Moderator čas je da se posloviš
Robi mislim da je skrajni čas, da odstopiš z mesta moderatorja MŽ čveka, ker enostavno nisi več dorasel temu delu. S svojim nekritičnim sprejemanjem vsega napisanega si soodgovoren, da je mž čvek postal totalno nezanimiv in da se uporabniki precej hitro naveličajo in zapuščajo forum. Poleg tega se ene in iste teme ponavljajo v nedogled in ti to nekritično sprejemaš.Tvoje delo je da moderiraš in ne da nekritično opazuješ kaj se dogaja.
Mnogi uporabniki tudi recimo Antilopa in verjamem, da še veliko drugih ti je to tudi med vrsticami želelo sporočiti pa se te nekako ni prijelo. Tvoj odgovor je večkrat bil da je tvoje moderatorsko mesto vedno na voljo. Zato olajšaj vse skupaj in odstopi! Forum je postal totalno nezanimiv mestoma celo vulgaren in ti kot modreator so odgovoren za to.
Temu delu nisi dorasel, kar ni nič slabega le za to delo ti pač nisi. Zato v dobro foruma odstopi in prepusti nekomu, ki bo to delo opravljal bolj resno in z večjim veseljem.
S spoštovanjem,
seba111
Seba, ti povem, da je problem v besedici lahko.
Ukrepi moderatorja/administratorja
Moderator/administrator skrbi za nemoteno komunikacijo in pomaga uporabnikom pri uporabi sistema.
V primeru, da tema zaide iz naslovnega sporočila, se v njej pojavijo sporočila z neprimerno vsebino ali žaljivimi pripombami, jo moderator/administrator lahko spremeni, zaklene in/ali skrije za branje.
Moderator presoja o primernosti objavljenih vsebin. Pri tem se lahko posvetuje z uredništvom.
Uporabnika, ki neprimerno ravna, ni dolžan predhodno opominjati.
Po lastni presoji si uredništvo pridržuje pravico, da ob sumu zlorab sistema ali kršitvah pravil obnašanja, posameznemu uporabniku omeji ali prekine dostop do strani.
vir: med.over.net
Ker to, kar lahko, ni nujno tudi to, kar bi po mojem, po tvojem, ali po mnenju kogarkoli drugega, tudi moral.
Kot razumem, delo moderatorja na MON-u ni plačano, zato ga marsikdo ne jemlje tako resno, kot bi ga, če bi v primeru slabega opravljanja dela grozile sankcije (v tem primeru bi bila tudi pravila najbrž bolj precizno določena). In v takih situacijah se pokažejo razlike v odnosu do (prostovoljnega) dela. Eni si ga vzamejo na easy, češ, itak nisem plačan, eni pa tudi v teh primerih dajo vse od sebe, in ne nižajo svojih standardov.
Pozive iz katerih veje osebna užaljenost , kot je v tem primeru je vedno potrebno jemati z določeno distanco…..posameznik ali nekaj teh iz osebne užaljenosti ali kakšnih drugih le njim razumljivih razlogov prej ali slej začenjajo dvomiti v sposobnosti moderatorja v prepričanju, da obstaja v vsej širjavi nekdo, ki bo po njihovem okusu…nekoč je bil ta forum nemoderiran in je lepo deloval…zdaj je moderiran in takoj dobi nekdo občutek, da bi lahko deloval še bolje ( beri bolj po njegovem okusu)….to ni stvar moderatorja ampak uporabnikov foruma….seba in antilopa…začenjata objavljati zanimive teme, ki bodo pritegnile uporabnike in bo zadeva rešena….v zanimivih in življenskih temah se razvijejo dobre diskusije in v takšnih temah prej ali slej pogorijo “minerji” in se sami izločijo kot moteči elementi…..zato so mi taki javni pozivi k “linču” preprosto neokusni…podobno je poskušal nekoč paco morales na tem forumu potem ko je “svojega” zaradi svojih osebnih pogledov na moderiranje zjebal do konca….
In ker so problemi zaradi neregistriranih, je treba odpreti še eno temo kot neregistriran.
Politika MON-a dopušča pisanje neregistriranih, pa čeprav sem že večkrat predlagal obvezno registracijo.
Posamezni primitivni komentarji, pa so izraz njihove primitivnosti in nerešenih frustracij, katere si lajšajo na takšen način ter s tem zlorabljajo sistem, ki jim to omogoča.
Tako, kot politiki in tajkuni zlorabljajo zakone in sam sistem.
Če ima kdo kakšno idejo kako to spremeniti, namesto jamranja, pa naj pove.
Ja, tako je to.
Rabimo samo še vsemogočnega odrešenika, ki nas bo odrešil. 🙂
A ker dvomim v njegov obstoj ali interes vmešavanja in ker smo želeli svobodno voljo, nam je s tem dana tudi moč in seveda odgovornost pri soustvarjanju naše realnosti in sveta v kakršnem živimo.
To se ful lepo bere, praksa tukaj je pa taka, da kritike eni sploh ne znajo sprejemat in postanejo še bol žaljivi, če jim jo nameniš. Eni Robija še zdaj vlačijo po zobeh, ker jim je “skenslal” registracijo recimo.
Če vam še Robi ni povšeči, vam pa res ni pomoči. Bolj strpnega in prijaznega moderatorja pa res težko dobiš. Kar sem kdaj pisala po forumih, so povsod brisali kot nori, metali uporabnike stran in izvajali diktaturo.
Tu vlada velika svoboda in to je treba spoštovat. Če ne pojdite pa na siol forum ali kam drugam lepit vaše pikantne in zasoljene izjave, ko boste leteli v sekundi, lahko vmes še pomolite, da vas ne prijavijo za sovražni govor.
Sicer je ta svet podivjal in se dobrote ne spoštuje. Še Kristusa so križali, kaj ne bi navadnega človeka.
Deloma se strinjam z avtorjem. Delo moderatorja na forumih JE brisanje postov, blokiranje uporabnikov, ki grejo prek vseh meja in podobni prijemi. Kot policaj, ki skrbi za red in da debate nemoteno potekajo. Verjetno zaradi macehovskega odnosa velikana The MON do svojih prostovoljskih moderatorjev, doticni nima prostih rok oz.je pri svojem delu omejen. Na drugih forumih tega ni. Modi so kapodibanda in ce se mod izkaze za nesposobnega, ga ostali modi ali kar admin sam ven flikne.
Tale forum pac ni moderiran. Zakaj je pa na Ljubezenskih tako da gre vse cez filter? Mislite, da tam neregistrirani podje.atorji ne bi zasr.ali tem z zaljivkami in mimobeznicami, ce bi imeli proste roke?
Daliya, ni namen moda, da je prijazen in strpen in vsem vsecen, ampak da… kar sem ze zgoraj napisala. Kdor ne zna pisat brez zaljivk, naj gre s.at kam drugam. Je pa tudi obratno, mod se ne sme izzivljat in izrabljat svoje moderat.funkcije. mora bit zrel posameznik, ki resno jemlje svoje delo in ce je tako napisano v njegovih zadolzitvah, tud spodbujat debato.
Robi je cist fajn kot debater, kot mod ima najbrz zvezane roke, poleg vsega pa glede na fluktuacijo postov, premalo casa za izbris vsega. Pac, sistem je slab, kajm nuca brisanje in blokiranje, ko se cez 3h, ko gre dol, namnozi postov kot na fronti? Gasenje pozara, raje preprecit pozar.
Uporabnike lahko blokiraš tam, kjer je obvezna registracija. Tu sicer lahko blokiraš nek IP, pa se bo tisti, ki bo imel namen provocirati, prijavil z drugim IP-jem in spet delal štalo.
Pričakovanja okrog tega, da bo nek moderator, ki to dela prostovoljno in v svojem prostem času, nenehno skrbel in takoj pobrisal žaljive komentarje, da slučajno ne bi bil kdo užaljen in še bolj slabe volje, če že v reali ne more rešiti svojih problemov, pa so seveda nerealna.
Tak moderator bi moral biti obvezno zaposlen v JU, kjer bi lahko celih 8 ur, kot policaj bdel nad forumom….Najbolje je, da je samski, ker če bi se posvetil otrokom ali ženi, bi že bil napaden, ker neresno opravlja svojo funkcijo, pa čeprav prostovoljno….Če bi slučajno našel kakšno uro časa enkrat na mesec za seks z morebitno ženo ali ljubico, bi obvezno zraven postelje moral biti laptop, kjer bi vsako minuto osvežil stran in preveril nova sporočila. Ob tem razmislil, če slučajno kdo komu ni ukradel neregistriranega nicka in da zaradi moderatorjevega nevestnega dela nihče ni bil užaljen in spravljen v depresivno stanje, saj bi ga lahko potem obtožili za nastale psihične travme in bolniški stalež, ker tista oseba ni bila več sposobna opravljati svoje službe.
Zakaj pa mi potem ne dovoliš, da se registriram ? Aja, štekam, še ena od tvojih mučk, da se prikupiš čim večjemu številu ljudi :)[/quote]
Ti že veš, zakaj si bil blokiran.
In takšna je bila želja uporabnikov, zaradi tvojega nesramnega obnašanja.
Zato o tem ne bom debatiral.
Če bi bilo po moje, bi za pisanje bila obvezna registracija na vseh forumih, razen na moderiranih, kjer moderator sproti objavi le tisto, kar je za objaviti.
Ja saj si sam napisal, da nimaš skoz časa. In potem kadar ga imaš, na silo hočeš kompenzirat za nazaj.
To je tako kot da bi nekoga vrgel iz službe potem pa hodil za njim in ga vabil nazaj.
Ali pa da te punca pusti zraven ti pa pošilja mesiđe da te noče zgubit.
Kako lahko potem takega “moderatorja” kdo resno jemlje tudi kadar hoče biti resen.
Norišnica ti povem.
OK.
Kdo bi rad bil moderator na tem forumu naj se mi javi.
primož
Zakaj pa mi potem ne dovoliš, da se registriram ? Aja, štekam, še ena od tvojih mučk, da se prikupiš čim večjemu številu ljudi :)[/quote]
Ti že veš, zakaj si bil blokiran.
In takšna je bila želja uporabnikov, zaradi tvojega nesramnega obnašanja.
Zato o tem ne bom debatiral.
Če bi bilo po moje, bi za pisanje bila obvezna registracija na vseh forumih, razen na moderiranih, kjer moderator sproti objavi le tisto, kar je za objaviti.[/quote]
Ha ? Kako naj vem, če mi noben niti povedal ni lol
Sploh pa, kaj ima želja uporabnikov veze tu vmes ? Kaj si tok nesiguren vase, da ti mora cel čas nekdo stat ob strani in ti govorit kaj moraš in kaj ne smeš počet ? Moderator si, lahko bi me že pred dvema letoma blokiral, takrat bi seveda to bilo opravičeno, tisto pred meseci je bilo pa čisto po nepotrebnem. Lahko rečeš samo “grdo si se obnašal”, dokazat mi pa tega ne moreš, ali pa če ne drugega, da vsaj dokažeš, da sem jaz bil tisti, ki je prvi začel podjebavat, napadat sogovornika. Si pač nepristranski moderator, nekaterim dovoliš pisat kletvice, drugim jih ne. Tu bi izpostavil predvsem tiste, ki se udeležujejo “sestankov” aka piknikarjev. Ostali, ki se ne narišemo tam oz. ki si ne želimo druženja s forumaši, smo pa tazlobni, samovšečni, arogantni,…
Robi je del problema. Tu omenja neregistrirane zajebante. A ti so le odziv na pateticnost foruma, ne razlog njegove pateticnosti.
Vsaka tema po par postih izgubi ves smisel. Ne zaradi neregistriranih. Prav zaradi marsikaterega dolgoletno registriranega pisca. Brisanje posta “XY je imbecil” bore malo karkoli izboljsa, dokler je sam moderator soft podjebator, serijski off-topicar, in pristranski “sodnik”. Ampak mene se to tako vec ne tice…
Ne resno mislim, Robi je rekel, da je moderatorsko mesto prosto, no naj se javi kdo, pa bomo videli, kako bo šlo komu drugemu. Seveda se bova morala prej slišati in se pogovoriti kako se bo moderiralo, kakšna so pravila, pa da vidimo, če bo kaj boljše.
saj veste, brez izkušnje, je težko karkoli trditi.
Primož
Forum je zaprt za komentiranje.