Operacija notranjih hemeroidov
Poznam ljudi, ki so jim operirali notranje hemeroide in niso imeli večjih težav pri okrevanju,je pa seveda spet odvisno od posameznika.
Seveda pa je treba po operaciji poskrbeti, da blato ne bo trdo. Po vsaki veliki potrebi si s hladno vodo umijte danko, posušite in na rahlo namažete z mazilom.
Poskrbite, da v vaši prehrani ne bo nič ocvrtega, čim manj mesa,sladkih jedi in kave.Laneno seme je zelo koristno, vendar ga je treba pred uporabo streti, ali vsaj prekuhati, da se lažje izloči maščoba.
V glavnem,za hitro okrevanje je zelo pomembno,kako se boste držali prehrane in rednega odvajanja mehkega blata.
Lani so mi “podvezali” hemoroide. Opravijo ambulantno, vsakokrat samo en vozliček. Po posegu greš domov. Po pravici povedano me je pravi dan grozno bolelo (vzela premalo tablet proti bolečinam). Drugi dan bolečina izgine, po mesecu je pregled in lahko opravijo ponovno z drugim vozličkom. Res je treba skrbeti za mehko blato, občutek je potem super v primerjavi s krvavitvami prej. Vso srečo.
Tako imenovano podvezanje hemoroidov delajo v MB, v ambulanti ZDRAV SPLET(poglej na internet), privatna zadeva. Z napotnico osebnega zdravnika je potrebno čakati, 2 meseca sem jaz, če je samoplačniško, pa je takoj. Mislim, da v bolnici delajo samo operativno. Kolikor so mi povedali, se po enem ali drugem postopku lahko hemoroidi ponovijo. Meni se do zdaj še niso. Sam poseg ni bolel, mene je potem prvi dan, tako, da takrat po moje ne moreš delati. Drugi dan pa normalno lahko, razen res težkega fizičnega dela se nekaj dni izogibaj.
Če še premišljuješ kam in kako, pokliči na Zdrav splet(Lackova ulica, pod Pohorjem), pa ti bodo povedali. Če se bojiš operacije, potem je vsekakor ta način boljši, pa še bolniške ne rabiš. Kolikor sem slišala, nekaterim vsake toliko časa (3-tedne) odstranijo po en hemoroid.
Mehko blato? Zame večen problem. Več ti pove zdravnik, predno ti opravi poseg, po pregledu, glede na tvoje stanje. Pomagam si z Donatom, jogurti L-activ od Hoferja.
Uspešen poseg, za karkoli se že odločiš. LP
Ojla. Imela sem operacijo hemeroidov četrte stopnje po MM načinu. Ni tako hudo. Danes je peti dan po operaciji in imam obcutek da me malo srbi,se pravi da se celi. Vsem pa ki imajo trdo blato dajem nasvet. Zvecer pred spanjem pojej navaden jogurt ali dva iz hladilnika, pa boš šel zjutraj na blato(mehko). Lp
Forum je zaprt za komentiranje.