Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Domača maska za suhe lase

Domača maska za suhe lase

Ali morda kakšna od vas pozna kakšen dober recept kako narest masko za suhe lase?

Drugače imam namreč mastno lasišče, lase pa zadnje čase suhe kot slama, kljub temu da uporabljam masko in balzam. Kolekcijo šampon, maska, balzam imam od Dove, pa mi verjetno ne ustreza najbolje.

Domač recept, na pomoč!

Prvo vrzi Dove v smeti, ker je že npr. nova roza kolekcija od L’oreala dosti boljša (šampon, balzam, maska),
dobri so tudi šamponi Garnier Ultra Beauty, ki pa jih prodajajo samo v Müllerju in so sstavinsko zelo dobri.
Zate, ki imaš mastno lasišče, je pomembno, da si balzama in maske ne nanašaš direktno na lasišče, ampak le na lase.

O domačih receptih pa žal ne vem nič, ker jih ne uporabljam.

Domače pacarije za suhe lase so razne majoneze, jajca in olivno olje. Dobiš pa v vsaki trgovini zelo poceni maske za lase, nekatere v paketkih so po 200 sit in veliko lepše dišijo in se spirajo kot domača packarija. Včasih pomaga, če si po pranju na lasne konice naneseš kakšen silikonski gel ali kaj drugega za suhe lase, tega je malo morje, je pa tako kot pri kremah pri lasni kozmetiki dokler ne odkriješ kaj tebi ustreza malo tavaš. Pri meni se najbolj obnesejo Gliss Kur izdelki, pa tudi cenovno so ugodni, lake in pene imam od Welle ali od Pantena. Negovalne gele za ravnanje las za suhe lase pa od Gariera-v taki zeleni bunkici in zelo OK. Za nujno prvo pomoč, če so lasje zares slamnati si dam na že posušene lase kar kakšno mandljevo kremo ampak tako, da prej dobro razmažem po rokah in le pogladim po laseh.

Aja, ali pa olivno olje na lasne konice oz. po celi dolžini las, preden si jih umiješ.
Pustiš na laseh nekje pol ure, potem pa itak s pranjem gre vse dol.
To počne nekaj mojih kolegic in so ful zadovoljne, baje se kar pozna na laseh.

Nekatere si dajejo gor tudi olivno olje oz. maske na bazi olivnega olja in baje zelo pomaga izsušenim lasem. Samo ga je treba dobro sprat.

Za suhe lase uporabljam samo masko od L’occtinane, domači recepti so pa naslednji:
V lekarni dobiš ricinosovo olje. Zelo previdno ga nanašaj na lase, ker je zelo gosto. Prej ga lahko (malo) pogreješ. Zaviješ v toplo brisačo in pustiš na glavi 2 uri. Enako lahko ravnaš tudi z olivnim oljem. Vsake 14 dni ponavljaj…
Če imaš pa lase že precej uničene pa nič ne pomaga, samo škarje…

Hvala vam punce!

Samo olivno olje bo zadosti, pustiš kako uro, si nato normalno umiješ lase.

Tale je res dobra maska za regeneracijo las[/url] . Odkar sem jo zasledila si jo doma izdelujem in je super pa še preprosta

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close