Menstruacija in bazen
Jaz uporabljam samo tampone med menstruacijo, pa nimam težav v nobenem primeru, če je močna jih pač menjam pogosteje.
Glede na to, da ni napisala, da bi bila devica, jaz ne vidim problemov, če bo prvič imela tampone. Malo dlje ga bo vstavljala, ampak to nima veze s tesnitvijo in neizkušenostjo, poleg tega v bazenu najbrž ne bo 3 ure naenkrat in jaz še nikoli nisem videla, da bi se za kakšno žensko vlekla rdeča sled, pa dvomim, da se med menstruacijo nobena ne kopa. Mal manj paranoje in predsodkov pa bo 😉
V času menstruacije je kanalček materničnega vratu odprt, zato je takrat nevarnost, da se okužite z glivicami, še večja. Škodljive klice lahko prodrejo globlje v rodila in tam povzročijo vnetje, zato se v takšnem primeru kopanju raje izognite. Okužbe so še posebej nevarne za ženske, ki imajo pogosto vnetje nožnice. Pri kopanju namreč voda prodre v nožnico, spere z nje zaščitno sluz in uniči kislost ter s tem oslabi njeno naravno obrambo. Če pa se kopanju v bazenu ne morete izogniti, lahko uporabite plavalne tampone, ki so impregnirani z visokokakovostnim vazelinskim oljem in preprečujejo vdor vode v nožnico. Ni pa jih priporočljivo uporabljati v času močnejše menstruacije.
če nisi še nikoli uporabljala tamponov si kupi najprej une mini da se navadiš filinga, za u bazen pa kar normalne (preveri kapljice). sama prakticiram tako, da takoj ko pridem z vode menjam tampon saj se napije tudi če je zelo šibka m…in ne vidim nekega problema…huje je, no tisto je že trauma, ko vidiš zelo super duper upedenane kokoške, ki si na kopalke dajo vložek….pa naj bo to na bazenu ali na morju….
Ogabno? kaj pa je tu ogabnega? Torej ti je ženska ogabna med menstro? Tud sexaš ne takrat?[/quote]
ni ogabna ženska med menstruacijo, pač pa onesnaževanje bazena. Tudi če si menjaš redno, zagotovo kaj priteče v bazen. Vprašaj se naslednje: če bi imela svoj bazen doma na vrtu, ki bi ga sama vzdrževala, ali bi med menstro hodila vanj ali raje ne?
Ogabno? kaj pa je tu ogabnega? Torej ti je ženska ogabna med menstro? Tud sexaš ne takrat?[/quote]
ženska mi ni ogabna, samo nisem lih vampir, da bi tisto “češpljevo marlmelado” pil, tko da k si v bazenu, pa k kej tazga slučajno ven priplava poleg vseh drugih nesnag k se naberejo v bazenih, ni lih fino kej tazga slučajn v ksiht dobit… pa že tko se izogibam bazenom itn. kjer je velika masa ljudi v vodi.
ni ogabna ženska med menstruacijo, pač pa onesnaževanje bazena. Tudi če si menjaš redno, zagotovo kaj priteče v bazen. Vprašaj se naslednje: če bi imela svoj bazen doma na vrtu, ki bi ga sama vzdrževala, ali bi med menstro hodila vanj ali raje ne?[/quote]
priteče ven? pa sej nisi v vodi 7 ur =) pa tudi mraz začasno ustavi krvavitev..sama sem prebrala v neki izpovedi prostitutke (ne po njeni volji) in kasneje sem se pozanimala še pri G in mi je zatrdil, da T nihanje res povzroči oslabitev krvavitve…in meni se še ni nikoli zgodilo da bi kaj priteklo ven..kvečjemu tisti trakec zna kam pošpegat=)
Mislim, da je pritisk vode tisti, ki “ustavi krvavitev”, tako da ob šibki menstruaciji res ni problem it v vodo. Če je počnejša, pa da se ti, ko greš ven, po nogah pocedi, pa ni glih no. Sem enkrat šla s tamponom v morje, pa se mi je napil vode, tako da po tistem tega nisem več prakticirala.
Lunetka je pa zakan. Rabiš pa kako rundo ali dve, da se jo navadiš. Po tem pa zna bit problem samo še, ker pozabiš nanjo. Za v vodo je pa še nisem poskusila.
Jaz uporabljam ta močne ob tampone za plavanje. Se pa ob najhujši menstruaciji raje izognem plavanju (pri meni res lije ven). Drugače pa redno plavam med menstruacijo. Glede ne to, da imam menstruacijo 8 dni, ne bi mogla vsak mesec za 8 dni prekinit vadbo plavanja.
Tisti, ki se vam pa se bojite krvi v bazenih: zadnjič je bil parček na bazenu (bazen je bil bolj kot ne prazen), ki sta počela take stvari, da me ne bi začudilo, če bi plavala kaka sperma po bazenu. In če že moram izbirat sperma ali kri, imam raje kri.
Forum je zaprt za komentiranje.