Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kdo plača

kdo plača

Živjo

imam vprašanje glede plačevanja pijač npr. v soseščini.
greš mimo lokala se vstaviš, nekaj spiješ, mimo gre kakšen sosed se prisede, potem pride še drugi, ljudje prihajajo in odhajajo…

kdo v tem primeru plača pijačo? meni se zdi najbolj fer v tem primeru, da plača vsa zase, ampak to spet malo čudno zgleda, nekateri gredo do šanka in plačajo samo zase, eni plačajo za vse, eni pustijo na mizi, eni ne plačajo nič..

kako to laufa pri vas, če seveda imate tak primer…npr. meni je kar neugodno npr. da nekdo plača še zame, potem pa logično sem drugič jaz na vrsti za rundo..

drugače je, da se družba zmeni in gre na pijačo, plača verjetno enkrat en drugič drug..

ter ali plačujete ko se že odpravite domov, ponavadi se tako nabere kar zajeten znesek za vse skupaj ali sproti, ker v bistvu je vse zmešano, ne ve se kdo pije kdo plača:) lp

Jaz v takih primerih rečem za račun takoj ko naročim…… oziroma bi vsaj v tvojem primeru tak naredo….

Običajno pa jaz grem po principu da enkrat častim, in če v naslednjih dveh podobnih primeri ne časti nazaj tisti ki sem mu častil, nikoli več ne dobi na moj keš taka oseba nič za spit 🙂

Simpl.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne hodit v gostilno
Če že, pojdi tam, kjer te ne poznajo
Plačaj takoj, ko dobiš pijačo. Torej Ti imaš poravnano, drugi se naj znajdejo..

V soseščini se ustavljate v lokalih kar tako, malo za šalo?:)))

mi imamo zmenjeno, da vse zapitke oštiji prenesejo v Slabo banko
pa se zato ni treba nič pregovarjati, biti vsiljiv, da bi kdo plačal … ☺

enkrat en, drugič drugi.

En tip je pil samo špricerje in ko je on častil nazaj je primaknil toliko kot so oni njemu – znesek do višine špricerja ostalo je vsak sam…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ti sploh veš, kaj je funkcija “slabe banke”? Gre le za prenos terjatev, s katerimi se začnejo intenzivno ukvarjati drugi!

Ti sploh veš, kaj je funkcija “slabe banke”? Gre le za prenos terjatev, s katerimi se začnejo intenzivno ukvarjati drugi![/quote]
točno v tem je point našega dogovora … naj se drugi ukvarjajo z našimi zapitki ☺

Ti sploh veš, kaj je funkcija “slabe banke”? Gre le za prenos terjatev, s katerimi se začnejo intenzivno ukvarjati drugi![/quote]
točno v tem je point našega dogovora … naj se drugi ukvarjajo z našimi zapitki ☺[/quote]

Ti drugi te terjajo! Gre le za prestavitev obveznosti in določitev novih izterjevalcev. Ampak dolg je še vedno tvoj, torej te upnik terja z različnimi postopki. Dej NM whatever, a misliš da ne vem, da ti to pišeš…ker imaš praznino v glavi.

točno v tem je point našega dogovora … naj se drugi ukvarjajo z našimi zapitki ☺[/quote]

Ti drugi te terjajo! Gre le za prestavitev obveznosti in določitev novih izterjevalcev. Ampak dolg je še vedno tvoj, torej te upnik terja z različnimi postopki. Dej NM whatever, a misliš da ne vem, da ti to pišeš…ker imaš praznino v glavi.[/quote]

nope – obveznost je od oštirjev … z veliko sreče bo oštir dobil to plačano ob Svetem Nikoli – pa še to samo nula_koma_jozef

Ja vsak eno rundo pa je 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Jaz prej ko sem še z enimi prijatelji hodil na kavo/pijačo je vsak zase plačeval in se mi je osebno zdelo to bedno da usak vleče tiste kovance majhne pa plačuje zase.
Če se gre nekam s kolegi/prijatelji kaj spit naj en plača druič bo pa kdo drug ne pa da tam vsak zase plačuje…zgleda kot da smo majhni otroci, ki zbirajo denar za un sladoled luča, ki je bil včasih lol.
Sem ene 2krat jaz plaču za vse ampak ko naj bi bili oni na vrsti so pa vn vlekli tiste male kovance pa vsak zase dajal…od takrat naprej sploh ne grem z njimi na kavo ko me pokličejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close