Najdi forum

vsem,

ki ste stari 30, 40, 50,… sporočam, da to sploh ni veliko,

če si d r e v o :)).

Če pa nisem drevo, pa je veliko ? 🙂

Če si MOŠKI! ;)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Odvisno, koliko časa misliš živet. Če toliko, kot neko drevo, ki ga ne posekajo in mu žled ne pride do živega, potem seveda :)) ni veliko.

Če si MOŠKI! ;)))[/quote]

Drevo je srednjega spola, lubček-pa ne moj :)))

Če si MOŠKI! ;)))[/quote]

Drevo je srednjega spola, lubček-pa ne moj :)))[/quote]

A bi rada, da bi bil tvoj? Ne vem, če nisem premlad zate, ljub’ca moja? 😀 Po cipresah menda še ne dišiš? :)))

Drevo je srednjega spola, lubček-pa ne moj :)))[/quote]

A bi rada, da bi bil tvoj? Ne vem, če nisem premlad zate, ljub’ca moja? 😀 Po cipresah menda še ne dišiš? :)))[/quote]

Zdaj na pomlad mi vse drugo diši, sam ciprese ne.

A bi rada, da bi bil tvoj? Ne vem, če nisem premlad zate, ljub’ca moja? 😀 Po cipresah menda še ne dišiš? :)))[/quote]

Zdaj na pomlad mi vse drugo diši, sam ciprese ne.[/quote]

Si že zavonjala kakšnega “češnjevega”? Se skrivajo med cvetjem svojih žena, a ne? 😀

Zdaj na pomlad mi vse drugo diši, sam ciprese ne.[/quote]

Si že zavonjala kakšnega “češnjevega”? Se skrivajo med cvetjem svojih žena, a ne? :D[/quote]

Kok si pesniško navdahnjen :)). Če so vezani, bi bilo res zelo fajn, da bi cvetje njihovih žena prekrivalo njihove oči in zapiralo njihove nosnice…

Si že zavonjala kakšnega “češnjevega”? Se skrivajo med cvetjem svojih žena, a ne? :D[/quote]

Kok si pesniško navdahnjen :)). Če so vezani, bi bilo res zelo fajn, da bi cvetje njihovih žena prekrivalo njihove oči in zapiralo njihove nosnice…[/quote]

Kar je vezano, bi znala ti tudi razvezat, če imaš raje razpuščene. 😀 Glavno, da dobro dišijo! 😉

Kok si pesniško navdahnjen :)). Če so vezani, bi bilo res zelo fajn, da bi cvetje njihovih žena prekrivalo njihove oči in zapiralo njihove nosnice…[/quote]

Kar je vezano, bi znala ti tudi razvezat, če imaš raje razpuščene. 😀 Glavno, da dobro dišijo! ;)[/quote]

Ti si pa ena kukavica. Kaj mi podtikaš svoje misli. V glavnem imam razpuščene… lase in nič drugega, kljukec ti. Nimam tako izostrenega vonja, prej zavonjam kakšno drevo, grm, cvet. Moški v tem prednjačite. Mene pa spravljate v smeh :)) kjut

Odvisno, koliko časa misliš živet. Če toliko, kot neko drevo, ki ga ne posekajo in mu žled ne pride do živega, potem seveda :)) ni veliko.[/quote]
Kaj pa vem, kako dolgo. 🙂
Ni kaj dosti odvisno od tega kaj jaz mislim. Mislim le to, da je vredno živeti, če si zdrav. Če pa nisi, je pa že malo za razmisliti.

Odvisno, koliko časa misliš živet. Če toliko, kot neko drevo, ki ga ne posekajo in mu žled ne pride do živega, potem seveda :)) ni veliko.[/quote]
Kaj pa vem, kako dolgo. 🙂
Ni kaj dosti odvisno od tega kaj jaz mislim. Mislim le to, da je vredno živeti, če si zdrav. Če pa nisi, je pa že malo za razmisliti.[/quote]

To je škoda, naša družba bi se morala naučit vrednotit in cenit tudi starost, h kateri velikokrat pride š bolezen, ki bi jo bilo treba osmislit. Gledati obraz, oči starega človeka, tega se je treba učiti, tam je zapisanih toliko zgodb, sprejemanja, sprijaznjenja, pa seveda tudi obratno pri vseh, ki bi bili radi večno mladi in s svojimi leti niso šli naprej, ker jih je strah minevanja.

Ni problem starost, če se še kolikor toliko dobro počutiš. Iskati smisel v boleznih in ohranjanje življenja za vsako ceno, pa je zame nesmiselno in nimam namena v tem iskati smisla. Že zdaj je problem staranje prebivalstva. 🙂

Ni problem starost, če se še kolikor toliko dobro počutiš. Iskati smisel v boleznih in ohranjanje življenja za vsako ceno, pa je zame nesmiselno in nimam namena v tem iskati smisla. Že zdaj je problem staranje prebivalstva. :)[/quote]

Ohranjanje življenja za vsako ceno? Kaj bi pa to bilo? A da se šopaš z vsemi mogočimi in nemogočimi zdravili in podpiraš farmacevtsko industrijo? Saj tega ne delajo samo stari. Če bi pa rad prikazal evtanazijo kot opravičljivo, imaš pa moj glas proti.

Iskati smisel kljub bolezni, to pa ja.

Ja. Ko že stari ljudje v domovih prosijo in želijo umreti, pa jim ne pustijo, ampak jih še naprej filajo s tabletami.

Zakaj pa smrt ne bi smela biti izbira ?
Če si nekdo želi umreti, zakaj bi mu jemali to pravico ?

V trpljenju pa res ni lahko najti smisla.

Ja. Ko že stari ljudje v domovih prosijo in želijo umreti, pa jim ne pustijo, ampak jih še naprej filajo s tabletami.

Zakaj pa smrt ne bi smela biti izbira ?
Če si nekdo želi umreti, zakaj bi mu jemali to pravico ?

V trpljenju pa res ni lahko najti smisla.[/quote]

Zakaj, zakaj? Ker je človeška pamet prekratka, je treba upoštevat samo ne dotikaj se drevesa življenja. Da nekdo ne more umreti takrat, ko bi to hotel in že želel – morda ga kdo še potrebuje na tem svetu. Kaj ve kratka človeška pamet?

Nikdar ni lahko najti smisla, če se vse vrti okrog nepomembnih stvari. Ko pa iztiriš iz krožnice, ki ima središče v samem sebi, pa se smisel pokaže. Kaj so te pa otroci naučil?

Jaz še nisem v teh letih …. fjuuuu… pa tud, ko bom kdaj, bom pa drevo postala 😀

Na žalost je pač tako, da jih največkrat potrebuje le še farmacija.

Je pa pri zgornji trditvi o “kratkosti” človeške pameti, treba upoštevati še drugo stran, ki si jemlje pravico odločati o “dolžini” neke pameti.
Na primer, če sam trdim, da je treba v trpljenju najti smisel in še to pričakujem od tistega, ki res trpi, je to zelo sebično. Saj s tem mislim le nase, ne pa na tistega, ki res trpi in kaj si on želi.

Kaj pa bi me naj naučili ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close