Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zaupate spletnemu bančništvu?

Zaupate spletnemu bančništvu?

Plačujete položnice preko banke, pošte….ali pa uporabljate spletno banko? Poznam jih kar nekaj, ki ne zaupajo spletnemu bančništvu in raje uberejo staro, klasično pot – čakanje v vrsti. Trajniki mi pa sploh ne dišijo.

Klasika- v vrsti in trajniki. Spletu ne zaupam. No v bistvu ne zaupam nikomur, kadar gre za denar. Bankam pa že po defoltu ne.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Vse plačujem preko neta. Klasična pot je dražja, zahteva več časa…
Ne vem, zakaj ne bi zaupal.

Ja, a ti ne pobere s trajnika kar takoj? Kaj pa, če je kaj narobe z računom?

Tipični bikec, kar se denarja tiče. :))))

Niti sebi ne ? 🙂

Če je kaj narobe sem pa v … Sicer dobim izpisek, ampak, to je long gone;-/ Zakaj tipičen:-)? Ker sem prepričan za vsakega že v naprej , da me bo nat… in nato samo še spremljam, kako:-)??

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Kako pa te lahko banka nat….? 🙂

Že skoraj 10 let uporabljam spletno banko. Super stvar, ni čakanja v vrstah, manjša provizija, boljši nadzor nad lastnim denarjem. Strah? Pred čim? Za prijavo potrebuješ certifikat, zlonamerni virusi ti lahko berejo edino kaj tipkaš po tipkovnici in zato jaz geslo poklikam z miško (z miško po tipkovnici na ekranu). Ko se odjaviš, zapreš zavihek tako da noben kao virus ne more kliknit “back” da bi vrglo nazaj na prejšnjo stran. Skratka jaz mislim da je glavna nevarnost neznanje in nerazumevanje spletnih sistemov.

No, jaz pa lepo naberem položnice, se en dan usedem za računalnik in uporabim spletno banko. Saj imaš izpis prometa na računu. Pa ne rabiš iskat bančnih izpiskov, ker to dobiš na spletni banki.

Ne bodi hud, dragi mačkon, lepo je, da si tako skrben z denarjem.

Zakaj ne bi zaupala?
Saj denarja nima splet, ampak banka.
Da je pa denar kje na varnem, je pa tako in tako iluzija….

Kako pa te lahko banka nat….? :)[/quote]
Banke živijo od nate…:-/

V mojem primeru niti ne. Jih še kar dobro razumem. Samo ne maram jih.

Omg. Kot da berem čvek doma upokojencev. No comment.

Zeh:-)?

Ko berem antilopo, res dobim občutek kot da je obstala par stoletij nazaj. Prav po zatohlem ven butne.

Kako pa te lahko banka nat….? :)[/quote]
Banke živijo od nate…:-/[/quote]
Živijo od obresti in od kreditov ter seveda naše mafijske še od dokapitalizacij.
Ampak, če ti podpišeš neko pogodbo, potem to ni nateg, pa čeprav moraš plačevati obresti in vrniti dva kredita.

Ko pa berem tebe, pa se spomnim na tistega alfa samca v sosednji temi. 🙂

Ko pa berem tebe, pa se spomnim na tistega alfa samca v sosednji temi. :)[/quote]

Robi, zakaj si ti zapufan? Zakaj hraniš banke?

Ko pa berem tebe, pa se spomnim na tistega alfa samca v sosednji temi. :)[/quote]

Robi, zakaj si ti zapufan? Zakaj hraniš banke?[/quote]
Zato, da lahko nekje živim.
Vseeno raje hranim banke, kot pa najemodajalca.

Robi, zakaj si ti zapufan? Zakaj hraniš banke?[/quote]
Vseeno raje hranim banke, kot pa najemodajalca.[/quote]

No, potem bodi tiho in ne prodajaj buč. Če si ga vzel v CHF boš res preplačal, sicer ne.

Poslovanje preko spleta je toliko varno, kolikor je računalniško pismen in osveščen uporabnik, ki ga uporablja, predvsem kar se tiče varnosti:
– vsaj osnovno znanje o protivirusnih sistemih in delovanju požarnega zida,
– previdnost pri prenosu in zagonu raznih izvršljivih datotek (posebej nevarne so priponke preko e-maila),
– nikoli ne uporabljamo tujih računalnikov, še posebej ne javnih,
– računalnik uporabljamo sami in ga ne delimo z drugimi družinskimi člani ali imamo posebej račun,
– ne brskamo po sumljivih spletnih straneh (obisk nekaterih strani avtomatsko poskuša naložiti dol program),
– ne nasedamo nategancijam, da so zaznali “virus” na našem računalniku in si moramo sneti dol njihov program (antivirusno skeniranje preko spleta ni mogoče),
– po možnosti raje ne nameščajmo Jave ali onemogočimo brskalniški vtičnik
– previdnost pred ribarjenjem ali krajo gesel (vedno preverimo, če je spletni naslov res pravi)

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Nisem ga vzel v CHF, a še vseeno ga bom preplačal.
Ne razumem tvojega komentarja in prodajanje buč. 🙂

Vseeno raje hranim banke, kot pa najemodajalca.[/quote]

No, potem bodi tiho in ne prodajaj buč. Če si ga vzel v CHF boš res preplačal, sicer ne.[/quote]

Tebi banka sploh ne bi odobrila kredita, ker si revna kot cerkvena miš. :)) Baje ti je banka poslala celo prošnjo, da zapreš račun pri njih, ker jih je sram imeti takšno klientko. :)))

Pa… nekaj malega sem celo študiral tole, pa vseeno. Meni ne potegne. V bistvu še kreditne ne maram.

Matjažko, hvala. Koristen post.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close