Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Grafologija

Grafologija

Mene pa zanima, če ima katera izkušnje z grafologijo oz., kam naj se obrnem za razlago.LP

Nekaj boš našla na tej strani, če ti bo kaj v pomoč.

Borut Pogačnik dela grafološke analize in je tudi sodni izvedenec za to stroko.

grafološke analize lahko tudi dobite na http://www.grafolog.biz

Kakšna razlaga te pa zanima? A pisave, al risbe al obojega?

Kolkr jaz vem se z grafologijo resno ukvarja tudi Bojan Regvarja in Aleksandra Sedlar. Učita v grafološki šoli Duktus oz. Studio Duktus. Upam da ti bo kdo razložil kar te zanima.

Slišala sem da je možno s pomočjo grafometrije in stilometrije izdelati zelo natančne grafološke analize?
Poleg grafologije me zanima tudi psihologija risbe.
Ali to sploh poučujejo v grafoloških šolah v Sloveniji? Ali je še vedno potrebno hodit v tujino?
Ali kdo kaj ve o tem in ima kakšne izkušnje?

Majra. L.

Hojla Majra? Od kod pa tebi taka vprašanja? A si bla na obisku v ZDA?

Stilometrija nima z grafologijo posebne zveze. Je veja psiholingvistike, z njo skušamo določiti razlike med avtorji v pisnih dokumentih in besedilih na področju kazenskega prava kot na področju civilnega pravosodja.
Uporablja se tudi za določanje značilnosti avtorja besedil, duševnega stanja, motivacije ali stopnje tveganja za uresničitev groženj.
Po stilometriji analiziramo besedni zaklad, upoštevanje slovničnih pravil, črkovanje, sestavo stavkov – sintakso itd..

Grafometrija pa je nujen postopek vsake znanstvene grafološke metode, po kateri merimo grafične znake, določamo razmerja med njimi in izračunavamo pogostost pojavljanja posameznih grafičnih znakov in njihovih kombinacij. Ko se ta postopek opravi, se začne z interpretacijo grafičnih znakov, ki se jih poveže s psihologijo osebnosti v smiselno celoto.

Grafometrično grafologijo poučujejo v grafološki šoli Studio Duktus, v Ljubljani in ni več potrebno hoditi v tujino. Je že tujina prišla k nam.

Imam dobre izkušnje s to šolo in jo priporočam še komu, ki ga to področje zanima.

Lep pozdrav, pa uspešno učenje!

Grafos – logos

Še to sem pozabila: tudi psihologija risbe je v predmetniku in se lepo povezuje z grafologijo, saj gre za podobne zakonitosti.

http://www.studio-duktus.si pa si oglej!

Lahko noč!

Grafos – logos

Hej, hvala ti za odgovor. zanimivo, zanimivo…

Rada bi se udeležila učenja na dobri šoli, ker me zanima vse našteto in tudi
forenzika. Natančno sem si ogledala predmetnik šole Duktus, pa tudi z
dr. Regvarjem sem se pogovarjala glede forenzične preizkave rokopisov.

Še malo se pozanimam, pretehtam v svoji glavi vse za – je in ne – je.
Potem se odločim. Mislim, da bo več ZA – jev.

V predmetniku sem naletela na kadrovske analize, po moji presoji kar
uporabna zadeva, inovativen pristop k izboru najboljšega kandidata..

Se mogoče srečava na Duktusu? Ali si že končala z izobraževanjem?

Ciao!

Majra L.

Studio Duktus je po mojem mnenju kar dobra šola.

So zanesljivi in odgovorno delajo, še najbolj mi je všeč
njihovo navdušenje, ki je nalezljivo.
Veliko dobrega, uporabnega gradiva, različnih vaj.
je pa tud res, da so kar zahtevni in dosledni, a ni nikoli dolgočasno.
Tudi zabavno, še predvsem kadar uči prof. Hartmann.

Jaz sem zaenkrat zadovoljna in upam, da tko ostane tudi v 2. letniku.

Tinkara

GRAFOLOGIJA JE ZELO ZANIMIVA VEJA PSIHOLOGIJE. NI PRAZNEGA PSIHOLOŠKEGA BLEBETANJA, VSEBINE SO OPRIJEMLJIVE IN ZELO LOGIČNE. ZNANJE, KI GA PRIDOBIŠ V DOBRI GRAFOLOŠKI ŠOLI JE UPORABNO. SAMA GA UPORABLJAM PRI SVOJEM DELU V ZADNJEM LETU IN NAŠE STRANKE SO Z REZULTATI, KI JIH GRAFOLOŠKA ANALIZA PONUJA ZELO ZADOVOLJNI. DELAM NAMREČ V KADROVSKI SLUŽBI VEČJEGA PODJETJA.

DVELETNI ŠTUDIJ PSIHOLOGIJE PISAVE MI JE POGLOBIL VPOGLED V VSE RAVNI ČLOVEKOVE OSEBNOSTI IN SEDAJ RAZUMEM SEBE, SVOJE BLIŽNJE IN SODELAVCE MNOGO BOLJE, KOT PRED ŠTUDIJEM.

HVALA EKIPI STUDIO DUKTUS, DA ME JE NAVDUŠILA IN MI DALA OBILO RES UPORABNEGA ZNANJA.

DARINKA 707

Darinka 7070, samo 1x pritisni za “oddaj” in piši z malimi črkami, ker velike v tem primeru pomenijo vpitje, dretje, vsiljivost…Ali je to Studio Duktus tudi tako tupo?

ne bom pisala z velikimi črkami, da ne bi slučajno koga zmotilo, jih bom pa kar lepo spustila, če nek strokovnjak?? piše, da pomeni to vsiljivost. Vsiljiva nočem biti, . Napisala in oddala b irada le svoje mnenje, ki se nanaša na poučevanje v grafološki šoli duktus. Zanesljivost, odgovornost in korekten odnos vodje šole in predavateljice in ostalih učiteljev/ profesorjev me je navdušil. Vsi so zelo dostopni, ljubeznivi in odzivni. Najbolj mi je všeč to, da vodja šole gospa Aleksandra zna vzpostvit pristen stik z učenci in ga ohranja tudi potem, ko že končamo naše izobraževanje.
šola omogoča, da imamo medsebojne stike tudi ko že samostojno delamo. Bila sem zadovoljna in moje mnenje delijo tudi tisti, ki so bili z mano v skupini.
znanje grafologije mi je pomagalo tudi pri pomembni življenjski odločitvi, predvsem kar zadeva moj posel. Končno sem se odločila za samostojno podjetniško pot S pomočjo analize lastnega rokopisa sem ugotovila i s pridom izkoristila svoje sposobnosti, za katere sem mislila da jih nimam.

Ana p.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close