Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izgubila sem davčno št. in osebno izkaznico

izgubila sem davčno št. in osebno izkaznico

Izgubila sem davčno št. in osebno izkaznico v kompletu. Zanima me, če lahko kakšen nepridiprav, ki najde moje dokumente, le te zlorabi. In na kakšen način jih lahko zlorabi.

Hvala za vašo pomoč.
Lp

Osebna izkaznica je pomemben dokument, s katerim izkazuješ svojo identiteto, potuješ……

Izgubo MORAŠ čimprej (rok 8 dni) prijaviti na Upravni enoti, ki jo je izdala. Lahko obvestiš tudi policijo – telefonično – v vednost.

Ob prijavi izgube na UE pa boš dobila vsa navodila za naprej.

Glede davčne št. pa ……………mislim, da ne bo težav. Vsekakor pa to povej delavki na UE.

pa je, če jo najde kakšen nebodigatrteba

Kako to misliš?

nebodigatreba je prav, glej, da te ne bo skrbelo si pojdi to uredit, ker zlorabe so vedno mogoče

Saj sem se že pozanimala na davčni, pa mi neki preveč ne morejo pomagat, ker DŠ se ne da spremeniti, EMŠO je pa tudi EMŠO tako da….ne vem kaj naj naredim.
Pozanimala sem se tudi na banki in načeloma tam tudi ne bi šlo, ker so potrebni še drugi dokumenti.
Kaj pa tujina?
Primer: Oseba se npr. predstavi z mojimi podatki, nekaj zagreši, jaz pa nasrkam. Ne vem no, samo razmišljam.

sem mislil, jaz sem pred leti izgubil potni list, potem je bila pa cela frka, upam, da pri tebi ne bo tako

Mene danes blokirajo tukaj na forumu! Upam, da boš vseeno dobila odgovor.

Takoj prijavi izgubo na Upravni enoti in telefonično na Policiji.

Po tem datumu (prijavi izgube) si krita tudi v slučaju zlorabe tretje osebe.

Ne bom več pisala, ker moji odgovori ne pridejo do ljudi, ki sprašujejo.

Ne vem, ali bi bilo pametno, da bi šla za vsak slučaj na policijo javit, da bi bili pripravljeni, če do česa pride. Me je kar strah.

lahko, da boš bolj mirno spala, drugače pa na občini poveš kaj se je zgodilo, bodo razumeli, kaj te bo strah, to se lahko vsakomur zgodi

moraš preklicat dokumente in prijavit na policiji

Bom se še mal pozanimala. Strah me je pa zato,ker nikoli ne veš kakšni ljudje te obkrožajo.
Včasih te lahko že bližnji sosed zabode v hrbet.

je res tako

Kako si lahko igubila DŠ. DŠ ni dokument ampak številka, ki je vedno enaka ne glede na to ali ti imaš tisti listek ali ga nimaš.

Ja, izgubila sem listek s številko in me je strah, da je ne bo kdo zlorabil. Drugače pa številko vem na pamet.

Pozdravljeni.
jaz pa sem izgubila samo osebno izkaznico, vendar mi ta poteče konec meseca, tak da v vsakem primeru, si morem dati narediti novo. pa me zanima bom mela kakšne dodatne stroške če prijavim izgubo? je potrebno vseeno kam prijaviti?
prosim za odgovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close