prepričati moža
kako naj prepričam moža naj skupaj potujeva. on je zapečkar,ziheraš. gre samo tja kjer je že bil,zame je to nonsense, jaz bi rada odkrivala svet. pravi da ga 10dni morja nekje na hrvaškem pride še najceneje in da smo “blizu doma” če se kaj zgodi:( bedarije!!! rabimo vsaj 5ur vožnje domov in tudi drugje po sevetu so zdravniki! če je kdo imel podobne “težave”, naj malo pomaga z nasveti,hvala.
ha,ha! mogoče pa res,če bi to bil dovolj velik problem za zahtevat ločitev:) saj je drugače super mož in oče ampak kar se tega tiče je moje čisto nasprotje. mislim, da bom itak mogla it sama naokrog,ampak bi res šla zelo rada v dvoje,da bi naju potovanja in dogodivščine še malo bolj povezale,izpopolnile.
je kdo potoval sam po evropskih prestolnicah,paris,london,,,so res tako drage?
je poletje primerno za obisk teh večjih mest,kar se tiče cen,vročine,,ali je jesen oz pomlad boljša?
za primerjavo naj povem, da odštejemo za naš dopust 1x letno nekje na hrvaški obali ali otokih cca 700-800e, se da za isti denar potovat po evropi nekaj dni(nekam bližje z avtom ali dlje z letalom)?
Sem potovala, malce tudi sama. Ponavadi kar z avtom. Bencin je velik strošek, že zato se izplača, da ne potuješ sam. Tudi nočitve so drage (po mojih izkušnjah najbolje najti kakšne poceni popotniške hotele na obrobju mesta – kar je seveda primerno samo, če ima človek lastni prevoz). Če si sam svoj šofer, si seveda zelo utrujen, tako da ponavadi po takšnem popotniškem dopustu (zame je do 10 dni vandranja z avtom naokoli vrh glave dovolj) človek potrebuje še nekaj mirnega dopusta na morju.
Popotovanja jaz finančno ne vidim ugodnejšega od morja, vendar so izkušnje in spomini super. Poleti so v prestolnicah in tudi drugih mestih ponavadi še kakšne prireditve, tako da je takšen dopust res (po)polno doživetje.
Saj ni ravno čisto drugačen. Če bi bil, ne bi napisala, da je drugače v redu moški.
Ženska pričakuje, da se bosta ujemala v vseh ozirih. Kar je pa nemogoče. Sicer se lahko loči in bo našla popotnika, bo pa spet pri njem našla še kaj drugega, kar ji ne bo všeč.
Če moški nima nič proti, če ženska potuje sama, pač naj gre sama ali pa si naj najde kakšno kolegico, ki bo šla z njo. Cene v prestolnicah, pa so ponavadi zasoljene.
pred leti sva tudi skupaj malo potovala,nato je prišla družina,otrok in sedaj že 13 let hodimo na hrvaško morje. po vseh teh letih odkrivanja njihove sicer res lepe obale, se je v meni spet prebudila želja po potovanju v drugačne kraje,zato ideja o velikih prestolnicah,tistih kjer še nisem bila.
za vse tiste ki menijo da se naj ljudje z različnimi interesi naj ne bi poročali pa naj rečem to, da bi bili vsi na svetu samski, če bi nas ena drugačna ali slaba lastnost ljubljene osebe odvračala od poroke in skupnega življenja z njo. čisto vsi smo si drugačni. ljubim 1000 njegovih lastnosti le ene ne maram, zaradi tega se pa res ne rabiš ločit!
hvala vsem tistim, ki pomagajo z konstruktivnimi in prijaznimi odgovori
Sadni, tebi pa sporočam da si bom en drugi dan še vzela čas in pogooglala o parizu:)
ta tvoj predviden proracun je mogoce za 1 osebo, pa se to vprasljivo. Z avtom je drago it, nocitve in vse kar tako potovanje prinese s sabo je v zahodni evropi noro drago. Pariz pa je najdrazja opcija od vseh. No se London je drag.
Najcenejsa opcija je dunaj samo malo povohat, potem v bratislavo, ki je smesno poceni in potem v Prago ki je tudi poceni in prekrasna. Kdaj it je stvar osebnih preferenc. Sem bil ravno v Bratislavi pri 36 stopinjah, pa ne morem rect da mi je kaj manjkalo.
Tudi ugodna opcija je Barcelona z Ryanairom iz Travisa. Letalo ni drago, samo mesto pa je presenetljivo poceni.
Potem se imas opcijo balkan trip in potem se poceni opcije pocasi zakljucijo.
Samo kot receno, idi malo racunat, pa bos vidla da bos mogla svoj proracun vsaj podvojit.
Bojim pa se da svojega moza ne bos prepricala v to, ce mu je visek dopusta lezanje 1 teden v savudriji, 15ic zapored.
Očitno boš vse morala organizirat sama, potem mu itak ne bo ostalo drugega kot, da gre s tabo…. 😉
Verjetno bo celo pot nergal, še sploh, če vama na pol poti zmanjka denarja….. :))))
Podobno se je zgodilo dvema in da sta lahko pri šla domov sta se spomnila, da bi ona šla eno noč na cesto, kakor sta to videla počet neke damice, in bi tako prislužila denar za domov.
Njej sicer ideja ni bila ravno všeč ampak druge izbire ni bilo.
Zjutraj se ona vsa zdelana vrne v hotelsko sobo in vrže na mizo 105€ in on v smeh:
“Ja kdo ti je pa dal teh 5€?”
“Ja vsak!”…..
Za 500 EUR greš lahko reimo v London – pošči poceni letalsko kart cca 80 €, potem rezerviraš en nomalen hotel- zelo luštno za 5 dni,. jaz sem bual v barceloni 5 dni -prišlo me je manj kot 400 EUR, Lizbona – 5 dni cca 500 eur, Berlin – 400 EUR 5 dni. … skratka da ne naštevam poglej destinacije, ki te zanimajo potem pa v lov na nizke letalske karte. Destinacijo lahko včasih izbereš glede na ceno, potem si rezerviran hotel ali stanovanje – npr v Valenciji imamo stanovanej za 80/ eur na dan in je res zelo lepo.
Skratka, če je tvoj zapečka, pa ti organiziraj potovnje. Povem ti da bo kmalu on organizator 🙂
GoOpti, nizkocenovni letalski prevozniki, spanje v hostlih, zmernost pri nakupovanju in nepreseravanje s hrano bi znali omogočiti tudi kakšen low budget teden v kateri izmed prestolnic. Pa je vseeno 700€ bliže strošku za enega…
Ja seveda ga pride najceneje, ker je tak tip. Ni treba razmišljat, če pa že v slo-hr varianti na hitro, ni mu treba štet piva, ker bo naslednji dan na isti plaži. Če se kaj zgodi… je na tleh in bo v isti horizontali zdirjal proti domu.
Kako ga prepričati? Če za svoje življenje ne rabi niti malo adrenalinskega raziskovanja krajev, kjer še ni bil… Začni z zbiranjem čim več info o nekem potovanju, o tem mu navdušeno govori, pripravi prezentacijo :), vprašaj znance, če so tam bili, naj ti povejo kaj zanimivega s poti… Morda ga premami tako zelo, da bo hrvaški obali samo še pomahal, he he.
Logično. Tistim, ki jim partnerjev niso določili starši ali agencija in so pustili, da ga izbere narava na starodavni način z zaljubljenostjo, so dobili pretežno svoje nasprotje. Tako narava določi, da bo naslednja generacija preko genetike spet nekaj posebnega in z nekimi novimi lastnostmi. Nobenega smisla nima parit dveh za enakimi lastnostmi in interesi.
Forum je zaprt za komentiranje.