Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ločitev odvetnik

Ločitev odvetnik

Zaradi nevzdžnih razmer, nasilja,…se po več kot 20 letih zakona želim ločiti. Zadeva je zelo zapletena in je že na sodišču. Zaradi brezposelnosti sem poiskala in dobila brezplačno pravno pomoč. Vendar z odvetnico nisem zadovoljna. Zaradi zahtevnosti primera, njenega odnosa in vtisa, da se me želi na hitro znebiti, me zanima če kdo ve ali se lahko za drugo mnenje obrnem na drugega odvetnika (tudi če ga je potrebno plačat)?
In v primeru, da pri drugem odvetniku izvem, da moja sedanja odvetnica nima prav, lahko med samim postopkom zamenjam odvetnika?

Hkrati pa me zanima in vas prosim, če mi lahko katera priporoči kakšnega dobrega odvetnika, ki se ukvarja z ločitvami in nasiljem v družini in je iz območja Celja, Ljubljane.

Hvala za pomoč. Lep dan

Za odvetnika žal ne vem, ampak mogoče ti pomagajo na brezplačnih pravnih nasvetih v Hiši sadeži družbe Žalec. Mogoče ti bodo vedeli koga svetovati. Držim pesti zate.

Hvala za predlog! Tudi jaz upam, da se bo vse dobro razpletlo.

Razlog za njeno nezainteresiranost je v tem, da se gre za BPP in bo zato vsak odvetnik plačan minimalno po tarifi.
Marsikateri odvetnik, ko izve, da bo plačan po BPP, niti ne želi prevzeti primera.
Za njih je to izguba časa, pa čeprav imajo vsi polne riti vsega.

Tega se zavedam. Vendar mi trenutno finančno stanje ne dopušča drugega. Vendar, če bi mi kdo priporočil iz lastnih izkušenj dobrega odvetnika, bi že nekako stisnila in ga tudi plačala. V igri je precej denarja (kar bi mogla izplačat moža) in sem prepričana, da bi mi lahko dober odvetnik pomagal pri tem.

Na voljo ti je tudi brezplačni svetovalni telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja

080 11 55

Drži se!

Pozabi na to “upanje”. Upaš lahko samo na to, da se bo odvetnik toliko potrudil kolikor boš pripravljena plačati…. :/
Najprej se moraš sama “izobraziti”, da boš sploh vedela kaj lahko pričakuješ, kaj ti je sploh na izbiro. Računati na odvetnika je bolj tako tako, žal.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Na žalost je tudi pri teh zadevah tako, da moraš najprej dati denar, in potem, če imaš še malo sreče, sledijo (dobri) rezultati.

Glede na to, kako funkcionira slovenski pravni sistem, se mi zdi škoda denarja … sploh, če ga imaš bolj malo. Bolje, da se izobraziš, odvetnico imaš na očeh in se pripraviš na najslabši možni izid. Boš imela vsaj možnost, da se veseliš, če boš dobila kaj več od tega…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close