Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Obdariti ali ne obdariti …

Obdariti ali ne obdariti …

… partnerja, s katerim imava tihe mesece in se bova najverjetneje kmalu razšla.

Živiva skupaj, a nama ne gre in oba se strinjava, da rabiva pavzo. Trenutno praktično še ni izvedljivo, da greva vsak na svoje, a delava na tem.
Najino skupno življenje v skupnem stanovanju pa je vedno bolj neznosno.
Pogovarjava se skorajda ne nič, tudi Božič bova preživela vsak na svoji strani.

Zanima me, ali naj mu sploh kaj podarim?
Po eni strani “bi se naj spodobilo”, po drugi strani pa sem brez inspiracije, s čim in kako ga obdariti…

Kako rešujete take zagate ostali? Sem prepričana, da nisem edina v tem položaju.
Ste obdarili svojega partnerja, kljub težavam v partnerstvu, kljub temu, da ni spolnosti, ni odnosa, ni ničesar, sva kot dva tujca… 🙁

Daj no. Obdariti nekoga s katerim se razhajas? Edino darilo, ki mu ga lahko das in ki bi bilo smiselno, je mir. Nehajta se trpincit in ne pocnita vec stvari, ki se “spodobijo”

Ne kupuj mu daril. To v resnici ne bo pomenilo čisto nič. Če se nimata rada, tudi darilo ne bo ničesar spremenilo. Partnerja, ki načrtno praznujeta božič vsak na svojem koncu, v resnici nista več partnerja, temveč zgolj sostanovalca.

Ja, a ne pretiravaj … simbolično … končno je človek .

Zaradi drobne pozornosti še nobenemu ni padla krona z glave:).

Podarita si svobodo! ČIMPREJ!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

dogajanja za istimi vrati, bi za praznike popestril.
pridi s flaško, odkri adute in podari mu sebe.

če je ne sprejme, spakaj in pojdi.

piiii…a. folk ste zavrt, da se ne zmenita.

Čisto nič? Mislim, da bi pomenilo ogromno vsaj za tistega ki bi razumel simboliko obdarovanja.

Tako “ničvredno darilce” bi lahko ogrelo to zaledenelo ozračje, če bi le sestopila vsak iz svojega kupa ponosa. In tisti, ki podarja po moje pokaže vsaj nekaj dobre volje. Na drugi strani je pa lahko “svašta” od tega da bo še naprej glumil užaljenega in prizadetega otročaja do tega, da bo pokazal vsaj nekaj razumevanja in spoštovanja, če že ljubezni ne premore.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če se sprašuje ali bi kaj kupila oz podarila, potem menim, da se ta dva res ne trudita več in je škoda vsake minute, da sta še skupaj.
V nasprotnem primeru pa je lahko še tako majhna pozornost zlata vredna oz odnosa in ljubezni.
Nikakor pa se mi ne zdi umestno spraševati ali bi človeku, ki sem ga nekoč ljubil, sploh kaj podaril. To bi moralo bito samoumevno….znak pozornosti…
Kar sram me je, da pišem pod tole temo

Zakaj te je sram? Ker si nekoč ljubil in je zdaj zate ta človek smet? Kolikor razberem iz posta, še živita pod isto streho, sicer je to bolj formalno, ampak vseeno je priložnost za drobno pozornost, ki seveda ne bo spremenila njunega mnenja. Gre se za to, da pred tabo stoji človek, ki ti je nekoč pomenil največ in vse. Že zaradi spomina na lepe trenutke je vreden božičnega vzdušja in čarobnosti.
Saj se ne bosta dol dala:)).

Zakaj te je sram? Ker si nekoč ljubil in je zdaj zate ta človek smet? Kolikor razberem iz posta, še živita pod isto streho, sicer je to bolj formalno, ampak vseeno je priložnost za drobno pozornost, ki seveda ne bo spremenila njunega mnenja. Gre se za to, da pred tabo stoji človek, ki ti je nekoč pomenil največ in vse. Že zaradi spomina na lepe trenutke je vreden božičnega vzdušja in čarobnosti.
Saj se ne bosta dol dala:)).[/quote]

Kako ti vse pomešaš! 🙂
Sram me je, da se ljudje sploh sprašujejo, ali bi osebi, ki so jo nekoč ljubili, kaj podarili!

Jaz bi vsaj voščilnico pustila, ker tudi, če se je odnos skrhal ni potrebno bit kot pes in mačka, lahko se fura kot prijateljstvo in s tem pokažeš nek svoj nivo kulture in dostojanstva.

Res ste eni malo pomešali, sicer pa odlični odgovori.

Vsi našteti predlogi so se že pletli po moji glavi.
In pravzaprav ga imam namen obdariti, kočljivo postane, ker sem že poleti dobila idejo, da mu bom sešila metuljčka. Vedno sva izvirna in kreativna pri obdarovanju. A se že nekaj časa ne obdarujeva, prej je bilo pa ogromno pozornosti, kar tako, mimogrede…

Tokrat ni tistega drajva, da bi z užitkom, z lepimi mislimi na naju nekaj ustvarila. Čustvene blodnje pač! 😉

Sicer pa ja, mislim da se bom bolj svobodno počutila, če izkažem neko mero lastnega dostojanstva in spoštovanja do njega, ter mu izkažem pozornost. Nekaj ‘nevtralnega’ bom že našla in kupla … :/

Any ideas? 😀

Še tako nevtralna zadeva ima lahko močan simbolni pomen.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

na tvojem mestu bi mu podaril tisto, kar bi si sama želiš, da dobiš od njega, če je to metuljček pa naj bodo metulji..

A ni metulj tudi simbol svobode? Ali si mislila na tistega za okoli vratu?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Jaz umikam svojo trditev zgoraj. Mogoče sem jo res malo prenagljeno napisala.

Kako si lahko pravniki privoščijo tak zdrs? 🙂

Pravniki običajno prelagajo na druge:).

Zaskrbljejoče!
A sem tole sploh prav napisal? 🙂

Nisi:). Kar zableščalo se mi je pred očmi:). Dej se malo poduči, nauči, izuči:))).

Nisi:). Kar zableščalo se mi je pred očmi:). Dej se malo poduči, nauči, izuči:))).[/quote]

Hvala, res mi beseda ni bila všeč, zato dvomi…
Daj me poduči 🙂

Nisi:). Kar zableščalo se mi je pred očmi:). Dej se malo poduči, nauči, izuči:))).[/quote]

Daj me poduči :)[/quote]

Ne ukvarjam se z osnovami, obrni se na koga drugega:)).

Daj me poduči :)[/quote]

Ne ukvarjam se z osnovami, obrni se na koga drugega:)).[/quote]

Zaskrbljujoče! Si zdaj srečna? 🙂

Ne ukvarjam se z osnovami, obrni se na koga drugega:)).[/quote]

Zaskrbljujoče! Si zdaj srečna? :)[/quote]

Ne, ker je to pri tebi šele vrh ledene gore:).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close