Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Adrenalinski športi – beg pred težavami?

Adrenalinski športi – beg pred težavami?

Kaj bi rekli, so adrenalinski športi res beg pred težavami?
Če imanekdo same neka adrenalinske športe za hobije, se res zadaj skrivajo čustvene težave?

Aja, sprašujem pa za žensko, ki je bliže 40 kot 30.

Ni nujno da gre za beg pred tezavami, najbrz ji je samo vsec tisti obcutek srece (adrenalin, endorfin, seratonin, dopamin in ostali in-i), ki ga take aktivnosti prinesejo. Vsaj pri meni je tako, pa mi nic ne manjka. Je pa ogromno teorij, npr. tekaci bezijo prec od tezav, alpinisti hodijo v gore iskat nekaj kar jim manjka ali pa so izgubili… Najbolje da jo kar vprasas kaj jo zene 🙂

Nekateri na ta način težave tudi iščejo, vsaj glede na izjave Corlissa tako sklepam…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Zanima me, koliko je tistih, ki se ukvarjajo z adrenalinskimi športi, ki bi bili pripravljeni tvegati življenje, da bi rešili življenje drugemu. Zame je frajer tisti, ki to stori, pa zaradi mene tudi, če ni hud športnik in je njegov največji napor igranje šaha. :))

Verjetno bolj vprašanje požrtvovalnosti in panike, kot odvisnosti od adrenalina.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Verjetno bolj vprašanje požrtvovalnosti in panike, kot odvisnosti od adrenalina.[/quote]

Saj to pravim….naj energijo porabijo za kaj koristnega, npr. ko bo spet kakšna naravna nesreča naj gredo raje pomagat. Tudi tam se bo sproščal adrenalin. 🙂

Jaz ga imam v službi dovolj. Ko pride do kakšnih… anomalij in vidiš kako denar leti v zrak…

To je spet oni, ki bivše ni prebolel. Preboli že, punco zanimajo adrenalinski športi, ne ti.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kje jih pa ti najdeš:-)))))

Verjetno bolj vprašanje požrtvovalnosti in panike, kot odvisnosti od adrenalina.[/quote]

Saj to pravim….naj energijo porabijo za kaj koristnega, npr. ko bo spet kakšna naravna nesreča naj gredo raje pomagat. Tudi tam se bo sproščal adrenalin. :)[/quote]

Oh, to pa ni lepo. Tudi ti imas najbrz kaksen hobi, pa ti nihce ne rece, da raje pocni kaj koristnega. Prosti cas vsak prezivlja po svoje, vsi pa z namenom da si nafilamo baterije, pa ali je to gledanje tv ali pa adrenalinski sport. Nihce pa nima pravice ogrozat drugih, seveda.

Je pa veliko alpinistov tudi gorskih resevalcev, npr…

emm … WTF od teme ☺

Tudi neukvarjanje z nobenim od športov je lahko beg pred nekimi težavami. Ne ocenjuj ljudi na podlagi takih posploševanj. Spoznaj človeka. Če ti je všeč (in ti njej), kul, če ne, pojdi dalje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj to pravim….naj energijo porabijo za kaj koristnega, npr. ko bo spet kakšna naravna nesreča naj gredo raje pomagat. Tudi tam se bo sproščal adrenalin. :)[/quote]

Oh, to pa ni lepo. Tudi ti imas najbrz kaksen hobi, pa ti nihce ne rece, da raje pocni kaj koristnega. Prosti cas vsak prezivlja po svoje, vsi pa z namenom da si nafilamo baterije, pa ali je to gledanje tv ali pa adrenalinski sport. Nihce pa nima pravice ogrozat drugih, seveda.

Je pa veliko alpinistov tudi gorskih resevalcev, npr…[/quote]

Mogoče, ampak še vedno vztrajam pri tem, kar sem napisala.

Nickelback – Far Away

Mislim, da je lani kar dobro do izraza prišla solidarnost in požrtvovalnost v Sloveniji.
Predvsem so pomagali prostovoljci. Pa to bili adrenalinci, ali pa šahisti, niti ni važno.
A veš, kaj je žalostno? Da potem neka komercialna postaja želi iz tega narediti “resničnostni šov” tipa kmetija. Mislim… podn.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Antilopa, ne boš verjela med gorskimi reševalci, potapljači, kinologi, prostovoljnimi gasilci, taborniki … in številnimi drugimi, ki smo v prostovoljnih reševalnih enotah nas je večina takih, ki se ukvarjamo s kakimi adrenalinskimi športi. En zgoraj je že lepo napisal, da so alpinisti pogosto gorski reševalci. ALi pa misliš, da gorski reševalec, ki te v svojem prostem času reši, ni alpinist, da je njegov edini hobi tipkanje po monu?

Pa se to je treba razlozit, da gorski resevalci ne resujejo samo adrenalinskih odvisnezev, torej alpinistov ampak iscejo pogresane osebe (kot nedolgo nazaj eno punco iz Bohinja), odstranjujejo bombe iz 2. svetovne vojne (na Zelenici) in tudi tiste, ki doma igrajo sah, pa se odlocijo za vikend oditi z druzino na sprehod v hrib. Moj point je, da ni vazno kdo si, kaj si, katere hobije imas, ampak ali si sposoben pomagati cloveku v stiski. In do sedaj se je veckrat pokazalo, da si to precej bolj upajo adrenalinci, kot pa ostali.

Hmmm in ajej no, podpis obema.

No, mal sem se pohecala. :))

Kaj pa neukvarjanje z nobenim od nešportov? Dj povej še kj o tem! Prav rabmo eni tvoje pametne 🙂

jst mislim, da ni neke povezave tle… večini so dost bolj zanimivi adrenalinski športi, pa to ne pomen, da so vsi psihično mim ….

No, mal sem se pohecala. :))[/quote]

Fino, ker nazadnje si vztrajala… Hec je pa ze druga zgodba!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close