Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški predizliv

Moški predizliv

Malo nazaj sem prebirala temo o zaščiti in sem se včeraj spomnila pogovora, ki sva ga imeli s prijatjico in sva prišli na debeta o predizlivu, ki ga moški ne čuti in tako tudi lahko ženska zanosi, ampak nobena od naju ni poznala primere, kjer bi se to zgodilo, čeprav jih je ogromno…Obe sexava po principu brez zaščite in ko pride do izliva, ga da moški ven in v tem času se nobeni na srečo še ni nič zgodilo…sedaj pa me zanima ali je med vami kakšna, ki ima dobre ali slabe izkušnje s tem…lep dan še naprej:)

jaz imam izkusnje s tem in vsekakor ne drzi, da ce moski pazi, da ne more priti do zanositve. Jaz sem na tak nacin zanosila-zmeraj sva pazila, ampak ze po 14 dneh sem zanosila..tako da ce niste prepricane, da si otroka zelite, torej ne “reskirat”, ampak raje nabavite drugo, bolj varno zascito..vsekakor bo lazje, kot pa imeti otroka nepripravljene, ali narediti splav..

Potem imave res srečo, kajti ta način obe uporabljave že kakšno leto ona malo več…ali pa sva neplodni ali obratno:))…

jest sm na ta način 3 X zanosila.

midva sva uporabljaja takšno “zaščito” osem let in nisem zanosila….no…potem sva se odločila za otročka….in je tudi prišel….
je pa res, da se mora moški poznat….v nulo…drugač ne gre reskirat….

Vsak si izbere svojo zaščito. Nekateri tako, drugi drugačno. Me pa zanima, kaj ima moški (in tudi ženska) od seksa, če mora ves čas premišljati o tem, da ga bo pravočasno ven potegnil?

Zame take okoliščine ne bi bile prav nič sproščuječe, zato sem se raje odločila za drugo obliko.

Pa brez kregu prosim, samo zanima me, če vas tako “prekinjane” res nič ne moti.

Prvič sm na teh straneh in ko slučajno naletela na vprašanje od te Tjaške me je čist šokiral!!
Tjaška! Če nočeš še met otroka, kako se sploh upaš tok tvegat?!
Ne razumem kaj je tok težko it k ginekologinji, kjer ZASTONJ dobiš tabletke!

Zraven pa se 100 dodatnih kil,celulit in mazolast obraz?!

Se nobena se ni zdredila za 100 kg, draga Lipa. Ponavadi se stanje koze celo izboljsa, ko jemljes KT.
Ne govoriti o necem, ki nimas pojma.

Tako metodo sem uporabljala 2 leti in na sreco nisem nikoli zanosila. Po dveh letih pa sem bila sita ziveti dobesedno v neprestanem strahu, da sem noseca in se veseliti vsake M, zato sem zacela jemati KT. Sedaj resnicno uzivam v spolnosti…

Jst sem to metodo uporabljala tri leta potem pa sem zaradi te metode tudi zanosila. Pri meni ni bilo prevelike panike saj sva načrtovala še enega otroka, sicer malce bolj pozno pa dobro.
Glede tabletk jst sem jih jemala štiri leta pa se nisem niti kg zredila. Odvisno je od vsake posameznice, vem pa tudi da se lahko zamenja tabletke, če ene ne bi bile ustrezne.
Ne vem ali želiš otroka ali ne, niti ne vem kakšno stališče imaš glede splava ampak jst vem da ne bi več riskirala ker ne želim več otrok, splav pa je proti mojemu prepričanju. Zato sem se tudi zaščitila, pa čeprav nobena zaščita ni 100%.
Moraš si s tem priti na jasno. Pa bolje prej kot prepozno!

lp nija

Jaz tudi enostavno ne morem razumet žensk, ki se ne znajo spokat do ginekologa, pa začet jemat tabletk, ki so zastonj, tako kot je že omenjeno, kar je velika ugodnost, če mene vprašaš.
To, da se pa zrediš, pa dobiš mozolje… NI nujno, to je prvo, drugo pa, če se že zrediš- ni bolje se malce zredit (ne za 100 kil, halo!), kot pa delat splave ali pa na svet spravit otroka, ki mu nimaš kaj nudit!
Da ne omenjam vsak mesec panike, ko menstruacija zamuja in tako dalje!

Ne vem, take stvari se meni zdijo tako hudo neodgovorne, da brezzveze.

Ok, eno je, če sta dva skupaj in imata vse pošlihtano, pa se zavedata, da če pač pride do nosečnosti, da bosta imela otroka in da je to ok. Ne pa, da ga nočeš, pa vseeno ne znaš prevzet odgovornosti.

In čisto znorim, ko ženske kot vzrok, zakaj ne jemljejo KT, navedejo:
– sram (ali kaj takega) me je it h ginekologu
– zredila se bom
Čisto znorim!

Par mesecev nazaj sem nehala z jemanjem tabletk in se mi kar malo kolca po njih, ker so se mozolji razbohotili, kot bi komaj čakali na to 🙁
Torej – KT pomagajo, da mozoljev ni, ne pa obratno.
Kar se pa kil tiče, uporabite iskalnik na ginekologiji – tretjina žensk naj bi se jemanju KT zredila (govorimo o kili, dveh..), tretjina naj bi ostala na istem, tretjina pa naj bi shujšala. Dr,. Pušenjak to bolj povezuje z zimskimi časi, ko se itak človek (ženska) itak kako kilo zredi, le da to pač pripiše KT namesto čokoladi….
Je pa seks s KT tako sproščen, da res ne razumem, zakaj se da nekomu kravžljati živčke s tem, ali je ali ni nezaželena nosečnost…

;))))

Uf, tudi jaz sem ravno danes razmišljala o tem.. Namreč, tudi midva ˝paziva˝, oziroma malo brez, potem pa kondom. In še nikoli nisem resno pomislila, da bi lahko zanosila na ta način, ker to delajo vse moje prijateljice in še nobena ni zanosila. No, seveda vem, da je to možno. Stvar je pa v tem, da imam danes 45. dan. Sicer sem pred enim letom nehala s kt in imela od takrat bolj na 40 kot na 30 dni, ampak 45 je pa že malo preveč.. Moram priznat, da me je zgoraj šokiralo, koliko vas je tako zanosilo. No, sicer, če sem noseča, ne bi bilo ravno panike (sicer se ne bi šla take zaščite), ampak kar ne morem dojet..
LP

No sedaj sem pa jaz na vrsti, da vam razložim situacijo….Tabletke sem jemala osam let in sem jih morala prenehati, ker mi je ginekolog tako svetoval, kajti imam komaj 27 let in jemanje tabletke več kot osem let ni kaj preveč dobro za organizem…no in tako že eno leto sexam brez zaščite, kajti kondomi mi res ne ležijo in potem raje ne sexam, če si ga partner natakne, ker ne čutim pravega stika in prav skomina me, če mi ga vtakne notri…groznooo:)…in hočem vam samo povedati, da če bo prišlo pač bo, hvala bogu,saj sem dosti stara,s partnerjem se super razumeva in finančno sva sposobna vzgajti otroka in na zadnje nora sem na otroke…hotela sem samo vedeti, če je katera že zanosila na takšen način…hvala vseeno in lep dan še naprej:)

Prakticirava to metodo že zelo dolgo, tudi s prejšnim sva jo. Partnerja to nič ne moti, “zaključek” zunaj mu je po eni strani celo všeč, meni pa tudi.

Previdnostni ukrep pa je, da si zračunam ovulacijo (sicer vem da jo imam tudi po drugih znakih) in takrat pač par dni s kondomom, ki me tudi nič ne moti, če kupiva čim tanjše.

Imam pa odpor proti tabletkam. Treba jih je jemati zelo vestno in mene bi bilo ves čas strah, da bom pozabila. Lahko povzročijo tudi druge veliko bolj zoprne stranske učinke, kot je par kg viška, kar me še najmanj skrbi. So le ena nova kemija, ki se vnaša v telo.

Naš primer: iz predizliva imamo dvojčka!! Torej, teorija, da če moški pazi, ni možna nosečnost, ne drži. Vse je možno! Še posebno, če ima partner daljši spolni ud in se dotika materničnega vratu – tako je tudi predizliv lahko zelo zelo plodne narave!!

Deja

Ajša,

no ja – vse ženske pa iz zdravstvenih razlogov res niso potencialne kandidatke za uporabo KT (kolikor vem, bi to lahko vedela, saj je tvoj študij v “natalitetni” smeri, a ne :-)))???)
Najpogostejše kontraidikacije so: visok krvni pritisk, ki je lahko gensko pogojen, ali pa povezan tudi s povečano tel. težo, strjevanje krvi, hormonske motnje, alergije, motnje delovanja ščitnice, kožne spremembe (akne), pa še bi lahko naštevala………Meniš, da je ajlažje je vzeti tabletko, pa je. Naj ti samo omenim, da poznam primer, ko je gospa pred 20 leti, ko na tržišču še ni bilo KT v milejših in bolj “prijaznejših” oblikah za ženski organizem, zbolela za zelo hudo obliko hipotiroze, (zmanjšano delovanje ščitnice), posledično je nastopil tudi padec imunskega sistema…..iz tega vsega tega pa so se pojavile še hude srčne aritmije. Torej zaradi uporabe KT je gospa pridelala kar hudo anamnezo. Dokazano, da zaradi KT….. En primer na nevemkoliko tisoc v preteklosti, boš rekla – a vendar – ni edina!!!
Sama sem že 2x rodila in se KT na daleč izogibam – ne zagovarjam tovrstnega hormonskega posega v organizem – znanost gor ali dol!

Na tekočem!

No, potem pa kondomi, če ne tabletke! Boljše kot splavi, ne? Za moje pojme definitivno.
In še enkrat poudarim, da to, kaj sem rekla, velja za tiste, ki niso “pripravljeni” na otroka. Primer: 17-letne šmrkljice, ki se ne spokajo h ginekologu, kondoma nočejo, ker jih fant prepriča, da kondom ni fajn in češ saj bo pazil. Samo žalostno, da tako razmišlja tudi veliko tistih nad 20 let.
Normalno, da nisem imela v mislih žensk z stalnim partnerjem, z redno službo, pripravljene sprejeti odgovornost tveganja, če se lahko tako izrazim.
Se zavedaš, koliko takih primerov je? Jaz sama že vsa ta leta gledam kolegice, pa njihove kolegice, pa od teh kolegice… kako zganjajo paniko, ker ni menstruacije, potem spada zraven “pa sej sva pazila, samo…” in tako dalje. Da ne govorim, koliko takih je že bilo na splavu, koliko takih je bilo že večkrat na splavu, da ne govorim, da take celo donosijo otroka v takih razmerah da bruhaš (zdaj ravno je noseča ena moja bivša sošolka, končano ima samo srednjo šolo, pa še to brez pripravništva, tako da dvomim, da bo kako zaposlitev hitro našla, dela po gostilnah, je tiste sorte, da da vsakemu, ki pride mimo, noge narazen,kadi ko turk, njen fant/oče njenega otroka pa totalen đanki in taka dva ti bota zdaj imela ubogega otroka!).
To je to.

Kar se pa KT tiče. Ravno, ker sem v “natalitetni” smeri, kot sama praviš, naj ti povem, kaj so nas naučili. Namreč KT dandanes in KT včasih se ne da primerjat, ker je zeeelo velika razlika.

Pa mislim, da sem zgoraj kar jasno opisala, kaj se mi zdi neodgovorno. Zdravstveni razlogi in take variante menda ne spadajo med neodgovorno vedenje, to je po moje logično vsakemu.

Vsaka ma po svoje prav! Js zase vem, da nezaželene nosečnosti ne bi tvegala pa tud od takega seksa, k bi morala pazit, ne bi mela nič! Pa pol ta živčnost bo-ne bo!, ne, to ni zame, zato sem si priskbela zaščito že, ko še nisem imela stalnega partnerja. Ko pa sem spoznala sedanjega moža, je bla to tema, ki sva se je kar kmalu lotla (seveda preden sva začela seksat). Zdaj pa imam KT, mi zelo odgovarjajo, tak da svetujem vsaki zdravi ženski, da si jih priskrbi.

ajša!

Vsak svoje zagovarja !!! KT – OK, fino, fajn, v mladosti vse štima, lepo je papat tabletke, potem pa-……..

Lahko ti pa še prišepnem, da je tudi veliko žensk malo starejše generacije, npr. tvojih ali mojih let, (tiste, ki so prerasle “najstniška” leta), ženske s stalnim partnerjem, ki tudi niso tako preklemano odgovorne, kot bi morale biti za svoja leta!!

Sorry – nisem se zapičila v tvoje pisanje, nimam nič proti, nisem pa zagovornica, ker poznam veliko primerov negativnih učinkov KT iz svoje stroke, zato nisem zagovornica tovrstne kontracepcije v masovni obliki!

Na tekočem!

:)) Saj pač vsaka zagovarja svoje stališče, to je razumljivo.

Mislim, da si vseeno malo narobe razumela mojo starost, stara sem namreč 21. No, saj ni važno.
Res pa, da ne morem trdit, kakšno vrsto kontracepcije bom uporabljala pri npr. 40-ih, tega pa res ne vem. :)))
Pa v bistvu so se vse moje besede nanašale bolj na moje vrstnice kot pa na ženske nad 30 recimo, ker s tistimi nimam ravno opravka. 🙂

Lep pozdrav!

Full dober komentar!!!Se čisto strinjam pa še fajn je napisan. Razumljivo vsem, ki si niso čisto na jasnem…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close