Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek gospodinja

gospodinja

Zivjo,

mene pa zanima kako gledate na gospodinje 🙂 se pravi na zenske ki v zivljenju ne pocnejo nic drugega kot kuhajo, pospravljajo, cistijo in seveda imajo prevec casa in potem pocnejo neumnosti, kot naprimer oprsvljsnje sosede. Po vrhu pa se pravijo kako zaposlene so…

Meni to ni ravno jasno… jaz delam, studiram , skuham pospravim, imamp acas tudi za pospravljanje, moza in prijatelje.

aj zaboga pocnejo te gospodinje…

ja uživajo, medtem ko ti besno letaš od ene obveznosti do druge, v resnici ti pol dela naredita tašča in mama, jeste pa junk food, na delu pa tudi ni kaj veliko od tebe.

No, čisto takole pa tudi ne gre.

Delo je vedno in vsepovsod, tudi pri tistih, ki so le gospodinje. Lahko s cunjo letaš po stanovanju (hiši) vsak dan, ali pa 1x tedensko. Če imaš čas, tekaš vsak dan in za vsak dan sproti vidiš, koliko prahu se vsakodnevno nabere, pa pajčevine, pa puščene umazane “cote”, pa…

Spiska ni konec. In ker nimajo službe, imajo čas vse to za sproti videti. Da ne omenjam tistih, ki imajo doma še kašen vrt, kaj šele kmetijo.

Sicer pa res ne vem, kaj takšna nestrpnost do gospodinj. Vsem pa res ni dano, da bi imeli službe, pa ne zato, ker jim tako paše, ampak enostavno zato, ker je službo v današnjih časih res težko dobiti, če nimaš ravno VIP veze.

Pa še to, zdej, če bi te brezposelne (a še vedno delovne) gospodinje namesto, da bi vsak dan delale skozi cel dan, ko pač bolj temeljito gospodinjijo, delale le kratek čas, ostalo pa kofetkale, se pogovarjale po telefonu, ipd., bi jih ravno tako obsojali, kot če gospodinjijo skozi dan. Kakor se obrneš, tako ni prav.

Problem, če je gospodinja pri hiši, potem partner niti s prstom ne migne – pa saj je on v službi! Jaz gledam na njih tako – cel božji dan pospravljao, urejajo stvari, nakupujejo – ker potem ko pride možek iz službe in otroci se mora vendar njim posveti, ker še nič ni delalala!! Če mene vprašaš najtežja služba in najmanj cenjena. Dejansko cel dan delš za druge, možganče pa na paši, brez lastnega denarja – brrrrrr.

Ja ane, le kako si naj revica potem prvošči kake sexy čeveljčke 🙂

Meni je vseeno. Če je to njihov edini fokus v lajfu, naj ga živijo:).

Pa se je oglasila ena izmed njih :-)))

Pa se je oglasila ena izmed njih :-)))[/quote]
Ma pusti jo, saj veš da ima o vsem in svačem kaj za povedat. Ubermensch

Vešda…jst to naredim mimogrede, iz tega ne delam velikega pompa in ne potrebujem celega dneva, da bi sfolgala:). Gospodinje, ki so izključno to (“poklicno”), se 40% svojega časa zapletajo v cunjo in potem potrebujejo še čas, da se odpletejo:)).

Vešda…jst to naredim mimogrede, iz tega ne delam velikega pompa in ne potrebujem celega dneva, da bi sfolgala:). Gospodinje, ki so izključno to (“poklicno”), se 40% svojega časa zapletajo v cunjo in potem potrebujejo še čas, da se odpletejo:)).[/quote]

ko bi bila malo manj prevzetna…in ne bi tako v nič dajala druge…

Vešda…jst to naredim mimogrede, iz tega ne delam velikega pompa in ne potrebujem celega dneva, da bi sfolgala:). Gospodinje, ki so izključno to (“poklicno”), se 40% svojega časa zapletajo v cunjo in potem potrebujejo še čas, da se odpletejo:)).[/quote]

ko bi bila malo manj prevzetna…in ne bi tako v nič dajala druge…[/quote]

Če bi me pozorno brala, bi ugotovila, da naj dela vsak po svoje in mi je popolnoma vseeno, če drugim tako ustreza.

ko bi bila malo manj prevzetna…in ne bi tako v nič dajala druge…[/quote]

Če bi me pozorno brala, bi ugotovila, da naj dela vsak po svoje in mi je popolnoma vseeno, če drugim tako ustreza.[/quote]

če, če, če….

Zeh :-))))

Če bi me pozorno brala, bi ugotovila, da naj dela vsak po svoje in mi je popolnoma vseeno, če drugim tako ustreza.[/quote]

če, če, če….

Zeh :-))))[/quote]

A je moj problem, da si zdolgočasena, zaspana gospodinja?:)))

če, če, če….

Zeh :-))))[/quote]

A je moj problem, da si zdolgočasena, zaspana gospodinja?:)))[/quote]

Brez skrbi, ti nikakor ne morem biti konkurenčna:-)))

V službi gospodinje pa je še ena stvar, na katero ste pozabile. Za razliko od tistih, ki hodijo v službo, nikoli v življenju ne dobijo plače, pa čeprav trdo delajo ves dan, kar ne morem trdit za vse tiste, ki hodijo v službo in dobijo plačo vsak mesec, da lahko potem kofetkajo, se vozijo v nobel avtih, si kupujejo vsak teden nove salonarčke, kremice, hodijo k pedikerjem, kozmetičarki…
In po navadi gospodinje niso cenjene tako, kot so cenjene tiste, ki hodijo rit premetavat v službo, doma pa tako nimajo časa nič pospravit, ker so tako utrujene od službenega nedela.

ja kdo pa bi lahko cenil gospodinjo?? saj nic ne zna…verjetno je tako nesposobna, da je le za gospodinjo zadovoljiva. samo ne vem kateri moski bi gledal taksne zenske….

A moraš provocirat?

Mislim, če ti ni drugega izziva v življenju, kot v tej temi provocirat…

Na žalost gospodinje niso samo neizobražene ženske, veliko je takih s končano fakultetno izobrazbo in so gospodinje zaradi naše skorumpirane vlade, ki namesto, da bi stimulirala delodajalce k odpiranju delovnih mest raje podpira socialno podporo brezposelnim.

Ja ane, le kako si naj revica potem prvošči kake sexy čeveljčke :)[/quote]
za 150 evrov ni šans, iskrenost gor ali dol 😉

A moraš provocirat?

Mislim, če ti ni drugega izziva v življenju, kot v tej temi provocirat…[/quote]

Zakaj ne ostaneš doma kot gospodinja? Saj bi dobila plačano, pa še pasalo bi ti.

A moraš provocirat?

Zakaj ne ostaneš doma kot gospodinja? Saj bi dobila plačano, pa še pasalo bi ti.[/quote]
Da ne boš ti postala”prisilna” gospodinja. Me zanima če boš potem tudi tako pametovala.

Zakaj ne ostaneš doma kot gospodinja? Saj bi dobila plačano, pa še pasalo bi ti.[/quote]
Da ne boš ti postala”prisilna” gospodinja. Me zanima če boš potem tudi tako pametovala.[/quote]

Kdo govori o “prisilnem” gospodinjstvu? Dihaj, dihaj, dihaj…

Bože mili, kakšna tema…ženska očrni druge ženske in sebe postavlja nad vsemi, ki gospodinjijo iz takšnih ali drugačnih razlogov (ali iz celo čistega zadovoljstva).

Ostala sem brez besed….

A moraš provocirat?

Od kod si pa ta komentar privlekla?

In kako ti veš, kaj bi meni pasalo? Ali pa se spet hecaš/”hecaš”?

Kot sem jo jaz brala, ni ravno očrnila gospodinjstvo oz. gospodinjenje (saj je napisala, da tudi sama gospodinji), ampak obnašanje teh “samo” gospodinj.

Mislim, da je želela izpostavit, da kot gospodinje pa tudi nimajo tako težkega in celodnevnega dela, oz. da bi kot “samo” gospodinje lahko v življenju imele več časa za sebe, za seganje po zadovoljstvu ipd…. da naj bi bile bolj zadovoljne in naj bi manj “jamrale” nad svojim statusom…

Mislim, da je to želela izpostavit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close