Trgovine v Italiji
Upam, da bo tole pravi naslov. Zanima me namreč, če katera ve za kakšne kvalitetne shopping centre v Italiji, tistega tipa, kjer je potem notri več butikov in prodajajo vse, od cunj od čevljev. In to za moške (ker si z ženskimi cotami nimam kaj pomagati :)).
Nekdo nekje je omenjal neko Teri d’Europa ob obvoznici Trsta. Ve kdo točneje kako priti do tja in kaj tam imajo?
In potem so še neki manjši centri na stari cesti do Udin, ampak ne vem točno kateri cesti.
Vsaka pomoč je več kot dobrodošla. Najlepša hvala 🙂
halo,
Tori d’Europa je novejši centro commerciale ob obvoznici Trsta. Ko preides v Italijo, slediš oznaki Trieste Centro, pol pa začneš gledat (ko se enkrat pojavi) Molo VII – to je pomol na koncu obvoznice. Ko si enkrat na obvoznici, se skoz voziš v smeri Molo VII. Ko enkrat prevozis tunel (je samo en na obvoznici), greš pa takoj prvi izvoz dol z obvoznice. Pol pa samo glej smer Tori d’Europa in padeš v garaže. Glede ponudbe: ne vem al si moški al ženska (verjetno moški, a ne?) ampak glede ponudbe ti ne morem nič pozitivnega napisat – men ni všeč. Sicer pa je center v 3 štukih, sami butikci, pa ene par trgovin s čevlji. Mi2 sva bla 3x, pa verjetno ne bova šla več (never say never), ker nikol nič pametnega ne najdeva.
Glede Udin: ne vem, kaj so ti rekli drugi, je pa ena dolga cesta proti Trbižu, ob kateri so same trgovince. Tam je najbolj aktualna trgovina za čevlje, ki je full velika v 3 štukih in izbira za moške je res dobra. Kako prideš do tja? Greš po avtocesti proti Udinam, pol pa mislm, da greš na izvozu Udine Nord dol (ne vem, če je glih Nord, more bit drug izvoz za Udine, ne prvi!). Ko si enkrat čez cestninsko postajo, se pa striktno drž smeri Travisio (men se zdi, da je modra tabla, ker more bit stara cesta. No pol pa itak ne moreš falit.)
Upam, da sem ti kej pomagala, pa da nisem kakšnih napačnih info dajala.
Prijetno šopingiranje ti želim!
Ah super! Vse kar potrebujem si mi povedala. Hvala.
O tem Toriju sem slišal več mešanih kritik. Osebno iščem bolj … hmm… elegantne, fancy cunje, ne nekih srednješolskih newyorker tip cunj v dvanajstih različnih flurescentnih barvah. In kvalitetne čevlje.
Mogoče bi zato Tori prišparal za kak drug dan in bi šel raje najprej na lov za temi trgovinami okoli Udin. Napotki, ki si jih dala so mi jasni, autobahn od meje do Udin, drugi izvoz gremo dol in potem via Travisio. Kul.
Hvala še enkrat.
Ta kraj med Udinami in Tarvisiom je Tavagnacco. Izhod je res Udine Nord, ce prides po avtocesti. Imas par velikih nakupovalnih sredisc. Prvo je na levi Centro Commerciale di Friuli, zgradba ima veliko stekleno “piramido”. Tu je velik supermarket, potem pa trgovina s cevlji, s kopalkami, Nara camicie (s srajcami in bluzami), par trgovin z elektroniko. Malo naprej, na desni je velik Outlet hangar – veliko cunj iz preteklih sezon, tudi ful firme, za ugodne cene. Zraven je Combipel, trgovina z oblacili, tudi usnjenimi, ugodne cene, moda je pa sicer trendy, ampak tudi ze bolj za zrele ljudi, ne za najstnike. Malo naprej na levi velik center Progetto moda, kjer imajo velik sportni oddelek, pa oddelek z oblacili in obutvijo. Tukaj so cene malo visje, ker prodajajo znamke od srednje do visje “kvalitete”, od Sisleya, Armani Jeansa, Murphy&Nye, Bossa, Ralph Lauren, Polo Sport, Cavalli… ti dajo pa na blagajni vedno kaksen sconto. Se naprej na desni je center Sorelle Ramonda. Tukaj je isto – cunje in obutev, tudi za otrocke. Cenovno je vecji razpon kot v Progetto moda. Cevlji so od ful no name- poceni, do ful dragih – Pollini, oblacila pa od sportnih (Levi’s, …) in no name, pa do Trussardija, Pal Zilerija, Paul&Shark. Pal Zileri je obcutno cenejsi kot pri nas v Emporijumu.
No, in nazadnje, se malo naprej, je na levi strani Pitarello, trgovina v treh stukih, kjer je malo morje cevljev, za okoli 50-70 evrov. Ce imas sreco, lahko dobis kaksno dobro “kopijo” Prade ali Pacciotija. Za moske se mi zdi boljsa izbira, zenski cevlji so pa vsi prav cenene izdelave. No, vmes je se polno nekih manjsih trgovinc. Omenila sem tiste, kamor hodim jaz. Je pa vecina odprta cel dan ob sobotah.
Toliko z moje strani. Upam, da bo komu prav prislo.
Woot! The best info! Hvala 100x. Tale Tavagnacco bo treba torej poiskati, kar pa se mi zdi, da ne bo pretežko. Neke steklene piramide se spomnim ko smo pred kakšnim letom že tavali po tistem koncu samo če ne vozim jaz imam obupen orientacijski spomin in lahko bi me v tistem trenutku tudi nategnili, da smo v firencah for all i care.
Sliši se fantastično, upam, da bom imel čas in šel že ta teden. Če pa ne uspe pa gresta pa nina in peja naslednjič z nami :))) Za navigacijo :))
Še enkrat hvala obema. Sporočim rezultate.
Forum je zaprt za komentiranje.