Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek noseča??

noseča??

Pozdravljene nosečke in mamice…

Zanima me ali je možno, da sem noseča? Imam še 5 dni do menstruacije. Iz radovednosti sem naredila test – viola iz mullerja, pa je bil negativen, nisem delala z prvim jutranjim urinom.
Imam boleče prsi oz kot neko ščemenje, kot pri prvem otročku, ko se mi je delalo mleko, tudi zelo me špika v spodnjem delu trebuha in hrana ki sem jo prej imela najraje se mi dobesedno gabi. Zaradi vseh teh znakov sem šla delat test.

Je verjetnost, da sem noseča in sem test delala prehitro? Pri prvi nosečnosti dem delala test first sign in je bila dva dni pred izostankom zelo rahla črtica. Kdaj naj ponovim test?

lep pozdrav,

J.

To bo od svetega duha!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Jaz ti svetujem, da se o tem posvetuješ kar z ginekologom, oziroma za vsak slučaj počakaš do dneva, ko naj bi dobila menstruacijo. To bo po mojem še najbolje.. Veliko sreče.

Tako hitro test ne pokaže. Pokaže kvečjemu kakšen dan ali dva prej. Odvisno od testa. Jaz sem vedno delala test prvi dan po izostanku M, torej recimo 29. dan, potem je, če je nosečnost bila, test bil pozitiven. Vedno tekom dneva. Ne vem točno, kdaj se začne ta hormon ßHCG izločat, ampak mislim da ne ob oploditvi, ampak pozneje, že skoraj ob dnevu, ko naj bi dobila M, oz. kakšen dan, dva, prej… Ampak to nisem sigurna.

Sicer pa jaz te znake ne bi pripisala nosečnosti, ampak samemu ciklusu, torej povečanemu progesteronu v telesu. Hrana se ti pa lahko gabi iz razloga, ker si kaj “staknila” (in to ni nujno otrok), posledično so tudi lahko prebavne težave…

Takoj po oploditvi je raven hormona še zelo nizka in jo zaznavajo le natančnejši testi je pa nesmiselno si delat plane, ker ni nujno da se oplojeno jajčece uspešno vgnezdilo v maternici in se pogosto zgodi, da propade in se “nosečnost” konča. Posledično zaostane mens. za nekaj dni.
Slabost in odvračanje določene hrane pa nastane malo kasneje ne ravno takoj po oploditvi,ko se telo pripravlja na drugačno ravnovesje hormonskega stanja med nosečnostjo.

Anonimna5 počakaj še malo in če bo vse ok bomo začeli izbirat botra/botro otroku… 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Tole so drugače tudi znaki predmenstrualnega sindroma (PMS). Razen glede hrane je ponavadi tako, da bi ženska pojedla vse kar vidi. Če PMS-ja nikoli nimaš je možno, da si noseča, ja. Za delat test je pa baje bolj zanesljivo ga delat 1 teden po izostanku menstruacije.

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

Sem raziskala, mogoče komu oz. kateri kdaj prav pride…

Citiram:
Če je bilo jajčece oplojeno, se bo morda uspešno ugnezdilo v maternično sluznico. To se običajno zgodi približno teden dni po oploditvi.

Ko se oplojeno jajčece ugnezdi, začne telo proizvajati nosečniški hormon humani horionski gonadotropin (hCG), ki poskrbi, da prazen folikel ostane aktiven.

Pa še link:
http://www.clearblue.com/si/ciklus-in-ovulacija.php

Zdajle oplojeno jajčece – če je oplojeno – še lepo kroži naokrog in tvoje telo še ne ve, da ga bo doletela nosečnost, zato tudi simptomov še ne moreš imeti.
Počakaj še teh par dni do dneva, ko bi morala dobiti menstruacijo. Ta čas pa izkoristi za obnovitev znanja, kako poteka nosečnost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close