Slovence moti uspešnost drugih
Po dolgem času me po emailu kontaktira nekdanji prijatelj iz študenstkih let. Na porodniški je.
Stika se iskreno razveselim. Vprašam ga kako je, kako živi, ipd. In v odgovor dobim daljši email v katerem mi precej podrobno opiše svoje življenje. Družinski status. Službo. Ustvarjeno. Prečitam vse od kvadrature kupljenega stanovanja do modelov, letnikov in kubikaže voznega parka. Morda malo nenavadno, ampak tudi prav, si rečem, kaj bi okolišil. Nekako se mi zdi primerno, da mu še sam povem kaj iz svojega življenja. Nisem šel v takšne podrobnosti kot on. Vseeno pa nisem skrival, da sem v nekaterih pogledih objektivno bolj uspešen. In od takrat se več nisva slišala leto dni. No, vmes sem ga enkrat podrezal, pa je odgovoril, da nima časa odgovoriti. Zadnjič pa mi je en psiholog rekel, da se mi je fant želel pohvaliti, kako uspešen je. Vse pa se je končalo, ker nisem bil dovolj impresioniran. WTF?
Zgleda, da tud njegov uspeh tebi ni kaj preveč segel v srce in si mu takoj pokazal, da ti imaš še več od njega. Koga tu moti uspešnost, naj vsak presodi sam, ampak meni se zdi, da sta si kar podobna. Sta oba slovenca? 🙂
Meni se sploh ni zdelo, da se mi z nizanjem podatkov hvali. Sploh me ni motilo. Le zakaj? Vesel sem bil, da se mi je javil. Na hvalo je pomislil moj psiholog.
Tisti, ki meni, da sem se mu v repliki jaz potem “pohvalil”…
A bi naj na kilometerski osebni email po 10-letih odgovoril s cestitko brez da karkoli povem o sebi? A tako drugi?
A ta en psiholog (1. post) te je tako impresioniral, da je zdaj postal tvoj psiholog (2. post)?
No kakorkoli. Vseeno pa zdaj izpade, kot da si sam prav tako razočaran, ker njega nisi impresioniral s svojim odgovorom. Ne vemo, kaj je on želel, niti noben psiholog ne ve. Vsi lahko le ugibamo. Ampak z mojega vidika sta en z drugim le pisno tekmovala, kdo je več ustvaril in s tem končala svoje “druženje”, do katerega sploh ni prišlo.
No kakorkoli. Vseeno pa zdaj izpade, kot da si sam prav tako razočaran, ker njega nisi impresioniral s svojim odgovorom. Ne vemo, kaj je on želel, niti noben psiholog ne ve. Vsi lahko le ugibamo. Ampak z mojega vidika sta en z drugim le pisno tekmovala, kdo je več ustvaril in s tem končala svoje “druženje”, do katerega sploh ni prišlo.[/quote]
Pa mi povej kako bi se ti odzval.
No kakorkoli. Vseeno pa zdaj izpade, kot da si sam prav tako razočaran, ker njega nisi impresioniral s svojim odgovorom. Ne vemo, kaj je on želel, niti noben psiholog ne ve. Vsi lahko le ugibamo. Ampak z mojega vidika sta en z drugim le pisno tekmovala, kdo je več ustvaril in s tem končala svoje “druženje”, do katerega sploh ni prišlo.[/quote]
Pa mi povej kako bi se ti odzval.[/quote]
Ne vem, mogoče enako kot ti. Nimam pojma, kaj in kako ti je pisal, kakšne odnose sta imela in kaj je bil namen javljanja. Če bi moj namen vzpostaviti stik z njim, se srečati, gotovo ne bi šel tekmovat z njim, pač pa bi mu dal vedet, da sem vesel zanj in da se lahko kaj vidiva, če bi mi že bilo do tega.
Nič več se ne rabiš odzivat sedaj, ko si spoznal njegov pravi namen zakaj se ti je oglasil.
Očitno on ni to kar si ti mislil, da je zato ti naj ne bo žal, razen če rabiš nekoga takšnega?
Ne vem, mogoče enako kot ti. Nimam pojma, kaj in kako ti je pisal, kakšne odnose sta imela in kaj je bil namen javljanja. Če bi moj namen vzpostaviti stik z njim, se srečati, gotovo ne bi šel tekmovat z njim, pač pa bi mu dal vedet, da sem vesel zanj in da se lahko kaj vidiva, če bi mi že bilo do tega.[/quote]
Saj ce bi se res odzval s podobnim opisom, kvadratura, vozni park, itd bi se res zgledalo kot da gre za tekmovanje. Bi ga se razumel. Tako pa, kdo bi vedel za kaj se mi je po desetletju oglasil. Morda je bil le ponosen, da je postal ocka. 🙂
Vse je možno. Mogoče je upal, da bosta šla kaj skupaj na sprehod, z vozički. :))
Cisto nepomembno.[/quote]
Ja, tebi mogoče že. Mene je pa prijateljica pred kratkim spraševala, če poznam koga, ki bi ji lahko priporočil dobrega psihologa… Ni panike, se bom drugje pozanimala.
Forum je zaprt za komentiranje.