FANT POZABIL NA ROJSTNI DAN
Me vem če je to napaka ali pozabljivost ali pa njemu ni toliko do nje, da bi si take stvari o njej zapomnil.[/quote]
Dvakrat v petih letih? Lahko da je prvič res pozabil, ampak predvidevam, da mu jo povedala, da jo je s tem prizadel. Če je torej še enkrat ‘padel na istem izpitu’, se ni potrudil, da bi ga prva izkušnja izučila in bi ravnal drugače. Ker očitno mu ni do nje. Zapisala sva vsak po svoje, misliva pa isto stvar.
Me vem če je to napaka ali pozabljivost ali pa njemu ni toliko do nje, da bi si take stvari o njej zapomnil.[/quote]
KAJ PA ČE (ja šokantno) pač njenega fanta boli K za rojstne dneve? Nenazadnje je to samo ena butasta (kakorkoli obrnemo) brezvezna stvar, ki jo delamo pomembno skozi ”tradicijo” leta štejemo itak napačno, ker naš rojstni dan je bil že v maternici, takrat ko nam začne bit srce…………………….
torej dejansko je to ena velika izmišljotina (god/name day še malo večja) ki MORDA nekomu pač ni pomembna….. vem ja, eni so različni, kaj če bi punca to sprejela(četudi je njej pomembno) če ga ima res tak rada………………………………………. nenazadnje lahko da je njemu tudi pomembne trojček, pa ga je odjebal zato ker te ima resnično rad?
KAJ PA ČE (ja šokantno) pač njenega fanta boli K za rojstne dneve? Nenazadnje je to samo ena butasta (kakorkoli obrnemo) brezvezna stvar, ki jo delamo pomembno skozi ”tradicijo” leta štejemo itak napačno, ker naš rojstni dan je bil že v maternici, takrat ko nam začne bit srce…………………….
torej dejansko je to ena velika izmišljotina (god/name day še malo večja) ki MORDA nekomu pač ni pomembna….. vem ja, eni so različni, kaj če bi punca to sprejela(četudi je njej pomembno) če ga ima res tak rada………………………………………. nenazadnje lahko da je njemu tudi pomembne trojček, pa ga je odjebal zato ker te ima resnično rad?[/quote]
Ravno to sem hotel povedat.
Četudi ga boli organ za rd bi mu moralo bit mar za to da tak dan izkoristi, da njej nakloni nekaj več pozornosti kot običajno. Zaradi nje, ne zaradi rd-ja!
Če mu je kaj do nje, če ima kaj sočutja, empatije, če si jo želi, če mu je mar zanjo…itd, ampak očitno mu ni, vsaj ne dovolj. :/
Kaj bo šele čez x let in pri še bolj pomembnih stvareh?
Ne gre za rd kot tak, gre za odnos do partnerja.
torej dejansko je to ena velika izmišljotina (god/name day še malo večja) ki MORDA nekomu pač ni pomembna….. vem ja, eni so različni, kaj če bi punca to sprejela(četudi je njej pomembno) če ga ima res tak rada………………………………………. nenazadnje lahko da je njemu tudi pomembne trojček, pa ga je odjebal zato ker te ima resnično rad?[/quote]
Ravno to sem hotel povedat.
Četudi ga boli organ za rd bi mu moralo bit mar za to da tak dan izkoristi, da njej nakloni nekaj več pozornosti kot običajno. Zaradi nje, ne zaradi rd-ja!
Če mu je kaj do nje, če ima kaj sočutja, empatije, če si jo želi, če mu je mar zanjo…itd, ampak očitno mu ni, vsaj ne dovolj. :/
Kaj bo šele čez x let in pri še bolj pomembnih stvareh?
Ne gre za rd kot tak, gre za odnos do partnerja.[/quote]
Me zanima če bi enako napisal če bi taista oseba napisala, da od nje hoče fant trojčka z žensko njej pa to (z drugimi besedami jo boli organ za take zadeve) ti bi pa napisal, da če ma ona kaj empatije, pa ga ma rada in si ga želi obdržat, da bi lahko to naredla za njega………………………..
Očitno ji pol ni mar kajne?
Ne gre se za grupiča ampak za ODNOS do partnerja……..
dvoličnost!
Če njemu res ni mar za RD, njej pa je ful, sta to pač dva različna svetova, ki morda nista združljiva, če pač oba ne moreta sprejet tega oziroma če vsaj enega ta stvar tako zelo moti. Nismo kompatibilni z vsakim, ki nam je všeč.
Njej je tak ful mar, ne zato ker bi ji blo ful mar, ampak ker je tak NAUČENA, skozi otroštvo, da je to pomembno itd………… Verjetno tale gospodična sploh ne zna argumentirat, zakaj se ji to zdi pomembno (in ne razlog, da zato ker je to od nekdaj tak ali pa ker mi drugi čestitajo ni dovolj dober in sprejemljiv)
To je ravno problem, ljudje so naučeni da jim bi NAJ nekaj dosti pomenlo, in se na to čustveno odzovejo (če ne dobijo) potem krivijo druge, namesto da bi se prvo vprašali, zakaj točno bi ji moral čestitat? jaz želim ljubljenim VSE NAJBOLJŠE vsak dan, torej ali to izreči vsak dan ali pa bodi vedno tiho ker izpadeš kot hipokrit, da želiš vse najboljše le en dan drugih 364/365 dni v letu pa jim želiš samo dobro ali celo slabo?
Seveda zna argumentirat. Zdi se ji spoštljivo, da se ji takrat nameni neko posebno pozornost, vsaj voščilo. Če ji fant le to namenja res vsak dan, potem itak ne bo to nek nepremostljiv problem, če pa tega ni, pa je lahko ta dogodek le pika na i za začetek konca.
Če bi mu bilo pomembno tako kot njej, ne bi pozabil, ampak bi že en teden/mesec prej planiral, kaj ji bo pripravil. V te primeru bi si bila njuna svetova vsaj glede RD enaka. Zdaj pa nista.
To ni dovolj, zakaj ni spoštljivo? NJO (in še milijone če ne kar milijarde drugih) so NAUČILI da to ni spoštljivo, to ni sad njenega RAZMIŠLJANJA, zato je to problem……
Sploh ne razumeš poante, pojdi še en nivo nižje, če bi vso človeštvo pozabilo vso to sago okrog voščil za novo leto in rojstni dan, a misliš da bi ona sama od sebe pogruntala da ji je to pomembno? 99,99999999999999999% ne, to je samo sad vcepljanja v možgane………. programiranja…… in ona tega ne more argumentirat drugače kot argumentiraš ti, ali pa, z besedami:
Ker to pač tak ja
Vsi tak delajo (čredni nagon)
Ker je tako spoštljivo in se mi zdi prav
itd itd itd
Nič oprijemljivega, nič objektivno argumentiranega………. in dokler ne more argumentirat, predlagam tejle gospodični, da se vpraša, če bi ona ustregla fantu v VSEM, kar se njemu zdi primerno in ”spoštljivo” za rojstni dan (razpon je lahko gromozanski) ali bi morda raje razumela da smo ljudje različni in eni želimo to drugi tretje, in se vprašala, če je voščilo za rojstni dan tako pomembno da je zaradi tega vredna ”zamenjava” fanta oziroma razhod…………
Valda taki buziji kot si ti namenjate pozornost pičkam ko imajo rojstne dneve. Drugače si pq isti kot mi ostali ki pqč povemo da smo kakršni smo in se ne pretvarjamo.[/quote]
Ne vem zakaj si zdaj jezen, če sem jaz buzi. :)) A si me hotel zapecat?
Njej je tak ful mar, ne zato ker bi ji blo ful mar, ampak ker je tak NAUČENA, skozi otroštvo, da je to pomembno itd………… Verjetno tale gospodična sploh ne zna argumentirat, zakaj se ji to zdi pomembno (in ne razlog, da zato ker je to od nekdaj tak ali pa ker mi drugi čestitajo ni dovolj dober in sprejemljiv)
To je ravno problem, ljudje so naučeni da jim bi NAJ nekaj dosti pomenlo, in se na to čustveno odzovejo (če ne dobijo) potem krivijo druge, namesto da bi se prvo vprašali, zakaj točno bi ji moral čestitat? jaz želim ljubljenim VSE NAJBOLJŠE vsak dan, torej ali to izreči vsak dan ali pa bodi vedno tiho ker izpadeš kot hipokrit, da želiš vse najboljše le en dan drugih 364/365 dni v letu pa jim želiš samo dobro ali celo slabo?[/quote]
Če njemu ni mar, potem je tudi on tako naučen, da mu ni mar.
V vsakem primeru je odziv posledica izkušenj. Razlika je, da se je pri njej zgradila želja po tem običaju, pri njemu pa odpor.
Forum je zaprt za komentiranje.