planu, sistematično, od prve strani naprej, sem prepričana, da bo otroku uspelo tudi brez tuje pomoči.
Pa srečno.
Sem učiteljica angleščine in ti povem nekaj stvari iz prve roke.
1. Vsi učenci, ki jih učim in imajo inštruktorja, v šoli ne poslušajo in ne delajo šolskih zadolžitev tako, kot je treba. Njihov odgovor na to, da morajo v šoli poslušati razlago in delati vaje je, da bodo itak doma vse to naredili z inštruktorjem. Pa da ne bi mislili, da imam v razredu kaos in nemir. Niti pod razno ne dovolim klepetanja, glasnega govorjenja med delom itd. Ampak ti otroci enostavno odklopijo, ker jih ne moreš prisiliti, da bi delali, če nočejo. Starši pa veselo plačujete inštruktorje. Ne pravim, da je tvoj tak, samo povem svoje izkušnje.
2. Nekateri otroci so enostavno anti za angleščino. Globoko sem prepričana, da je čut za določen jezik že v genih. Tisti, ki jim angleščina ne gre, bodo potrebovali veliko več truda in dela kot tisti, ki jim jezik gre. Nektari moji učenci obvladajo nepravilne glagole ne da bi se jih posebej učili. Samo iz raznih računalniških igric ter knjig v angleščini, ki so jih brali. Nekateri se jih morajo mukoma učiti in je to zanje resna težava. Tako, da je čisto možno, da je vaša učiteljica dobra učiteljica, da je pa vaš otrok med tistimi, ki potrebuje veliko več dela in vaje (tudi doma), da bi obvladal osnove. Nekateri niti osnov nikoli ne uspejo obvaldati, žal. Zato tudi obstajajo določene poklicne šole, kjer tujega jezika ni.
3. Za poučevanje enega otroka ne potrebuješ nekih silnih pedagoških znanj iz didaktike itd. Mora ti samo biti jasno, česa naj bi se naučil. Če pa ga želite naučiti kar celotnega besednega zaklada, ki se za določen razred potrebuje, ker ga vaš otrok nima, bo pa seveda težko. Ampak to bi bilo težko s pedagoškimi znanji ali pa brez njih. Edino, kar vam v tem primeru lahko svetujem, je branje knjigic v angleščini. Najprej čisto enostavnih, potem težjih. Tuj jezik je dejansko taka specifika, kjer imaš v istem razredu otroka, ki praktično bere težka besedila in celo debele knjige v angleščini, in otroka, ki niti knjigice za popolne začetnike s parimi povedmi v celi knjižici ni sposoben razumeti.
4. Iz otroka, ki mu angleščina ne leži, ne bomo mogli narediti otroka, ki bo jezik dobro obvladal. Lahko ga pa naučimo osnov, da bo zmogel dosegati minimalne standarde (vsaj v večini primerov). Torej preproste knjigice in razlaga besed ter glagolskih časov v zgodbi, ki jo berete.
Srečno.
sama inštruiram ang, in nem. jezik in sem mnenja, da otrok v OŠ. NE RABI inštruktorja, če vsaj malo sledi pouku in sproti dela naloge in vaje. Je pa učitelj in starš tisti, ki prvi opazi če otrok kaj ne razume in mu to razloži na njemu razumljiv način..ampak sproti., in ne čakat na konferenco oz. prvo negativno oceno.
Kaj pa dopolnilni pouk v šoli?
Kolikor mi je znano je šola dolžna zagotoviti dopolnilni pouk za vsak predmet, pa tudi če ga rabi samo en učenec.Obrnite se prvo na učiteljico,oz. naredite tako kot ste že zgoraj sama napisala, ker je res škoda dat denar za nekaj kar ni treba!
Pa veliko uspeha pri učenju!
Če iščete zanesljivega inštruktorja angleščine za osnovnošolca v Ljubljani, priporočam, da obiščete platformo meetnlearn.si.
Na njej lahko iščete inštruktorje glede na predmet in lokacijo, preverite njihove ocene, izkušnje in razpoložljivost. Komunikacija in rezervacija terminov potekata enostavno kar preko platforme.
Cene se gibljejo med 10 € in 25 € na uro, odvisno od izkušenj in načina dela (v živo ali na daljavo). Vpis in iskanje sta za starše popolnoma brezplačna.
Upam, da vam bo informacija v pomoč!
angleščina
zakaj oraš imet pedagoško fakulteto da znaš nekoga naučit jezik?? od kej pa ta ideja spet? od kdaj pa je pedagoška fakulteta, pogoj da nedko zna učit, predavat? pa jaz znam ful dobro, pa ne bi šel blizu pedagoške fakultete. ni šanse. kako ne moreta naučit otroka angleško, če sama znata??? kaj pa pol t isploh znaš mamica. to je tvoja ena od osnovnih nalog pizda. kaj si ti motena malo.
Anonimno 3469, 11.06.2025 ob 12:26
angleščina
zakaj oraš imet pedagoško fakulteto da znaš nekoga naučit jezik?? od kej pa ta ideja spet? od kdaj pa je pedagoška fakulteta, pogoj da nedko zna učit, predavat? pa jaz znam ful dobro, pa ne bi šel blizu pedagoške fakultete. ni šanse. kako ne moreta naučit otroka angleško, če sama znata??? kaj pa pol t isploh znaš mamica. to je tvoja ena od osnovnih nalog pizda. kaj si ti motena malo.
Veš, dveh zadnjih vrstic ti res ne bi bilo treba napisat…bi ji v živo tudi tako ¨sočno¨ povedal/a?? Ti bom kar sama odgovorila: NE BI, KER SI NE BI UPAL/A!!! Tule te pa itak nihče ne pozna in si lahko točno tisto, kar si in kakršen/na si.
…potem pa nasmešek na obraz in med ljudi, pa naj se vidi, kak fajn oseba si, a ne?
Slovenci tipično precenjujejo svojo angleščino, ali jim jo je pa nerodno govorit, da ne bojo slučajno naredil kake napake, tega pri drugih narodih nisem videl.
Ampak tudi če bi res dobro znali angleško, to ni dovolj, za učenje nečesa ni dovolj, da ti to dobro obvladaš, proces učenja terja strukturo, pedagoške metodiko, moraš znat razložit zakaj je nekaj tako, vi pa še slovensko komaj lomite.
Ja enim gre, drugim ne. Enako kot matematika.
Toda da se. Pa da se dobit tudi več kot so minimalni standardi. Ker moj iz šole pride z O znanjem matematike. Učiteljica pravu, da med poukom poskuša sodelovati. Na koncu piše 5, ker ga doma naučimo. Toliko.
Od sestre sin pa ima težave z angleščino. Pa ga doma naučijo za 5.
Nihče nima pedagoškega znanja.
Nekateri ne znajo matematike, drugi angleščine, tretji pa ne znajo učit. In žal postanejo učitelji. Saj smo vsi imeli kakega takšnega učitelja. Če dobiš kakšnega takega učitelja matematike si oplel.
Tuje jezike se povsod uči po nekem sistemu, ponavadi skoraj matematično, npr. present perfect je I + have + t.i. tretja oblika glagola (i.e. past participle), ker na nek način moraš učencu konceptualizirat abstraktno slovnico, ampak ni pa to način, kako poteka akvizicija jezika naravno, otrok se svojega jezika ne nauči tako in enim otrokom šolski, “matematični” način učenja tujega jezika enostavno ne sede in ga je smiselno dopolnjevati z drugimi metodami, še posebej tako, da so otroku tudi vsebine zanimive; Netflix in Youtube videji z angleškimi podnapisi, spletni klepeti v angleščini z vrstniki na redditu ali forumih o stvareh, ki so njemu kul…
Je pa tudi nekaj drugega res, namreč da je ene otroke treba naučit se sploh učit, ne znajo sami razvit strategij učenja. Tipično sicer korelira z inteligenco, da otrok to sam pogrunta, ampak eni pa rabijo pomoč in ne vem, če to sploh kdo dela, ker to niso inštrukcije v običajnem pomenu besede, ampak bolj trening učinkovitega razmišljanja, slednje pa v Sloveniji manjka tudi študentom na univerzi, ne samo otrokom, znajo se na pamet naučit za izpit, manj pa integrirat novo znanje v širši teoretski okvir.
angleščina, 18.11.2010 ob 14:09
Lep pozdrav.
Otrok težave pri angleškem jeziku v OŠ, midva z možem znava angleščino, a očitno ga ne znava pravilno poučevat, saj po izobrazbi nisva pedagoga (vem, da bi ga morala učiteljica naučit vsaj osnov jezika, a je kar pač je…..).
Kje najdemo kakšnega v redu inštruktorja? Cena na uro? Smo pa iz Lj.
Prej rabi inštruktorja za “zicleder”. Angleščina mi ne deluje predmet, za katerega bi rabil posebej inštruktorja, samo kilometrina je potrebna, pa malo zanimanja. Če pri ostalih predmetih ni težav, rabi malo spodbude in vahtanja.
kokoška1
jaz točno to sranje gledam že tolk let. men se že fsi tak gabite. jaz sem imel točno tak primer. do mene pride fantek, mali. ni znal nič od nič z žogo. pride atek, reče jaz nisme igral nič nikoli ne znam, sem pa tak malo metal na ko. dobro. uredu. super. sta šla na igrišče pa metala na koš. ja pa reč, sam jaz ne znam pa mali je premali da bi lahko žogo vrgel tako visoko, pa sva obijala samo. pa tudi denarja nima za trening. ok, pokaćita kaj sta delala. pa pokaže to pa tko pa neke korake pa neki smeri pa tko. STA NEKI DELALA. KOLKO STA ZMOGLA. PO SVOJIH MOČEH POSOBNOSTIH. tudi če nič ne zna, če pojma nima, se je trudil. si vzel čas, sta metala neki odbijala pa sta neki počela. na drugi strani pa otroci, razvajenci pofukani. z plastinimi koši doma, to fse znajo fse delajo, fse u nulo. p erfect. super. starši ful top . odlično. sam žal ne raumejo da je to tiski šport. da je treba sodelovat, podajat, igrat v ekipi. se prilagodit. ja??? oni drugi fantek pa je super, sam špliat ne zna. se bo že naučil. bo že. onidrugi pa ne bodo nikoli igrali uredu. naredi, kaj zmoreš, pokaži učiteljici v knjigi, kaj sta delali. povej kajk znaš ti kaj na znaš. pokaži nek oovljo, neko energijo. tuj jezik se sploh tako ne moreš učit. to je že pva napaka. če želiš tuj jezik, moraš it za 3 mesece, tja kejr to govorijo. in znaš. ja? ti naredi kaj zmoreš in pokaži v šoli, kaj sta delali. to je to. pokažidobro voljo. neko zagnanost. kdo pa kaj zna v resnici? jaz znam. jaz znam znanje dobro naprej predajat. pa poznam še mogolče 5 ljudi v različnih sluzbah da os res top. od cca 20 000. jaz jih 5 poznam osebno da so top. fseostalo pa ološ. malo poguma, malo volje pa narediš kaj zmoreš. NI TU PREDAJE,
Anonimno 3469, 11.06.2025 ob 21:07
kokoška1
jaz točno to sranje gledam že tolk let. men se že fsi tak gabite. jaz sem imel točno tak primer. do mene pride fantek, mali. ni znal nič od nič z žogo. pride atek, reče jaz nisme igral nič nikoli ne znam, sem pa tak malo metal na ko. dobro. uredu. super. sta šla na igrišče pa metala na koš. ja pa reč, sam jaz ne znam pa mali je premali da bi lahko žogo vrgel tako visoko, pa sva obijala samo. pa tudi denarja nima za trening. ok, pokaćita kaj sta delala. pa pokaže to pa tko pa neke korake pa neki smeri pa tko. STA NEKI DELALA. KOLKO STA ZMOGLA. PO SVOJIH MOČEH POSOBNOSTIH. tudi če nič ne zna, če pojma nima, se je trudil. si vzel čas, sta metala neki odbijala pa sta neki počela. na drugi strani pa otroci, razvajenci pofukani. z plastinimi koši doma, to fse znajo fse delajo, fse u nulo. p erfect. super. starši ful top . odlično. sam žal ne raumejo da je to tiski šport. da je treba sodelovat, podajat, igrat v ekipi. se prilagodit. ja??? oni drugi fantek pa je super, sam špliat ne zna. se bo že naučil. bo že. onidrugi pa ne bodo nikoli igrali uredu. naredi, kaj zmoreš, pokaži učiteljici v knjigi, kaj sta delali. povej kajk znaš ti kaj na znaš. pokaži nek oovljo, neko energijo. tuj jezik se sploh tako ne moreš učit. to je že pva napaka. če želiš tuj jezik, moraš it za 3 mesece, tja kejr to govorijo. in znaš. ja? ti naredi kaj zmoreš in pokaži v šoli, kaj sta delali. to je to. pokažidobro voljo. neko zagnanost. kdo pa kaj zna v resnici? jaz znam. jaz znam znanje dobro naprej predajat. pa poznam še mogolče 5 ljudi v različnih sluzbah da os res top. od cca 20 000. jaz jih 5 poznam osebno da so top. fseostalo pa ološ. malo poguma, malo volje pa narediš kaj zmoreš. NI TU PREDAJE,
“jaz znam. jaz znam znanje dobro naprej predajat.”
Včasih je treba biti tudi malo samokritičen, ni vsak za vse, vi še svojih misli ne znate koherentno organizirat, pišete nekakšen nestrukturiran tok zavesti, kako boste potem znanje naprej podajal, noben ne bo ničesar razumel.
So ljudje, ki so velemojstri na svojem področju, pa porazno slabi pedagogi, in obratno, odlični pedagogi niso nujno geniji v fohu, če bi bili, bi producirali, ne pa učili.
Ne poslusi, otroci so razlicni. Moja je imela instrukcije od 6. razreda naprej. S terezo, ki je zivela 10 let v Londonu so se videvale enkrat na teden, vsec mi je bilo, da je bila ura 60min. V 6. smo trepetal maja za 2, tisto leto so zrihtale brez popravca. Naprej celo osnovko je imela z instrukcijami pisno 3 in ustno 4. Zdej je na 4 letnik gostinski brez instrukcij. Ce rabis napisi terezi terezija.matoh@gmail.com pa prever ce se uci.
Forum je zaprt za komentiranje.