Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Sodelavka se boji lastne napake-SOS!!!

Sodelavka se boji lastne napake-SOS!!!

Prosim za pomoč!
Sodelavka je naredila napako v službi. Drugače je sorodnica določenih “močnikov” v firmi. Kljub temu , da sva po rangu isti, se je od začetka držala malo bolj “sigurna vase”, tudi meni se včasih zdelo, malo neupravičeno včasih, zdaj vseeno itak…

Zgodilo se pač to, da je napako “prevsmerila” name. Če se bi v firmi izvedlo , da je ona to naredila, bila bi sigurno vsaj predmet podsmehovanja ostalih delavcev in nadrejenih, ki niso člani te “klike” sorodnikov. Če pa izpadlo, da sem kriva jaz, lahko bi z malimi otroki ostala tudi brez službe, ker sem še komaj na poskusnemu roku.

Tudi moj mož je že opazil določeno negativno vzdušje ki ga določene sodelavke ustvarjajo proti meni, ker vzroka ne pozna, že on me po malem obsoja na naj bi bila “nerodna”, kar povzroča že določene manjše konflikte doma. Skratka, tudi njega ne zanimajo razlogi, rad bi taki končni rezultat da vse okrog mene (torej, tudi njega!) blešči in da ni nobenih težav, žal pa včasih življenje ni potica in za resnico seje traba tudi malo boriti, to je pa za ene prevelik napor, raje bi da vse gre samo po sebi, če pa ne – kriva sem seveda jaz, ker očitno nisem “idealna” ženska, kaj pa otroci? Bodo oni trpeli zaradi nerealnih pričakovanj?

Jaz pa res ne vem kako naj se postavim. Če kaj povem, ali v firmi ali možu, lahko bi povzročila še hujši konflikt, po drugi strani tudi napaka ni mala in ni mi všeč da sem okrivljena za nekaj kar nisem naredila.

Najlepše prosim za nasvet- NUJNO!!!
Hvala!

Sploh ne štekam.
Poveš tako kot je….v čem je problem?

Tvoja napaka je, da si že v tej firmi, vse ima svoj vzrok. Kaj se zgovarjaš na majhne otroke? Hinavščina!

Kako “preusmerila”? Ma ni boga na tem svetu, da bi neupravičeno pokazal s prstom name. Jst bi vsem povedala. Postavi se zase, kaj ti ni jasno?

Konflikt je samo odsev tvojega notranjega konflikta, ker se ne moreš odločiti med sodelavko in sabo.
Preveč igraš vlogo žrtve in se premalo postaviš zase, kar okolica opazi in se temu primerno odziva.
Podobno je s tvojim možem, ki zaradi te tvoje lastnosti, zelo rad krivdo prelaga nate.

Če si se držala svojega opisa del in nalog, ki jih imaš zapisane v pogodbi potem lahko to zagovarjaš, če nisi in sete mutile nekaj boš pa itak potegnila takratko…

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

ja in … nekdo jih pač mora fasati … in to je tisti, ki se ne zna boriti ampak bleje med ovcami

Brez konkretnih informacij nima smisla karkoli svetovat. Z mojega vidika si lahko, poudarjam lahko, “kriva” tudi ti sama, pa pač tega ne vidiš ali pa ne znaš/zmoreš prevzeti odgovornosti in krivdo vališ na sodelavko. Potrebni bi bili izjavi obeh, da bi dobil kolikor toliko realen pogled na dejansko situacijo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close