kako se pogovoriti
Še zadnjič, preden naredim končni korak, bi se rada z možem pogovorila. A zmeraj, ko se želim pogovoriti, ali me začne ignorirati, ali se obrne pa gre in se ga napije, ali pa kriči, da zmeraj samo jaz.
Problem na hitro: nima službe že eno leto, niti se ne trudi jo iskati, čaka neko sanjsko priliko, cele dneve igra igrice, pije, in potem je pameten, ne tušira se po mesec,…..
Probala sem že vse načine pogovora, sploh ko sem uporabila način, kako se jaz ob tem počutim. Ni razumel poante, samo vpil je, da sem samo jaz pomembna. Kakor koli načnem pogovor ne gre.
Vem, da prihodnosti z njim ni, ampak vseeno bi se rada še zadnjič pogovorila z njim, ga mogoče premaknila, ker vem kakšne bodo posledice. Ko grem, bo propadel, se zapil do konca, težil otrokom,…..
Vem, da je najlažje reči: te ne briga, poskrbi zase, ampak mi ne bo vseeno. Vem pa, da moram oditi, drugače bom še bolj propadala jaz, pa sem že zdaj na pragu razmišljanja, da končam s svojim življenjem.
Bolj slabo kaže.
Zdej… lahko sta še vedno dve možnosti:
prva (bolj optimistična) je ta, da se ne znata pogovarjat. To zgleda tako, da oba samo očitata drug drugemu
napake, se niti ne poslušata, pogovori so brez rezultata. To se da popraviti, obstajajo delavnice za
učenje komunikacije, tudi literature ne kar nekaj na netu (tiste finte o jaz-stavkih, o izražanji lastnih
občutkov in iskanju rešitev)
Druga, bolj verjetna, je pa manj optimistična….in ima spet dve variaciji:
– tip je do grla v depri in rabi pomoč, vendar si ti nemočna, če si SAM noče pomagati. Ti že tako vse
vlečeš sama, dom službo, otroke in enostavno NE MOREŠ vleči še njega. Rešitev : ali naj si najde
pomoč in se aktivno zdravi (kar je itak dolgotrajen proces) ali pa greste narazen – kruto, ampak če
ne greste, bo edina posledica ta, da boš pregorela še ti.
– ali je pa tip totalni kretenski egoist, ki mu za vse vas dol visi in vidi le sebe….tukaj pa ni kakšne vidne
rešitve, ker spremenil se ne bo, dokler ima nekoga, ki ga lahko cuza.
Ker si napisala, da si poskusila že vse načine pogovora, se nagibam k drugi razlagi, če pa še pije…
potem ni kaj dosti za razmišljat.
Rada bi bila fer?
Daj napiši si na list papirja, kaj daješ in kaj dobivaš nazaj.
Ker imaš otroke to, da bi končala svoje življenje ne pride v poštev. Otroci bi preveč trpeli. Če ne gre drugače pojdi pač stran z otroki.
Če bo tvoj moški propadel pač bo. Vsak ima izbiro se zapiti ali ne. Ne vem kako globoko je zabredel v alkohol a to je zelo hudo odvisnost in gotovo sam ne bo zmogel. Žal take primere dnevno vidim.
Za uvod naj se gre zdravit zaradi alkoholizma. Prisilno najbrž ne bo šlo, razen če ima kake prometne prekrške na grbi.
Mah šit je tole. Vem, da se ti zdi lažje narediti samomor kot se ločiti, ampak verjemi, ko enkrat začneš, se problemi postopoma začnejo reševat in potem nekega dne spet zadihaš. Trenutno tega ne moreš videti, ker je gora tebi previsoka. Ja, je visoka, je pa tudi obvladljiva.
Forum je zaprt za komentiranje.