Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nova očala – pregled

Nova očala – pregled

Prav lep pozdrav vsem skupaj! Ne vem, če sem izbrala ravno primeren forum, pa klub temu … Se mi zdi, da se gor zadržuje veliko različnih ljudi in mi bo kdo znal odgovoriti. 🙂
Torej … Ker potrebujem nova korekcijska očala in ker bi se rada izognila večmesečnemu čakanju pri svojem okulistu, sem se odločila za pregled kar v optiki, v kateri nameravam kupiti očala (ob nakupu le-teh je pregled brezplačen). Pregledov z napotnico pa ne opravljajo. Zdaj pa problem: zavarovalnica krije del stroška v primeru nakupa očal vsaki 2 leti (kar ni problem, ker imam ista očala že več let), pa me zanima, ali bi zavarovalnica krila del stroškov tudi v primeru tovrstnega pregleda?

Najlepša hvala za odgovore. 🙂

V tem primeru bos morala sama placati nakup ocal sicer pa zavarovalnica tako ali tako krije le del nakupa ocal razen ce vzames res najbolj leva ocala : )

Naj se oglasim še jaz, ki po dvajsetletnemu obiskovanju optik le-te poznam skoraj do obisti 🙂 V Lj je center, kjer ti pregled opravijo na koncesijo ( = brezplačno), kar moraš seveda poudariti, ko se naročaš, tam dobiš recept (na 2 leti ti pripada), z receptom pa greš v katerokoli optiko, seveda te tam najprej probajo prepričat v nakup pri njih.

Priporočam tudi, da se pred nakupom očal dobro pozanimate tudi o ceni stekel, dela, ipd, ker se splača zapeljati tudi malo ven iz Ljubljane in s tem prihraniti kar lep kupček evrov. Piši na ZS za dodatne informacije… Pri dioptriji -5 in -3,5 sem jaz nazadnje plačala cca. 250 evrov za dvoja očala (novi okvirji + nova stekla). Včasih smo dajali pa po +300 evrov za ena, in si izbirali okvirje iz ”nižjega cenovnega ranga”…

In izpustim bistveni del… na vrsti si prej kot v 14 dneh…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close