Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek najeti neobnovljeno stanovanje-izkušnje

najeti neobnovljeno stanovanje-izkušnje

Pozdravljeni!

Zanima me, ali se na teh straneh najde kakšna oseba, ki je najela neobnovljeno stanovanje od kakršnegakoli stanovanjskega sklada ali podobno?
Če ste me zanimajo vaše izkušnje, mnenja ali bi se ponovno spustili v to?
Meni se sicer ponuja priložnost, nizka najemnina, bi pa še najbrž bilo potrebno precej vložiti v stanovanje, da bi se dalo kvalitetno bivati… Zato je pri meni prisoten kr majhen strah ali se v to spustiti ali ne…
Seveda pri takem stanovanju svojega vložka žal ne dobiš nazaj.. Mislim, da je vseeno vredno razmisleka.

Absolutno je to priloznost, ki je nikakor ne gre zamuditi ! Tistih par deset tisocakov bos pa ja zbrala za obnovo tujega stanovanja saj je najemnina nizka.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

če si/sta priročna in znata delati — vsekakor vzemi/ta — materiali so dokaj poceni, ko nekaj narediš sam/a je pa občutek ponosnosti neprecenljiv

pri tem se da še dilati za že tako nisko najemnino ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

seba111, ni mišljeno tak.
V bistvu, je mišljeno tako, da dobiš pogodbo za nedoločen čas za minimalno najemnino. Vložit pa ni potrebno par desettisoč evrov, ampak kakšnega tisočaka in je že kar spodobno.
Tako, da prihraniš recimo že iz naslova najemnine v primerjavi z drugimi stanovanji letno okrog 1500 evrov, pa še parmesečne najemnine ni potrebno plačati… Če je zdaj kaj bolj logično…

Najemnica v tem primeru je najem bolj smiseln. Vendar imej vseskozi v mislih, da ne obnavljas svojega ampak tuje stanovanje kjer vlozenih sredstev ne bos dobila nikoli povrnjenih.

Najemnina je nižja kot drugje a ce mores razliko vloziti v stanovanje si prakticno na istem.

Dejansko se ti nikomur ne zavežeš, da boš mu obnovil stanovanje. Če ti ustreza živeti v neobnovljenem, lahko živiš tudi v takšnem. Vse je odvisno od tebe, pač sem mnenja, da je za kakovost življenja vseeno potrebno nekaj vložiti, pa tudi če se sredstva ne povrnejo.
Ima pa tak najem po mojem mnenju marsikakšno drugo prednost, razen minimalne najemnine.
Zagotovljeno imaš streho nad glavo, nihče te ne more metati ven, ko se mu zazdi, si sam svoj gospodar, urejaš si po svojih zmožnostih…
So prednosti in slabosti, zato pa pravim, da je vredno razmisleka.

Če ti denar ni pomemben je vsekakor odlična prilika biti na svojem.

Ne sekiraj se za jurja (kaj bistvenega tako ne moreš izvesti) in uredi si svoj dom tako, da ti bo prijetno.

Še sam bi ti ga dal (jurja), da bi vsaj nekoga, glede na tvoje pisanje, osrečil.

🙂 Izvedi nalogo, hvala končno neke spodbudne besede 🙂 sem že bila v močnih dvomih…

Ne bodi v dvomih sej ti bo zihr on dal jurja za prenovo :))))

Seba111, na ta forum sem pisala z namenom, da pridobim kakšno mnenje oseb, ki so že bili v takšni situaciji. Če ti nisi bil in ne moreš deliti izkušnje, mi prihrani posmehovanje in norčevanje.
Verjameš ali ne, še obstajamo v Sloveniji ljudje, ki cenimo vsako ponujeno priložnost, saj nimamo vsi možnosti priti do lastniškega stanovanja. Če se temu lahko vsaj približamo je že to velik korak.

Pa ti bo najemodajalec dovolil renovirati? Jaz sem morala za vsako stvar vprašati, če jo smem, niso mi npr. dovolili ene vtičnice prestaviti za 20 cm, za kopalnico sem tudi morala vprašati za vrtanje lukenj zaradi omaric, bohvar, če sem hotela kaj konkretno spremeniti.

Ok ok ti ga kar najemi samo ocitno kot pravi uporabnica zgoraj ne bos nic renovirala 🙂

Zgleda se mi zelo slabo razumemo. Najemodajalcu (lastnik je OBČINA) je v interesu da se renovira, z stanovanjem lahko delam karkoli. Več ko vložim vanj, večjo vrednost bo imelo. Se pa jaz sprašujem če se mi to sploh splača glede na to da ni moje? Sicer če se držim vseh pogojev najema (t.j.predvsem redno plačilo) sem lahko not do smrti (pogodba za nedoločen čas, stalen naslov itd.) v kolikor se proda so mi dolžni poiskati nadomestnega…
No, če je zdaj kaj bolj jasno in razumljivo.

Najemnica pojdi probat pa bos potem videla kako ti ustreza. Vmes pa lahko vprasas mojstra koliko bi stalo renoviranje stanovanja : )

Dobro bi bilo, da bi bilo v najemno pogodbo vklucena moznost odkupa.

Če misliš nekje živeti, se ti splača vložiti vsaj minimalno, da boš zadovoljna s samim stanovanjem in udobjem. Ker drugače nima smisla nekje bivati in se utapljati v nezadovoljstvu.

najbrž se ti splača. če cena najemnine še ni določena, ampak bo po renovaciji, se ti splača uredit bolj za silo. potem naj določijo ceno in ko bo določena lahko ti renoviraš naprej in si ga dobro zrihtaš. v občinskem stanovanju lahko ostaneš do smrti, po tvoji smrti pa imajo otroci pravico do nadaljne uporabe.
moje mnenje je, da se ti zelo splača.

vnajemnica?!? — pri toliko pomislekih kot jih izražaš … za koliko mi odstopiš pravico najema ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Cena najemnine je zakonsko določena. Stanovanje ocenijo, koliko je vredno v tem trenutku in od tega določijo mislim da okoli 1/300 vrednosti stanovanja za najemnino. Tako, da glede tega ne rabim skrbeti, da bi ga uredila potem pa bi mi dvignili najemnino. Je pa tako kot si napisal/a: dobim pogodbo za nedoločen čas, če ni kakih oslarij iz moje strani me ne morejo vreči ven…

@najemnica?!? – pejt ti k Strojanovim za podnajemnico – ta flet pa meni prepusti

Jaz kaj veliko že ne bi vlagala v neko nepremičnino, če ne bi bila moja. Že iz tega razloga ne, ker nikoli ne veš, kako dolgo boš v neki nepremičnina bivala. Mogoče si boš pa sama zaželela izseliti se. Potem pa vse noter ostane, ves tvoj vložek. Ampak kakšnega tisočaka pa verjetno je smiselno vložit, če misliš, da bi za kvalitetno bivanje bil zadosti.

na grobo ofrajhane stene, v kopalnici in kuhinji se vidijo cevi, štro razpeljan z podaljški ?????
namesto mize in stolov gajbice
brez nočne lučke, ovitja za posteljo ???

zajebite socializem, da mora biti po pričakovanih za tuj denar.
btw: “hiša na kolesih” – opremljena je 15K€ —če lastnik odpove najemnino parcele lahko vse odpelješ

na grobo ofrajhane stene, v kopalnici in kuhinji se vidijo cevi, štro razpeljan z podaljški ?????

btw: “hiša na kolesih” – opremljena je 15K€ —če lastnik odpove najemnino parcele lahko vse odpelješ[/quote]Res nas silijo v to kar smo včasih gledali le v kakih filmih, da ljudje živijo v prikolicah…
In danes se bo to splačalo že pri nas, še malo naj navijejo davek ne nepremičnine in bomo postali “premični”….
Se bo marsikomu kolcalo po socializmu ko ni bilo banan….. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

btw: “hiša na kolesih” – opremljena je 15K€ —če lastnik odpove najemnino parcele lahko vse odpelješ[/quote]Res nas silijo v to kar smo včasih gledali le v kakih filmih, da ljudje živijo v prikolicah…
In danes se bo to splačalo že pri nas, še malo naj navijejo davek ne nepremičnine in bomo postali “premični”….
Se bo marsikomu kolcalo po socializmu ko ni bilo banan….. :/[/quote]

Ne vem če je še kje v “razvitem” svetu takšen tabu živet v podnajemniškem stanovnaju in se vozit z javnim prevoznim sredstvom kot v Sloveniji. Bodo tudi Slovenci padli na realna tla. Z njimi pa, upa, tudi cene za nakup ali najem nepremičnine.

Res nas silijo v to kar smo včasih gledali le v kakih filmih, da ljudje živijo v prikolicah…
Se bo marsikomu kolcalo po socializmu ko ni bilo banan….. :/[/quote]

Ne vem če je še kje v “razvitem” svetu takšen tabu živet v podnajemniškem stanovnaju in se vozit z javnim prevoznim sredstvom kot v Sloveniji. Bodo tudi Slovenci padli na realna tla. Z njimi pa, upa, tudi cene za nakup ali najem nepremičnine.[/quote]V “razvitem” svetu menda imaš možnost varčevat za starost v bankah, zavarovalnicah…. Pri nas ti je nepremičnina edina varna naložbi, ki jo bodo zdaj, zdaj uničili…. in potem bo res vseeno ali si v najemu ali v “najemu svojega”….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close