Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj sanjam o bivšjem

Zakaj sanjam o bivšjem

Ja, prav ste prebrali. Z bivšjim nimam nič že 5 – to leto. Z njim sem hodila skoraj 7 let, nakar sem začela misliti z glavo (ne samo s srcem) in uvidila, da to ni to. Zelo grdo sva se razšla (sam ni mogel dojeti, čeprav ni bila veza iz sanj), nikoli nisva razčistila do konca… zelo mi je grozil, kaj bo naredil in tako sem dobila strah pred njim in se mu izogibala na vse možne načine, dokler ni čas prinesel svoje.

Našla sem si drugega fanta (z njim imam zdaj skupno življenje, dva otroka, stanovanje, avto, skratka vse…). Razumeva se pač tako kot se (se ne pregovarjava veliko, interesi so si zelo podobni, skratka, lahko sem srečna, da je tako kot je).

Nemir v duši pa mi dela nekaj drugega. Namreč zelo veliko sanjam svojega bivšjega in sicer v pozi sexanja… pa da ne bo pomote. Z sedanjim se v sexu dobro razumeva (morda bi bilo bolje, če bi še bolj pogosto sexala kot sicer), pa tudi s starim nisem imela tako divji sex ,da ga ne bi mogla pozabit. Zakaj se mi potem to dogaja? Bivšji me niti več telesno ne privlači, pa tudi čustva so se močno ohladila in ne čutim nič posebnega kot sem čutila včasih.

Niti za trenutek mi ni žal, da sem s prejšnjim prekinila vezo (ne psihično, ne duševno), pa vendar ne vem, zakaj se mi to dogaja?

Se dogaja še komu?

Vprašaj psihiatra tukaj na forumu!!!! Ti bo dal bolj strokoven odgovor,verjemi.

Zdravo,

Imava kar nekaj skupnega: Jaz sem se z bivšim razšla pred 7 leti, po 2,5 letih zveze. Zdaj imam že 6 let sedanjega partnerja, super se razumeva, na bivšega prktično ne pomislim več, nimava stikov, niti si jih ne želim. Včasih samo pomislim, da bi bilo zabavno vedet, kaj se z njim dogaja, čisto tako, iz firbca. Saj niti ne vem, če je še živ :-).
Se mi pa zgodi nekako v povprečju enkrat na pol leta, da o njem sanjam. Zadnjič je bilo neverjetno živo: srečala sva se, se pogovarjala, kaj se nama dogaja, itd. Ne vem, nimam pojma, zakaj se to dogaja….

lp,
Simona

danes sem doživela šok, ko sem se prebudila in ugotovila ,da sm sanjala najlepše sanje- o bivšem, ki me je le uzkoristil…od tegha je že neo let0, sovražim ga, obenem pa ga ne morem pozabiti….jezna sm sama nase!

Vzemi tablete za spanje ali pa se preprosto sprijazni s tem, da se nam to večini dogaja.
Na podzavest nimaš nobenega vpliva, ta pa si zagotovo memorira neko obdobje tvojega življenja, ko si ljubila in se imela lepo. Ampak vse mine in nič narobe, če se ti kdaj tvoj bivši prikrade v sanje.
Lepo se imej!

Tudi meni se je sanjalo in se mi še. Z mojim sedanjim sva zdaj drugič v zvezi – vmes sva prekinila, saj sva bila takrat v prepovedani zvezi. Ves vmesni, prekinjeni čas, sem sanjala o njem – da ga iščem, lovim, drugič on mene, včasih so bile sanje seksualno obarvane. Vedno so bile zelo žive in zjutraj sem se zbudila žalostna da ga ni ob meni. Tako sem preko sanj ohranjala stik z njim. Izvedela sem, da je tudi on pogosto sanjal o meni podobne situacije. Čez leta sva se spet našla in zdaj spim ob njem. Nič več ga ne sanjam. Občasno sanjam zdaj bivšega, a le hude stvari, saj je bilo med nama veliko hudega. Ko se zbudim sem zadovoljna, da ga ni ob meni. Zato mislim, da sanje niso brez pomena.

Kako strahotno neumen nick imaš.
Kaj se prav res nisi mogla spomniti nič drugega???
Se poistovetiti s čim drugim? Zelo žalostno.

Kaj ima zdaj moj nick v zvezi z zastavljeno temo, opazovalec?

lp naj se vam pridruzim moja zgodba in tudi sama iscem odgovore vendar jih nikakor ne najdem pred 14nastimi leti sem mela fanta bil je moj prvi imela sem ga zelo rada tudi imela sva se skupaj lepo nanj imam zelo lepe spomine zvezo sva konckala in minilo je od tega 14let sedaj imava oba druzino problem pa je da ga se po 14stih letih sanjam in sanje se pogosto ponavljajo in so vedno iste v mojih sanjah je vedno zalosten in me samo gleda vendar ne spregovori zmano niti besedice nevem kaj storiti saj so sanje zelo pogoste upam da mi boste pomagali.kaj storiti nevem kaj naj bi vse to pomenilo.

morda pa ne sanja o bivšem ona, temveč le vagina…..zato tak nick.
Nick si damo takšen-na hitro (nič ne mislimo) na kar najprej pomislimo….

Mogoče…
pišeš, da si imela prvega fanta zelo rada. Da si se z njim imela zelo lepo… Zdaj sanjaš, kako te žalostno gleda.
Mogoče te ne gleda v sanjah tvoj fant, ampak kar sama ti. Ni samo pomembno, kdo te gleda (torej lik, podoba – nek del tebe (pomisli, za kaj bi lahko bil sinonim ta fant, za katere občutke) je dobil telo tvojega bivšega fanta), ampak tudi kaj ob tem občutiš. Torej žalost (žalosten fant) in ti… ki vidiš to žalost, kaj občutiš? Torej, ko v bistvu sama sebe opazuješ.
Je zanimivo, kot pišeš, da te samo gleda, da ne spregovori. Kaj pa ti delaš, ob tem? Si želiš, da bi kaj spregovoril, kaj občutiš?
Kot da bi bila na nek način žalostna (ti mogoče v sedanjem življenju manjka kaj, kar si doživljala ob tem fantu, dokler sta bila skupaj), pa tega ne moreš (nočeš) si priznati in tako le nemo opazuješ…

Težko je na osnovi nekaj besed sklepati, kaj nam pravi naša duša.

Napiši kaj več.

lp se enkrat se oglasam naj povem da sva v sanjah oba zalostna .nevem mogoce mi res kaj manjka nevem mogoce ga se globoko v sebi nisem prebolela .ko se srecava ne cutim nicesar nemorem mu pogledat v oci nevem zakaj vendar me vcasih pogleda .mogoce je krivo to da se prevec vidiva a kaj storiti ce sta mojim sedadnjim partnerjem iz izste vasi nevem kaj naj storim v sanjah vidim tudi sebe sanje so prevec pogoste in iste razen enkrat sem sanala da mi neko pismo dal se ne spomnim tocno drugace me pa zalostno gleda v sanjah tako kot da si nebi upl z mano spregovorit ko sva se razsla se nisva skregala mirno sva sla vsak svojo pot nevem kaj se zmano dogaja to je postalo zelo mucno da po 14stih letih mi nekaj ne da miru pol ko se zjutraj zbudim vprasam svojega sedanjega partnerja kaj se mi dogaja zakaj mi se na da v sanjah miru ker svojemu partnerju vse zaupam nevem zadnji cas odkar ga sanjam tudi dosti premisljujem o njem nevem kaj naj storim .

Mogoče bi bilo prav, da bi razčistila neke stvari.
Da bi vedela pri čem si in bi se rešila dileme, ki te drži v preteklosti. Oba žalujeta za nekimi ideali, ki jih nista bila sposobna realizirati. In to si je treba priznati, ne pa še naprej sanjati o tem.

Sanje so sanje in ne pomenijo nič.

Jaz sem sanjal, da me napadajo neki stvori pa vemo, da ni stvorov. Sanjal sem, da letim…

res je vcasih sanjamo vse norije vendar nas pa vcasih sanje opozorijo na nekaj in verjamem v svoje sanje in se mi je ze dostikrat zgodilo da so me sanje opozorile na nekaj vcasih ne pomenijo prav nic vcasih pa lahko verjamemo sanjam vem tudi da moje sanje nekaj pomenijo ker sanjati pogosto ene in iste sanje sigurno mi nekaj sporocajo vendar nevem kaj .

Stvori so težave/-ice. Odvisno od občutkov, ki jih ob tem doživljaš.

Letenje so “sanje”, torej neki cilji, želje…

Sanje imajo simboličen pomen in so odsev našega življenja in doživljanja.

Jaz teh sanj ne bi povezoval izključno samo s to osebo, torej z bivšim, kljub temu, da se on tam pojavlja. Sanje so itak še neraziskano področje. Po moje pa se pogosto navezujejo na neke občutke, ki jih doživljaš sedaj in ki si jih morda doživljala takrat z bivšim. Torej, to ne pomeni, da ti v resnici še nisi prebolela bivšega, ampak morda s ta novim doživljaš samo podobne občutke. Ampak še to ni nujno. Gotovo pa se v podzavesti skriva precej resnice, samo včasih si je ne znamo prav razloži. Ne obremenjuj se sanjami, pač pa raje s tem, kar doživljaš, ko si budna.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Cao oglašam se po dolgem casu.naj npovem.da se moje sanje niso končale.se vedno vse isto.sedaj bolj pogosto ob tem se zjutraj zbudim zelo utrujeno in zalostno sanje so se iste se vedno je v sanjah zalosten in kot da caka da mu dam kako besedo kot da si nekaj od mene zeli.ampak jas v sanjah nimam poguma da bi znjim spregovorila kako besedo..nedolgo nazaj sem ga sanjala da se je zmano pogovarjal jas pa sem ga samo poslusala ampak je bilo v sanjah vse brez glasa kot neki film brez tona sem pa sedela z njim v neki gostilni in mi je v sanjah nekaj razlagau to se je videlo po rokah kot da bi tudi z rokami govoril amkak nic ga nisem slisala ker je blo vse brez glasa zjutraj ko se zbudim ko da bi me vlak povozil grem v sluzbo in slisim da se mu je nekaj zgodilo in je moral ostat v bolnisnici…prosim ce mi gdo ve razlozit.kaj naj bi to vse skupaj pomenilo strah me je ker se te sanje se vedno po tako dolgem casu ponovljajo naj povem da je od tega ze 23 let odkar sva se rasla sanje so se vedno prisotne …hvalaaa

Uakaj hudica ga ne poisces in z njim govori. Vprasas ce se mu zdi da nista zakljucla vse ce mu kaj ni jasno.

V življenju nisem nikoli sanjal o bivši.

Been there, done that.
Me pa zelo moti, da se mi bivše oglašajo in bi se rade nekaj pogovarjale.
Hahaha. Naredim bolj globok glas in rečem: Nejca ni tukaj, ste se morali zmotiti pri številki.

Zdaj pa novim dogodivščinam na proti.

Lp sem povedala vse moje sanje njegovi ženi.in ona mu je vse povedala .on je na to rekel da zelo dobro ve zakaj se mi to dogaja.ampak jas res ne razumem da on pozna odgovor na moje sanje.tudi sama sem mu napisala kaj se mi dogaja in da je edini ki mi lahko pomaga..sanje so postale zame zelo utrujajoce.saj se zbudim zelo zalostno kot da bi me vlak povozil.vendar do sedaj je blo sporocilo neprebrano..nevem kam se naj obrnem.

Kaj je pa to za en zblojen post? Povedala si njegovi zeni ki je povedala tvojemu loverju ki naj bi rekel, da ve zakaj sanjas to kar sanjas? Tabletko si vzela?

Nisem vzela nobene tabletke res sem rekla njegovi zeni.ker sve sodelavki in tudi v sorodu z njo..sem ji zaupala ..zaupala sem ji pa zato ker po eni strani mislim da je ona vzrok vsega tega zarad ljubimca ki ga ima v sluzbi…ampak sanje so ble ze prej prisotne..se ko nisve ble sodelavke..

…glava me peče ob vsem prebranem :)…..
vsi pod svobodnim soncecem ne nomo pozabili,prvega.prve…..
seks bi naj bil neka intima ,ki je ne razlagaš komurkoli……
in kako si našla,njegovovo ženo,aleluja,mislim….:)…če strnem…..najbrž te jebe ljubosumje,kot večino,….kako si je našel boljšo od tebe,…če si ga nekoč imela res rada…mu privoči…ti pa pojdi svojo pot naprej….makar novim zmagam….ali črticam,kakor hočeš….živiš svoje življenje…in v njem ni prostora za bivše….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close