Zaton demokracije v Sloveniji
na monu ste sami poštenjaki, iskreni , delovni ljudje, ponos družbe, cvetober, jagoda na sadni kupi…dobro dovolj hvaljenja, saj sami veste kašni ste, ampak tale kozlarija glede volilnega sistem, oziroma njegovih sprememb…višek hipokrizije…kaj se imajo stranke dogovarjat glede sprememb volilnega sistema, kdo jim daje pravico, da dogovarjajo o tem, kaj imajpo stranke s tem..kje so zdaj velecenjeni ustavni sodniki, pravniki, kam se je skril Miro Cerar?
ljudje smo tisti, ki se moramo odločiti na kakšen način bomo imenovali ljudi, ki bodo nas predstavljali v parlamentu, mi smo tisti, ki bomo določili pravila igre in mi bomo odredili kako bodo potekale volitve…..to kar so danes počeli pri Pahorju je enako temu da so se nam ( zopet) posrali v skledo …se čudite, da ne moremo izkoreniniti korupcije, če pa tisti ki bi morali upoštevati pravila igre le ta sami določajo? že Rimljani so se spraševali..kdo bo nadzoroval nadzornike?
naj vas potolažim…ni to zaton demokracije v slo…v slo demokracije nikoli ni bilo….
ps.
Černigoj je dobil 3 leta, ni veliko ampak je pa nekaj..
demokracija je tiranija večine nad manjšino :)))))
demokracija je farsa…. dala je ljudem mislit da odločajo kar jih uspava….
bistvo je, kako se “prilagodiš”, znaš cuzat … neglede na formalno obliko “sistema”
v UK – dobiš naziv plemstva, če druge zajebaš
v Afriki si car, če zajebeš druge
v Aziji si uspešen, če zajebeš druge
v Rusiji si uspešen, če zajebeš druge
…
bistvo je v tem, da ljudje rojevamo potomce, potrošnike … za bolj močne, sposobne ☺
v Savani levinja ubije antilopo (bogi njeni otroci!!) — ko nasiti sebe in svoje potomstvo .. prepusti ostanke nižje/manj sposobnim vrstam
Simpl.
Kaj ste danes naredili, da bi splezali za vsaj 1 stopničko višje po družbeni lestvici???
koliko svojega premoženja ste vložiili v kakšno firmo, ki bo prinesla profit ali izgubo??
Za to gre – za teganje !!!
o ti sveta preproščina, ko bi le bilo tako preprosto…levinja ubije antilopo ker je to v njeni naravi…ostanke pa pusti zato ker..a..je v savani večje število plena kot plenilcev in b, ker še levi niso iznašli hladilnika( znajo pa poležavat v senci in si jajca hladit- vsaka podrobnsot z moškim je zgolj naključna)
ljudje smo rojeni enakovredni……v nas in v spletu okoliščin pa leži kaj bomo postali…..bistvo človeka pa je njegovo poenotenje z Bogom…….
dans nisem vložil svojega premoženja v nobeno firmo..priznam pa, naj mi bo oproščeno, da bi svoje premoženje rade volje zdle vložil v kako gospodično….da pa me mine meseno poželjenje se ga bom nažgal do konca…
Bemu demokracija gor, demokracija dol.
Nekoč sem v neki družbi razlagal, da je demokracija za ZRELE ljudi. Za ljudi s politično kultuo in ne za Balkance.
Mi smo narejeni ( naučeni) za diktaturo!
Neka Francoska raziskava je pokazala, da se miselni preobrat naredi šele po več generacijah (150 let).
Demokracija niso samo pečene piške, med, mleko in kozarec rujnega!! Demokracija je tudi prazen krožnik in laž!!
Morda smo že na pol poti. Lačno ljudstvo že tava po kontejnerjih!!!
Forum je zaprt za komentiranje.