Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj vse je zasvojenost?

Kaj vse je zasvojenost?

Kaj vse bi smatrali za zasvojenost?
Jasno je, da je alkoholizem, droga, cigareti – zasvojenosti. Veliko se piše tudi o zasvojenosti z odnosi. Tudi s hrano smo lahko zasvojeni, sploh kakim fast foodom, sladkarijami.
Bi še kaj dali za zasvojenost?
Pa kdaj lahko rečemo, da je nekdo zasvojen, kdaj je tisto preko meje, kdaj je neka zadeva beg v omamo ali kako naj rečem?

Pa seveda ali prisluhnete zasvojencu in kdaj mu prisluhnete ali ga raje kar ignorirate?
Pa kako zdraviti zasvojenost, ki ni tako očitna kot je recimo alkohol, tam je jasno, če nekdo ne pije več, pomeni, da je čist. Če pa gre za zasvojenost recimo hrano pa je že težje postaviti meje.

Oblike zasvojenosti so posledica in ne vzrok.
Posledica nekih drugih psihičnih težav, ki se kažejo na tak način, zato je “zdravljene” precej kompleksna zadeva.

Ko postane človek enkrat zasvojen ni več nikoli “zdrav”. Lahko ima obdobja krajša, daljša ali je pa za vedno “čist”, če se sam, miselno prisili v to.
Zadeva je podobna kot, če bi nekoga vprašal koliko časa bi rabil, da bi pozabil vozit nap. avto ali pa koliko časa rabi, da bo pozabil plavat, ko je enkrat osvojil to znanje?
Tega nikoli ne pozabiš. V dani situaciji zelo hitro zapadeš nazaj v zasvojenost, če se ne paziš/prisiliš v “čistost”, ker tvoji možgani so zavedno spremenjeni.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če boš preveč tu, se ti lahko zgodi, da sploh ne boš več odklopila. Zasvojenost je zame, ko trpijo ostale stvari v življenju, npr. nepomita posoda v koritu, kupi cunj, ki bi bile za zlikat, plevel v vrtu in nenazadnje super kriminalka, ki me čaka na nočni omarici. jaz pa tu. Eh, ja. Ko bi crknu televizor.

evo-še moje mnenje glede tega…zanimiva tema….pod zasvojenost smatram jst vse, v čemer človk pretirava oz. vse, čemur se ne more odrečt, če se odloči….mah, tega je zlo velik…zasvojen si lohk v bistvu z vsako stvarjo, če se preuč ukvarjaš z njo….ene so razumljive kot recimo prenažiranje s hrano (sploh z živili, ki vsebujejo serotonin-hormon sreče….to je pogosta odvisnost ljudi, ki so žalostni, v depresiji,prizadeti…) , pa odvisnosti od video igric, interneta na sploh (forumov, facebooka, itd.-tud to se da pojasnt), odvisnost od sexa, športa, solarija, pozornosti, čistoče, odobravanja v družbi, česarkoli…xy je zadev…. kaj je za koga zdrava mera in kje je meja odvisnosti je pa težko rečt…za vsakga drugač… beg v omamo je največkrat, kadar je človk čustveno labiln…tko sploh pride do bilokakšne odvisnosti po moje….
če prisluhneš zasvojencu in kako se zdravi- hja, če je kdo od bližnjih v takem položaju, se mu prisluhne, zdravit je pa zlo težko, kr si dostkrat zanikajo zadevo in postanejo ful agresivni…pač sami morjo bit za sodelovanje, drgač ne more bit rezultata…

Zasvojenost je alkohol ki ponavadi ubija , cigareti , mamila . droga .
Vendar če se mladina napje nima nobene pamet zato kadijo ali se valjajo po kakšnih vogalih in delajo skodo drugim ljudem kot so igle ali celo strupi .

Jaz sem žal zasvojena z MONom. Vem, da sem preveč gor, da brezveze čas tratim, ampak vseeno prihajam sem gor. Aja pa s TV in junk foodom tudi.

Debelčica tvoj hladilnik ziher misli da si jehovka. Mu ves čas na vratih visiš? :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

imam 2 zasvojenosti:
ponudim vsaki fertilni, ki se zna nesti
in vsako,
ki me pripusti, vsakič 2x spravim do orgazma

Ne, ker je čokolada boljša, če je bolj na toplem 🙂 in ne v hladilniku.

Zasvojenost s športom? Tako zasvojenost bi pa jaz imela, cel kup drugih težav bi me to rešilo:).

Tudi jaz ne štekam ljudi, ki so zasvojeni s športom. :))

No vidiš, jaz nisem, lahko preneham, kadar hočem:-)

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

No vidiš, jaz nisem, lahko preneham, kadar hočem:-)[/quote]

Pa ti si moja virtualna duša dvojčica. :)) Se poznava morda iz prejšnjega življenja?

No vidiš, jaz nisem, lahko preneham, kadar hočem:-)[/quote]

Pa ti si moja virtualna duša dvojčica. :)) Se poznava morda iz prejšnjega življenja?[/quote]
Itak;-) ZS iz časov Napoleona, … kako se ne bi spomnil:-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Pa ti si moja virtualna duša dvojčica. :)) Se poznava morda iz prejšnjega življenja?[/quote]
Itak;-) ZS iz časov Napoleona, … kako se ne bi spomnil:-))[/quote]

Ampak Napoleon je bil pa hecen…tak vojskovodja, po drugi strani pa je imel strah (fobijo) pred mačkami.

Itak;-) ZS iz časov Napoleona, … kako se ne bi spomnil:-))[/quote]

Ampak Napoleon je bil pa hecen…tak vojskovodja, po drugi strani pa je imel strah (fobijo) pred mačkami.[/quote] Nisem vedel:-))

Zasvojenost s športom?
To je pa kvečjemu pozitivno, ne pa negativno.
Ljudje čisto premalo športamo, ne pa preveč.

He, he, zasvojenost s športom. Ja, včasih mi gre kdo kar malo na živce, ker je vitek in fit, ker toliko športa in si mislim, da je zasvojenec s športom, ampak v srcu vem, da sem nevoščljiva, ker je športna duša.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close