Policijske preiskave 19.12.14
20+ let sem čakal, kdaj bo kakšnemu dobavitelju počil film in vso korupcijo naznanil ☺
čudi me le, da policaji ne objavljajo, da imajo opravka s “starimi znanci”
Ne samo strankarske izkaznice, ampak njihova prijateljstva preko Rotary in Lions Clubov so zelo prepletena (zdravniki, sodniki) in kot vemo se izkazujejo tako eni, kot drugi za neke dobrotnike in ”kupujejo” zdravstveno opremo ter podarjajo bolnišnicam in ZD. Ne smem pozabit, da so v teh klubih tudi zdravniki, ki so sodni izvedenci, potem pa pričakuj res strokovna menja!!!
he he he … strokovnost ja
pred mnogo leti je krožilo po LJ, da je en zdravnik izdal strokovno mnenje, da gre lahko mladoletna hčera “znane osebe” delati splav, ker je zanosila tako, da je šla v banjo vode za svojim bratom, ki je menda imel izliv v tisti vodi [sup](šparovna familija, da se ne troši energija za gretje vode)[/sup]
plod je pa menda res bil bratov
Saj bi že marsikateri prej, če ne bi bilo dajanje podkupnin kaznivo tako kot prejemanje.
Mislim pa, da so različno dolgi zastaralni roki [sup]to bi gotovo Antilopa vedela iz glave[/sup] in
mislim celo, da smo nekoč že imeli primer, ko je podkupninodajalec ovadil podkupninojemalca,
v prvem “možnem” trenutku.
sedaj pa lahko podelijo vsem dobaviteljem splošno amnestijo, če povedo koliko in komu so zadnjih 7 let (malo pralično naj bo tole) dali podkupnine. Prejemniki naj pa to v 7 letih vrnejo ☺
spotoma pa policaji lahko pogledajo ure na plačilnih listah zdravnikov — in vsaj tiste, ki imajo več ur na mesec kot mesec dni za 50% oglobijo ☺
vsaj zdravstvena blagajna bo za nekaj let mirno spala
Saj bi že marsikateri prej, če ne bi bilo dajanje podkupnin kaznivo tako kot prejemanje.
Mislim pa, da so različno dolgi zastaralni roki [sup]to bi gotovo Antilopa vedela iz glave[/sup] in
mislim celo, da smo nekoč že imeli primer, ko je podkupninodajalec ovadil podkupninojemalca,
v prvem “možnem” trenutku.[/quote]
Margot, včeraj sem gledala tisti film o jamajških bob-tekmovalcih in nisem videla tvojega posta, zato ti sedaj odgovarjam. Zadeva je precej kompleksna. Kazenski zakonik za jemanje in dajanje podkupnine (ki sta različni kaznivi dejanji) predpisuje deset oz. dvajset let zapora (absolutni zastaralni rok), pač odvisno od znakov kaznivega dejanja. Je pa treba omeniti “skesance”, ki se jih nekoliko drugače obravnava po novem, in sicer sodišče lahko, če skesanec takoj prizna krivdo, namesto zapora izreče pogojno obsodbo tudi za tista kazniva dejanja, pri katerih je predpisan zapor nad pet let.
v prvem “možnem” trenutku.[/quote]
Margot, včeraj sem gledala tisti film o jamajških bob-tekmovalcih in nisem videla tvojega posta, zato ti sedaj odgovarjam. Zadeva je precej kompleksna. Kazenski zakonik za jemanje in dajanje podkupnine (ki sta različni kaznivi dejanji) predpisuje deset oz. dvajset let zapora (absolutni zastaralni rok), pač odvisno od znakov kaznivega dejanja. Je pa treba omeniti “skesance”, ki se jih nekoliko drugače obravnava po novem, in sicer sodišče lahko, če skesanec takoj prizna krivdo, namesto zapora izreče pogojno obsodbo tudi za tista kazniva dejanja, pri katerih je predpisan zapor nad pet let.[/quote]
Popravek – ne 10 oz. 20 let zapora, ampak tolikšni zastaralni rok, se opravičujem.
Margot, včeraj sem gledala tisti film o jamajških bob-tekmovalcih in nisem videla tvojega posta, zato ti sedaj odgovarjam. Zadeva je precej kompleksna. Kazenski zakonik za jemanje in dajanje podkupnine (ki sta različni kaznivi dejanji) predpisuje deset oz. dvajset let zapora (absolutni zastaralni rok), pač odvisno od znakov kaznivega dejanja. Je pa treba omeniti “skesance”, ki se jih nekoliko drugače obravnava po novem, in sicer sodišče lahko, če skesanec takoj prizna krivdo, namesto zapora izreče pogojno obsodbo tudi za tista kazniva dejanja, pri katerih je predpisan zapor nad pet let.[/quote]
Popravek – ne 10 oz. 20 let zapora, ampak tolikšni zastaralni rok, se opravičujem.[/quote]
Sem vedela, da boš vedela :)). Spomnim se pa tudi primera izpred let, ko je eden ovadil svojega kupca, ko mu je potekel zastaralni rok. In takrat še nismo poznali “skesancev”. Seveda je dokaze ves čas hranil.
Tudi mi smo navijali za Jamajko – 759ič menda :))
A ti si potem blizu Pokljuke doma? Pa ne sprašujem zaradi jajčka, da ne bo pomote. :)))[/quote]
Ma neeee, saj nisem medved. Tja grem na oddih, v mir in tišino
Tud če bi spraševala.. a je s tem kaj narobe? :)[/quote]
Saj vem, da nisi na Pokljuki, madonca…Sprašujem te, če si iz tiste okolice. Generalno gledano ni nič narobe, samo jaz Goldfish ne skačem v zelje, delujeta mi prav lepo zaljubljeno. :))
Saj vem, da nisi na Pokljuki, madonca…Sprašujem te, če si iz tiste okolice. Generalno gledano ni nič narobe, samo jaz Goldfish ne skačem v zelje, delujeta mi prav lepo zaljubljeno. :))[/quote]
Tud blizu ne, če odmislimo da je katerikoli kraj v Sloveniji v bistvu dokaj blizu Pokljuki 🙂
A res, tako ti delujeva? 🙂
Saj vem, da nisi na Pokljuki, madonca…Sprašujem te, če si iz tiste okolice. Generalno gledano ni nič narobe, samo jaz Goldfish ne skačem v zelje, delujeta mi prav lepo zaljubljeno. :))[/quote]
Tud blizu ne, če odmislimo da je katerikoli kraj v Sloveniji v bistvu dokaj blizu Pokljuki 🙂
A res, tako ti delujeva? :)[/quote]
No, sicer so tudi meni tu gor kakšnega pripisali. :))
What?:) To je neka predbožična šala, a ne:). Antilopa, po 3. členu mojega zakonika, ti pojasnjujem, da je vse ok in nikamor ne skačeš, nikjer ni zelja, torej imaš prosto pot:). Enkrat sem ti že zaželela srečo…zdaj ti jo drugič…srečno:).
Forum je zaprt za komentiranje.