Metanje hrane v kanto SPAR
Če je hrana za odpis, je verjetno z razlogom, ker je verjetno pokvarjena oziroma rizična za kaj stakniti. In če delavci to hrano jedo, lahko Špar plača kazen oziroma nasrka, ker ni poskrbel, da delavci te hrane ne bi jedli. Tako se meni zdi logično, če se postavim v pozicijo “Špara”.
Tvoja prijava bi bila po moje bolj jalova zaradi tega. Lahko pa poskusiš s kakšno inšpekcijo.
Higenskim predpisom mora biti zadoščeno. Kako bi pa zgledalo, da bi se vsak dan horda delavcev zapodila med hrano oz. s tem bi spodbudili, da bi se proizvajalo še več “odmeta”, ker bi si vsak lastil delodajalčevo hrano.
Škoda, da ne pokukajo še malo v vrtce in šole, ker tam pa kuharice na veliko odnašajo domov enormne količine kvalitetne, užitne, neoporečne hrane in nasitijo celo rodno vas:).
Ne vem, ali ste tu gor gluhi al’ samo neumni. Gre za SVEŽO hrano. In ja, ne mislim, da bi jo morali talat zastonj komurkoli, ampak naj jo dajo vsaj tistim, ki res nimajo.
NaN: nisem nobena f***ing nuna, samo na k**** mi gre nespoštovanje hrane! Če maš ti polno rit vsega, ostali nimajo.
Mi je že žal, da sem objavla tu gor.. Neke pozitive tu ni za najt, bontona pa tud ne. Bom že našla ustrezno institucijo.
Potem bi moralo vodstvo razmisliti, zakaj imajo toliko odmeta vsak dan. Ali pa na nek način organizirati deljenje hrane (brezplačno ali z minimalnim prispevkom), ki je še primerna za uživanje. Skoraj ne morem verjeti, da bi se v teh časih tudi v restevracijah preseravali in vsakodnevno metali kvalitetno, svežo hrano?
Forum je zaprt za komentiranje.