Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj/kdo je srednji razred?

Kaj/kdo je srednji razred?

Kdo spada v srednji razred?
Večkrat se govori srednji razred pa ne vem kje so neke okvirne meje. Kdaj bi rekli, da je nekdo srednji razred?
Za slovenske razmere seveda.

par z redno zaposlitvijo, dohodki skupaj + 3.000€ (do skupaj 6.000€) 1 – 2 otroka
lastnik/ca stanovanja, hiše, krediti do 60€/mesečno
vsaj en avto

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kaj pa samski, brez otrok?

deli z 2 … simpl

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Torej, mora imeti pol do enega otroka :)? ter vsaj pol avta.

Srednji razred je za mene oseba ki ima redno zaposlitev in vsaj 1200€ plače….

Tam pri 2000€ plače pa se začne višji razred

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Srednji razred je najmanj zaželjena kategorija. Zato ga je vedno manj. Ne le pri nas, temveč tudi po svetu. Če se preveč razpase, je potrebno ustvarit gospodarsko krizo.

Glede na to, da imam solidno službo, na delovnem mestu, kjer se zahteva univerzitetna izobrazba pa zgleda, da ne spadam niti v srednji razred.
Malce nerodno je priznati, da si univ. dipl., imaš službo in nisi niti spodnji srednji razred.

ja to je prekletstvo Slovenije….

jaz bi mogoče reko da je spodnji srednji razred vse med 900-1200€ neto

Nekako takole bi razvrstil

600-899€ nižji razred
900-1199€ nižji srednji razred
1200-1999€ srednji razred
2000-9999€ višji razred
10.000€+ ”bogataši”

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Po tej lestvici ulovim za las srednji razred, mislim spodnji del.
Kaj pa tisti pod 600€, torej brezposelni, razni upokojenci z mini penzijo?
Ali pa recimo nekdo s plače 800€, ampak ima pa novo hišo ali stanovanje, ki ga je pač dobil. Ker ima neprimičnino, ki jo je dobil, je na boljšem kto on, ki ima recimo sicer 1200€ plače, ampak mora sam kupit nepremičnino.

Za vsako rešitev ima ženska problem! ☻☻☻

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

oni so v razredih Upokojenec, brezposeln študent……

Ja to imaš sicer prav da je nekdo z 800 evrov mesečno in hišo/stanovanjem ki ga bo/je podedoval na boljšem kot nekdo z ničemer ampak 1200€ neto ampak tu se gleda statistično in strogo po plačilni listi 🙂

Če ima nekdo 5 stanovanj pa nima službe je še vedno brezposeln ……

ja to je prekletstvo Slovenije….

jaz bi mogoče reko da je spodnji srednji razred vse med 900-1200€ neto

Nekako takole bi razvrstil

600-899€ nižji razred
900-1199€ nižji srednji razred
1200-1999€ srednji razred
2000-9999€ višji razred
10.000€+ ”bogataši”[/quote]
Zame je bogataš že nekdo, ki ima 2000 eur neto. Od 10.000 naprej je že wtf.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ja, ampak tudi brezposelne in študente se nekam uvrsti.

Ni ravno enostavno postavit meje. Mogoče je kdo tako fajn podedoval,da mu ni treba hodit v službo pa je recimo celo višji sloj.

Se mi zdi, da je neka merila kar težko napisat. Vsekakor pa se ne strinjam s tem, da je pogoj, da spadaš v nek razred to, da imaš otroke.

Uf ja, meni je tudi 2 jurja že ogromno.

Sicer pa menda ima 3/4 ljudi manj kot 980€ plače ali koliko je že sedaj povprečna plača. Pa jih ne bi vse uvrstila v nižji razred.

Kaj vem. Mi je pa recimo smotano reči zase, da sem kljub službi in visoki izobrazbi nižji razred. Bi nekako priznala, da sem nesposobna.

Za vsako rešitev ima ženska problem! ☻☻☻[/quote]

ne podcenjuj jih … imajo neskončno problemov ☺

zakaj ne zamenjaš službe?

navaden malar (OŠ) ima minimalno 2.500€/neto – mesec
pa tip, ki obvlada sanacijo kanalizacij tudi

tako, da se lahko zamisliš kako si izgubljala čas na faksu in kaj si izgubila v življenju

Ja saj ravno zaradi takega mišlenja ni nič boljše… ker s(m)o vsi srečni ker mamo/jo službe in je 600€ kar naenkrat ”dosti”

2.000 ti je ogromno ker je Sloveniaj dežela revežev… ne reče se tega zastojn tak….. to da je 34 ljudi s plačo manj od 980€ ni noben dober dokaz tega da bi morali lestvice korigirat….

Tako ti bom reko…. srednji sloj je kdorkoli ki si lahko najame 1 sobno + stanovanje plača vse položnice, kupi dovolj hrane da ni lačen, za oblečt za obut in lahko gre 1x na leto za 7-14 dni na dopust, si kupi kakšen priboljšek (sladkarijo, pecivo) lahko obdari bližnje za rojstni dan, in še nekaj prihrani mesečno za amortizacijo(pralnega stroja, bojlerja, peči, PCja itd itd)

zdaj pa od oke zračunaj koliko rabiš mesečnega prihodka da lahko uspeš vse to kar sem napisal….

Prišla boš na neko cifro okrog 1000-1200€ … za mene je srednji sloj nekdo ki tudi na TRRju nidkar nima minusa! kredit pa vzame samo za(če sploh) nakup avtomobila/stanovanja

Točno tak….

navadni malar, ki za nekoga dela, niti v sanjah nima tolk.

navaden malar (OŠ) ima minimalno 2.500€/neto – mesec
pa tip, ki obvlada sanacijo kanalizacij tudi

tako, da se lahko zamisliš kako si izgubljala čas na faksu in kaj si izgubila v življenju[/quote]
Ni se ti potrebno zdaj že izmišljevat stvari, samo da boš izpadel pameten.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Matkič, k sreči si lahko privoščim vse kar si naštel, počitnice pa še daljše. Sem pa na 900€. Torej sem vseeno srednji razred.

NM, sanjaš. Sploh glede malarije. Koliko ljudi pa sploh rabi malarja? Jaz ga nikoli ne najamem, pomalam sama. Pri nas doma smo zidali hišo pa nikoli imeli malarja, vse nareidli sami.

norTOn, ker ne ležijo službe okrog in okrog.

to vem, ampak je verjetno “naokoli” takšnih diplom, kolikor hočeš.

zaslužiš toliko, kot si vredna. verjetno še preveč in če se vrednotiš za dva jurja, pojdi tja.

Norton, kje pa jamram čez službo? Zakaj smatraš, da mi v tej službi ni ok, namreč nisem nikjer tega napisala.

z 980€ mesečno si ti težko vse to privoščiš

Hočeš povedat da z 980€ lahko plačaš vse kar je potrebno če crkne pralni stroj danes skeširaš novega vsaki mesec prihraniš vsaj 100€ za varčevanje za krizo(ne pralni stroj) in si privoščiš 7-14 dni relativno luksuznih počitnic???

Stanovanje si pa dobla? ali si v najemu ali imaš kredit in ga odplačuješ?

Tebi je samo BAD rečt da si v resnici nižji srednji sloj….. to se ti upira zato ker potem vbistvu odkrito priznaš da si vsa leta študija ”zagonla” za SAMO to da si prišla v nižji srednji sloj 😛

Minili so časi ko si doštudiral in si bil kar srednji ali celo visoki sloj….

Jaz mam pičkin dim več kot minimalca pa sem tudi končal diplomo sicer verjetno ne tvoje stopnje ampak sem pa jo….. Pač na trgu velja ponudba in povpraševanje in na trgu kot je SLO je itak vse v kurcu in kaj več kot nižji srednji sloj boš ZELO težko če odštejemo JU ….

Nimam 980€ plače.
Če pralni stroj ckrne, pokličem serviserja. Ja, več kot 100€ dam na stran.
Privoščim si po cca. 3 tedne potovanj na leto.
Trenutno sem v najemu.
Sem pa JU.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close