Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zasluzek

zasluzek

Koliko je po vasem mnenju visok zasluzek, ki omogoca dobro zivljenje. Koliko je za samskega, ki zivi sam, koliko za par ki zivi skupaj, koliko za druzino z otroci. Poleg tega pripisite tudi, ali je s tem zasluzkom misljeno z lastnim tanovanje, za katerega ne placujete nobenega kredita, le stroske, ali je misljeno za stanovanje v najemnu oziroma stanovanje, za katerega odplacujete kredit.

Mpoje mnenje je, par ki zivi skupaj v najetem stanovanju / hisi oz odplacuje kredit, minimalno 4000 bruto, za normalno zivljenje.

Skos iste teme. Opažam, da vam je že zmanjkalo idej.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

10k € imam zase ravno dovolj, da na koncu meseca še kakšen evrček ostane…

1000 evrov/odraslo osebo.

Kaj moreš – prostitutke pač niso poceni 🙂

Kaj moreš – prostitutke pač niso poceni :)[/quote]
Taprava da zastonj tapravemu.
en(i)TIP(i) pa morajo plačevati!☺

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ti si pa res skromen:))). Le kaj bi porekla na to tvoja boljša polovica:))). Tukaj se še nista uskladila, a ne.

Ti si pa res skromen:))). Le kaj bi porekla na to tvoja boljša polovica:))). Tukaj se še nista uskladila, a ne.[/quote]
Veš, da sem takrat, ko sem napisal tisti komentar, razmišljal, da bo “Ribica” napisala, da sem skromen ? 🙂

In res sem skromen. Norenje za materialnimi dobrinami, mi vzbuja občutke zasvojenosti. Rad imam preproste stvari, preprosto hrano in preproste ženske. 🙂
Zato je 1000 evrov zame primerna plača, za neko povprečno zahtevno delo.
Ki bi pa morala biti minimalna. Saj je vse, kar je manj, izkoriščanje.

Ti si pa res skromen:))). Le kaj bi porekla na to tvoja boljša polovica:))). Tukaj se še nista uskladila, a ne.[/quote]
Veš, da sem takrat, ko sem napisal tisti komentar, razmišljal, da bo “Ribica” napisala, da sem skromen ? 🙂

In res sem skromen. Norenje za materialnimi dobrinami, mi vzbuja občutke zasvojenosti. Rad imam preproste stvari, preprosto hrano in preproste ženske. 🙂
Ki bi pa morala biti minimalna. Saj je vse, kar je manj, izkoriščanje.[/quote]

Keč je, da nisi skromen:). Nekdo s 1000€ po glavi bi lahko gore premikal:). Ti praviš, da nisi materialist…in tvoja tudi ni…ja fajn:).

Kaj moreš – prostitutke pač niso poceni :)[/quote]
en(i)TIP(i) pa morajo plačevati!☺[/quote]
Če tako pravite bo že držalo. Kdo pa sem jaz, da bi vedel vse o sebi 🙂

1000 evrov pa res ni neko bogastvo, če živiš nekje na svojem, da plačuješ najemnino ali kredit. In če sta to dva, je to 2000 evrov.Seveda pa sta potem brez otroških dodatkov……

1000 evrov pa res ni neko bogastvo, če živiš nekje na svojem, da plačuješ najemnino ali kredit. In če sta to dva, je to 2000 evrov.Seveda pa sta potem brez otroških dodatkov……[/quote]

Aja, če od tega vsak plačuje 400,28€ za kredit in mu ostane minimalna neto plača, potem je nekaj drugega:). Ko te berem se mi zdi, da ničesar ne potrebuješ, zato sem omenila da je potem 1000€ kar veliko za nekoga, ki je skromen:).

1000 evrov pa res ni neko bogastvo, če živiš nekje na svojem, da plačuješ najemnino ali kredit. In če sta to dva, je to 2000 evrov.Seveda pa sta potem brez otroških dodatkov……[/quote]

Aja, če od tega vsak plačuje 400,28€ za kredit in mu ostane minimalna neto plača, potem je nekaj drugega:). Ko te berem se mi zdi, da ničesar ne potrebuješ, zato sem omenila da je potem 1000€ kar veliko za nekoga, ki je skromen:).[/quote]
400 ravno ne. 🙂

Za nekoga, ki pa živi pri ta starih ali pa je kakorkoli prišel do brezplačnega stanovanja, pa je 1000 evrov še za kaj več, kot pa le za skromno življenje. 🙂

Tukaj smo sami taki, ki lahko živimo in preživljamo družino le z ljubeznijo.

Virtuala vse prenese:). V resnici pa…hohoho.

Za kaj pa rabiš 1000€ na mesec za 1 osebo?

Jaz dobim 625€ neto pa mi vsak mesec 200€ ostane…. pa dam doma zraven….. edino česar ne plačujem je fiksnih stroškov ki bi bili enaki če bi jaz bil doma ali ne (internet odvoz smeti itd.)

200€ doma, 200€ za hrano 225€ za ”luksuz”….. temu se reče skromnost! je pa res da že 3 leta nisem bil nikjer razen doma in na vikendu!

je tudi res da nimam svojega avta ker mi je to strošek ki presega korist….. pač se nisem naselil v vukojebini (čeprav tu kjer sem to ni daleč) ampak ko bo treba se bom preselil namesto kupil avto…. po sreči v tujino!

1000€ na mesec rabi samo oseba ki je razvajena! otrok pa itak ne rabimo.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Jaz dobim 625€ neto pa mi vsak mesec 200€ ostane…. pa dam doma zraven….. edino česar ne plačujem je fiksnih stroškov ki bi bili enaki če bi jaz bil doma ali ne (internet odvoz smeti itd.)

200€ doma, 200€ za hrano 225€ za ”luksuz”….. temu se reče skromnost! je pa res da že 3 leta nisem bil nikjer razen doma in na vikendu!

je tudi res da nimam svojega avta ker mi je to strošek ki presega korist….. pač se nisem naselil v vukojebini (čeprav tu kjer sem to ni daleč) ampak ko bo treba se bom preselil namesto kupil avto…. po sreči v tujino!

1000€ na mesec rabi samo oseba ki je razvajena! otrok pa itak ne rabimo.[/quote]

In ravno ti si se spet spotaknil ob to temo. Saj veš, da se ne moreš primerjati z ljudmi z družinami in ki živijo na svojem. Tebe futrajo doma. Pravtako ti nudijo streho nad glavo, ker se (še) nisi osamosvojil. Vso plačo bi lahko dajal na stran. Niti sanja se ti ne, kakšno je neodvisno življenje. Z minimalcem greš lahko le v samski dom.
Kljub vsemu se še vedno vidi, da tudi če bi imel več denarja, ne bi šel nikamor. 3 leta nikjer? Brez avtomobila…a je lahko še kaj huje. Nehaj s to tujino, drugje kot doma ne bi preživel.

1000€ na mesec je pljunek v morje. Razvajen si ti, ker ne vidiš dlje od maminega nosu. Sveta sploh nisi še videl, kaj šele da bi ga okusil.

1000€ na mesec rabi samo oseba ki je razvajena! otrok pa itak ne rabimo.[/quote]

In ravno ti si se spet spotaknil ob to temo. Saj veš, da se ne moreš primerjati z ljudmi z družinami in ki živijo na svojem. Tebe futrajo doma. Pravtako ti nudijo streho nad glavo, ker se (še) nisi osamosvojil. Vso plačo bi lahko dajal na stran. Niti sanja se ti ne, kakšno je neodvisno življenje. Z minimalcem greš lahko le v samski dom.
Kljub vsemu se še vedno vidi, da tudi če bi imel več denarja, ne bi šel nikamor. 3 leta nikjer? Brez avtomobila…a je lahko še kaj huje. Nehaj s to tujino, drugje kot doma ne bi preživel.

1000€ na mesec je pljunek v morje. Razvajen si ti, ker ne vidiš dlje od maminega nosu. Sveta sploh nisi še videl, kaj šele da bi ga okusil.[/quote]

Spet joka zlata ribica na moj prispevek…. Če bi ti vedla kje sem jaz bil za časa študija bi mogoče držala svoj prst za hrbtom namesto na tipkovnici ampak to pač ni tvoja stvar (k sreči)

Jaz sem staršem doma naredil razrez stroškov in TOČNO vem koliko se porabi in kaj je neumno to sem jim povedal ampak so naredili bore malo na tem da bi jih bistveno znižali….

mene ne futra nihče niti me nihče ne vzdržuje….. Si pa mi očitno fauš da imam zastonj stanovanje brez blazne najemnine!

To da pa nekdo ima družino pa ni moj problem… sam jo je naredil torej naj ne jamra ….

ja res nebi šel nikamor…. zato ker se meni to zdi škoda keša….. zato pa se mi na banki nabira denar 🙂 za razliko od vseh mojih vrstnikov ki jim kopni 🙂

Aja pa edini od vrstnikov s katerimi se družim imam službo ki mi zagotavlja delovno dobo (ne da kaj pomeni v tem smislu ampak v sposobnostih pa le)

Hudo je zlata ribica če pametuješ na pamet namesto da bi vedla kaj več 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Če se želiš osamosvojiti, je 1000 evrov skoraj minimum, da lahko plačaš vse stroške.
Trditev, da si razvajen, če želiš stran od ta starih in sam poskrbeti za vse, pa se mi zdi malo smešna. 🙂

Če se želiš osamosvojiti, je 1000 evrov skoraj minimum, da lahko plačaš vse stroške.
Trditev, da si razvajen, če želiš stran od ta starih in sam poskrbeti za vse, pa se mi zdi malo smešna. :)[/quote]

zakaj že?

Ne delaj si toliko stroškov…. kdo te pa sili…. ne jej tak drage hrane….. ne rabiš interneta, PCja in mobitela…. dovolj je samo 1 smartphone kar takoj eliminira naročnino na net… tv odklopit itak je poln neumnosti itd itd itd….

Tebi je 1000€ minimum ker imaš neko kvazi mišljenje o pravem lajfu.

Torej služba, relativno vlko stanovanje, avto na kredit, pa vsako leto 14 dni dopusta na morju….. doma pa TV, PC, smartphone, pa poln hladilnik nadpovprečno dragih zadev….

To je luksuz ne pa osamosvojitev v osnovi!

Moj sosed je najemnik v garsonjeri….. 100€ najemnine + cca 70€ stroškov….. ma minimalca… pa mi je glih povedal lani da vsako leto privarčuje 1200€ …. Star je 38 let…. 10 let je že tukaj v garsonjeri…..

Je pa res da se vozi z avtom starim 12 let ki ga je kupil rabljenega za cca 700€ (takrat v tolarjih)

Torej ne govori da rabi človek 1000€….. vedno je mel plače okrog 650€

Ni mi jasno zakaj se folk laže in ukrivlja resnico…. je pa res da za taki luksuz lajf ki se enim tu kot zgleda zdi samoumeven pa je res treba 1000€ na mesec pa še to je včasih premalo….

en(i)TIP(i) pa morajo plačevati!☺[/quote]
Če tako pravite bo že držalo. Kdo pa sem jaz, da bi vedel vse o sebi :)[/quote]

Bolje te poznamo, kakor lasten žep 🙂

Če tako pravite bo že držalo. Kdo pa sem jaz, da bi vedel vse o sebi :)[/quote]

Bolje te poznamo, kakor lasten žep :)[/quote]
Vidim! Nadvse zanimivo spoznanje 🙂

Bolje te poznamo, kakor lasten žep :)[/quote]
Vidim! Nadvse zanimivo spoznanje :)[/quote]

Tebi je tako ali tako vse zanimivo 😀

Si morda dementen ali še otročji? :)))

Vidim! Nadvse zanimivo spoznanje :)[/quote]