Živi tukaj kdo, ki je starejši od 40 in ima skupno gospodinjstvo..
Je tukaj kdo, ki je starejši od 40 in ima skupno gospodinjstvo z mamo in očetom, poleg tega pa partnerko s katero je več let…
Kako to funkcionira??
Jaz namreč hodim za vikende k njim, sicer imava posebej sobo, kopalnico…, samo kuhinjo imamo pa za enkrat še skupaj….
Načrtujeva dozidavo hiše in tole kaotično stanje v skupnem gospodinjstvu me ubija….
Jasno kuhinja je od mame od mojega partnerja, stara je 73 let in zdaj je rekla, jaz vama prepustim kuhinjo….ona si kar misli, da bom jaz tepka prišla tja in imela skupno kuhinjo??!!
Jaz imam svoj red, svoje ideje, svojo kuho in vse ostalo, ni šans.
Še vedno načrtujeva dozidavo hiše oz.da narediva svojo kuhinjo čisto posebej, imam pa občutek, da misli tašča, da bom jaz prišla že prej preden bova naredila na svoje…
Še dobro, da sem še na svojem, ker imam svoj red…
Kako pa pri vas poteka, če ste v taki ali podobni situaciji??
Če bo on potegnil s tabo bo še nekak šlo, če ne bo na tvoji strani ampak na mamini pol ne bo šlo nikakor…neglede, kje bo kuhinja.
Pa ne rabiš takoj paniko dvigat, če bo ona kako žlico prestavila na napačno mesto, čeprav zanalašč 😉
Brez zamere za vse zagovornike tašč. Ampak tašča je tašča, mama je mama. Jaz imam fantastišno taščo, ampak prihaja iz drugačne okolja, z drugačnimi navadami in mi je “problem” že ko pride na daljši obisk in začne mojo hišo urejali po svoje. Pri tem se pa ne zaveda, da ni njena in da bi se morala morda malce prilagoditi, tako kot se jaz, ko grem k njej na obisk. Vendar imam občutek, da se ona pri meni ne počuti “na obisku”, temveč “doma” :).
Živeti pod isto streho z mamo je enostavneje – ko kaj ni v redu, poveš, se skregaš in greš naprej. Živeti pod isto streho s taščo, pa čeprav je zlata, si ne predstavljam… Do tašče imaš vsekakor drugačen odnos, ji ne moreš povedati vsega kot mami in potem je še problem vmesnega elementa “sinčka/moža”. Če ta drži z ženo, se tašča počuti izdana, Če drži z mamo, se žena počuti izdana.
ISto je tudi z varstvom otrok. Tašči nikoli ne bom zaupala toliko kot mami. Pa ni moja mama bolj “poslušna” od tašče, le komunikacija je bolj odprta, odkrita, in se nesoglasja lahko brez težav rešujejo. Pri tašči pa vedno tvegaš zamere in ne veš, ali je bolje, da kaj rečeš ali da molčiš. 😛
Je tukaj kdo, ki je starejši od 40 in ima skupno gospodinjstvo z mamo in očetom, poleg tega pa partnerko s katero je več let…
Kako to funkcionira??
Jaz namreč hodim za vikende k njim, sicer imava posebej sobo, kopalnico…, samo kuhinjo imamo pa za enkrat še skupaj….
Načrtujeva dozidavo hiše in tole kaotično stanje v skupnem gospodinjstvu me ubija….
Jasno kuhinja je od mame od mojega partnerja, stara je 73 let in zdaj je rekla, jaz vama prepustim kuhinjo….ona si kar misli, da bom jaz tepka prišla tja in imela skupno kuhinjo??!!
Jaz imam svoj red, svoje ideje, svojo kuho in vse ostalo, ni šans.
Še vedno načrtujeva dozidavo hiše oz.da narediva svojo kuhinjo čisto posebej, imam pa občutek, da misli tašča, da bom jaz prišla že prej preden bova naredila na svoje…
Še dobro, da sem še na svojem, ker imam svoj red…
Čutiti je tvojo nastrojenost,napetost ,sovražnost..Zakaj ji delaš krivico,stara je 73 let! Je hudobna? Dvomim…Sicer te ne bi v hišo vzela..
Bodi tolerantna do nje,dokler si kaj skupaj ne sklamfata pa bo.Podzavestno iz nekega tebi znanega razloga,tašče že zdaj ne preneseš.
In ja..Ni lahko priti k hiši če sta tast ali tašča prismukjena.
Tašče ni bilo več takrat ko sem jaz v hišo prišla.Je bil pa tast,imel je težave z kroničnim alkoholizmom.
Moja toleranca je po cca. 2 letih dosegla dno.
Prilimala sem mu šamarčino,katero je do svoje smrti skrbno spoštoval.Takrat jih je tudi slišal.Vse 3 snahe sem iz groze potegnila,kaj boš neki..
Na koncu je prav mene poklical v oskrbo,postal je zaradi zastrupitve krvi na vozičku.Moje spoštovanje je bilo na nivoju do tolikšne mere,da ni čutil sramu..
Toliko..
Nikoli se ne pustiti nikomur j…t!! Pa naj bo mož,prijatelj,tast ali tašča,služba ali kdorkoli že!!
Popravek :
Čutiti je tvojo nastrojenost,napetost ,sovražnost..Zakaj ji delaš krivico,stara je 73 let! Je hudobna?
Dvomim…Sicer te ne bi v hišo vzela..
Bodi tolerantna do nje,dokler si kaj skupaj ne sklamfata pa bo.Podzavestno iz nekega tebi znanega razloga,tašče že zdaj ne preneseš.
In ja..Ni lahko priti k hiši če sta tast ali tašča prismukjena.
Tašče ni bilo več takrat ko sem jaz v hišo prišla.Je bil pa tast,imel je težave z kroničnim alkoholizmom.
Moja toleranca je po cca. 2 letih dosegla dno.
Prilimala sem mu šamarčino,katero je do svoje smrti skrbno spoštoval.Takrat jih je tudi slišal.Vse 3 snahe sem iz groze potegnila,kaj boš neki..
Na koncu je prav mene poklical v oskrbo,postal je zaradi zastrupitve krvi na vozičku.Moje spoštovanje je bilo na nivoju do tolikšne mere,da ni čutil sramu..
Toliko..
Nikoli se ne pustiti nikomur j…t!! Pa naj bo mož,prijatelj,tast ali tašča,služba ali kdorkoli že!!
Če si že zdaj alergična na taščo, potem nima smisla razmišljati o skupnem življenju, pa čeprav bosta delala prizidek.
Naj on pride k tebi ali pa pojdita kam v najem.[/quote]
Saj mi nikoli ni prišlo na misel, da bi o čem takem razmišljala… Kot tudi se mi ni zdelo nikoli “fer”, da bi svojega spravila v okvir svoje družine.
Đelela sem zgolj pvoedati, da četudi je tašča zlata, je še vedno “zgolj” tašča.
In ja, se zavedam, da bom tudi enkrat sama tašča. In kot tašča bom ziher “pain in the ass”, tako da upam, da se bo podmladek ustalil nekje drugje in od mene imel samo “boljše” plati.
Forum je zaprt za komentiranje.