Vključevanje potomstva v družinske projekte
kako to mularijo vključiti v kakšen družinski projekt?
npr.: pobeliti stanovanje, uskladiti par obrtnikov za montažo peči, klime, …
Kako postaviti prednost družinskega projekta pred študijske “obveznosti”, druženje z vrstniki??
Se splača zaradi “dobrega” namena učenja otrok skregati s partnerico, ki zagovarja, da “hišni” projekt ni tako pomemben kot študij, družba … ?
Čigava pričakovanja? Med tako in otrokom?[/quote]
Med staršema.
Različna pričakovanja staršev do otrok. V tem je problem.
Absolutno nima noben prav. Se pa meni zdi prav, da bi se otroka vključevalo še v kakšna druga opravila, ne pa samo internet in s tem povezano zabavo.
Se mi zdi, da je to še en primer, kjer je moški kastriran v imenu otrok, ki tako zelo “trpijo” zaradi svojih učnih obveznosti.Ker se mami smilijo….Ko pa bodo odrasli, pa se bodo smilili sebi, ker ničesar ne bo znali narediti.
Največjo škodo, ki jo starši lahko ustvarijo do otroka je to, da ga ne naučiš stvari, ki jih bo v življenju potreboval. Otrok zavit v vati in da ne zna nič drugega kot surfat po netu, obvladovat daljinca in knjige vsi vemo kako je z njimi…..
Jst bi partnerju lepo rekla, ni problema pa ti delaj namesto njega in ko bo dovolj star in ne bo mel pojma niti belit, prekopat vrt ali pa posadit kaj,….. naj tebe lepo pokliče in mu boš ti vse napravil/a.
Treba je začet s tem, ko so otroci majhni, da morajo pospravit sobo, posteljo napravit (ni važno kako jo zloži), da dobi delovne navade.
Pa kaki izgovori so to, da je le šola in učenje pomembno, sej mi smo tud hodili v šole pa še vse drugo delali in kako polonkanje in popuščanje v šolah, kot jih imajo otroci danes, to smo lahko samo sanjali.
Težko uskladit, če nimaš (dovolj velikih) jajc…. oz jih ne upaš izpostavit…. 😉 :))))[/quote]
Ali se res ne upa skregati z njo ali pa sam dovolj ne verjame vase in v svoja pričakovanja do otrok in ji zato popušča ter se sprašuje kdo ima prav.[/quote]
A si kdo upa skregat s partnerko zarad tega? Tudi če… se ve kakšen bo rezultat. Prijavila bo, da je ne razume, da ni čustven, da nima empatije, kolerik… v najboljšem primeru bo ostalo samo pri tem…
Ali se res ne upa skregati z njo ali pa sam dovolj ne verjame vase in v svoja pričakovanja do otrok in ji zato popušča ter se sprašuje kdo ima prav.[/quote]
A si kdo upa skregat s partnerko zarad tega? Tudi če… se ve kakšen bo rezultat. Prijavila bo, da je ne razume, da ni čustven, da nima empatije, kolerik… v najboljšem primeru bo ostalo samo pri tem…[/quote]
Zakaj pa ne bi vztrajal pri svojem, če veš da maš prav? Ker tu so samo pozitivne stvari in ni nič slabega, jaz bi vztrajala pri svojem, tudi če bi bilo pestro med nami.
A si kdo upa skregat s partnerko zarad tega? Tudi če… se ve kakšen bo rezultat. Prijavila bo, da je ne razume, da ni čustven, da nima empatije, kolerik… v najboljšem primeru bo ostalo samo pri tem…[/quote]
Zakaj pa ne bi vztrajal pri svojem, če veš da maš prav? Ker tu so samo pozitivne stvari in ni nič slabega, jaz bi vztrajala pri svojem, tudi če bi bilo pestro med nami.[/quote]
jaz sem.. zato pa govorim kar govorim. iz izkušenj… ne teoretiziram kot nekateri.
Oh ja, pa kaj se ne znate res nič pogovarjat?
Hišni projekti so NUJEN del odraščanja, noben se ne rodi spreten z orodjem….vsi smo se učili
najprej, ko smo “pomagali” staršem…
Ena varianta je, da se partnerki ne da ukvarjati z mladežjo, da ima pri delu rada mir. Tudi to ni
zanemarljivo, ljudje smo različni, eni nimajo živcev za potrpežljivo učenje, kako se drži penzel, pa
kako je treba barvat, da je na koncu največ barve res na steni in ne vse naokrog….
Pri nas so bili taki projekti res družinski, če pomislim. In to od planiranja dalje, potem ima otrok
tudi drugačen odnos do stvari, do čistoče, do vzdrževanja.
Sploh pa ne vidim, zakaj bi bil otrok zaradi par uric pomoči prikrajšan za družbo ali študij?
Par ur penzla, potem gre pa ven….šala mala.
Zakaj pa ne bi vztrajal pri svojem, če veš da maš prav? Ker tu so samo pozitivne stvari in ni nič slabega, jaz bi vztrajala pri svojem, tudi če bi bilo pestro med nami.[/quote]
Jaz isto.
Za učenje imajo otroci vedno dovolj časa. Bo pač otrok 2 uri manj na FB…. Vse ostalo so le izgovori in izsiljevanja pod katerim znajo nekatere mame hitro popustiti.
Forum je zaprt za komentiranje.