Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Stanje Nirvane – kam in kako naprej

Stanje Nirvane – kam in kako naprej

v tem življenju sem uspel doseči stanje nirvane (imam vse – še kaj preveč, počutim se odlično, € služim tako, kot mi ustreza, … ) ☺

Kaj je še višje stanje blaženosti na zemlji pri živem truplu in kaj je treba početi za dosego (OK – pekel / nebesa pač niso tuzemso stanje 🙂 )

.
Žensk ne omenjaš.
Ljubiti žensko.

.
Žensk ne omenjaš.
Ljubiti žensko.[/quote]
naj bo – čeprav o teh aktivnosti ne tipkam … tudi žensk imam dovolj 🙂

Brez veze omenjati ženske, je posebnost oštarija playbojev!

Stanje nirvane vsekakor ni povezano z denarjem, pomembnostjo in bejbami. Dragi moj to je stanje. Ko si zadovoljen, miren v sebi in hvalezen za vse.

In povprečen človek je najbližje temu stanju, ko je v stanju takšne ali drugačne omamljenosti ali opitosti.
Seveda le na videz. Če bi v sebi bil miren in zadovoljen, ne bi rabil omame.

Se strinjam, taksno stanje je tezko doseci. Jaz se recimo tako pocutim po jogi. V vsakdanjem zivljenju pa sem srecna ce sem zadovoljna.:-)

Skoraj,samo pika na i še manjka, kar žensko popolnoma osreči – MOŠKI! 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Skoraj,samo pika na i še manjka, kar žensko popolnoma osreči – MOŠKI! ;)[/quote]
Če ženska ni zadovoljena, bo težko zadovoljna. 🙂

kaj pa ima hvaležnost opraviti v stanju “nirvane” ???
če sem delal, si prizadeval, se gnal … da sem do nekam pririnil, pa res ne vem kaj bi s hvaležnostjo ☺

itak pa je poanta temice kam in kako naprej ne pa kaj in kako je v nirvani ☺

NM-3w – kaj se nisi ti poslovil s tega foruma?

Eh….nerada te razočaram…ampak nirvana nima nič s tem, kar imaš, ampak s tem, kar SI.
Lastno telo, dobrine, denar, celo zdravje….so irelevantni.
Nirvana je zgolj stanje duha.
Pa ne tistega po fižolu ;-))

http://sl.wikipedia.org/wiki/Nirvana

Nirvána (sanskrtsko निर्वाण, palijsko Nibbāna; prakrtsko णिव्वाण Nivvāṇa) je sanskrtska beseda, ki pomeni »prenehati pihati« (kot v primeru sveče, ki neha plapolati) in/ali ugasnenje (tj. strasti). Gre za sramanski filozofski koncept, ki ga džainisti in budisti uporabljajo za opis razsvetljenja in osvoboditve učiteljev.

Nibána je izraz, s katerim je Buda opisoval popolno umiritev uma, osvobojenega pohlepa, jeze in drugih stanj (kilesa), ki povzročajo trpljenje. Ta mir, ki je pravzaprav osnovna narava uma, se razkrije, ko se raztopijo osnovni vzroki kvarnih stanj. Osnovni vzroki (sanhara) so zasidrani globoko v umu (z izrazjem zahodne psihologije: v nezavednem), z discipliniranim življenjem pa jih je vendarle mogoče odpraviti (osmera pot). V nibani so osnovni vzroki pohlepa in odpora izginili, zato človek ni več izpostavljen trpljenju (dukha) in ciklu ponovnega rojevanja v samsari. Strokovnjak za budizem Herbert Guenther je o nirvani zapisal takole: »Pojem nirvane je transcendenčni postulat, ki ga ni mogoče dokazati znanstveno, temveč le psihološko/subjektivno. Kljub temu vodijo k njemu vsi najvišji in končni cilji; pravzaprav se celo zdi, da je sam začetek vsega duhovnega življenja … Z nastopom nirvane se je Pot končala in dosegla svoj cilj. Tako iskana Samoizpolnitev, ki s tem postane Resničnost, označuje idealno osebnost, pravo človeško bitje.« (Guenther, Problem duše v zgodnjem budizmu, Curt Weller Verlag, Constanz, 1949, str. 156-157). V Dhamapadi Buda nirvano označi kot »najvišjo srečnost«. Gre za trajno, transcendenčno srečnost, pridobljeno skozi razsvetljenje (bodhi).

nope … bil sem v nemilosti ☺
zgleda pa, da je sedaj ves MON v situaciji, ko me rabi za odrešenika ☺

Upam da nisi star in z hčerko, ker pol si ga najebu 🙂

upaj ti o sebi in za sebe … za mene ti ni treba ☺

To se sliš kot neki kar bi incestoidni aristokrat reku.
Zase se ne upam upat – pa da me raztrgajo te psice zgonjene potrebne. Sej nism nor.
Bom raj na forumu pameten.

.
Žensk ne omenjaš.
Ljubiti žensko.[/quote]
naj bo – čeprav o teh aktivnosti ne tipkam … tudi žensk imam dovolj :)[/quote]

norTONa govori o eni.

Dam še en citat, ki se približa tvojemu stanju:

Človek, ki skuša doseči svoje ideale, je podoben popotniku, ki se je povzpel na hrib; ko je prišel na vrh, ni bliže zvezdam, jih pa zato bolje vidi.
TANNERY

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close