čigava odgovornost
pozdravljeni,
prejšnji vikend sem se ponovno sestala s svojim bivšim fantom (od tega je več kot pol leta) in prišlo je do spolnega stika. prosila sem ga naj uporabi kondom, zatrjeval mi je, da je imel po meni le eno punco in je uporabljal kondom, zato naj bi bilo z njegove strani vse ok in da sedaj nima nobene. Vseeno sem ga prosila, da ima kondom, vendar ni hotel in je silil brez. Sedaj sem dobila vnetje nožnice. To bi bilo mogoče možno tudi če si npr. ne umije rok pa tipa recimo tam….ampak šok, ta vikend sem ga videla z drugo z roko v roki. Zdaj ne vem ali sem jaz tako neumna, da vse verjamem pa je imel že prej to punco, ali jo je na hitro našel (naprimer kakšna stara kolegica), vendar mi je vse dol padlo, počutim se prav bedno, čeprav sem mu prejšnji teden dala vedeti, da ne bo nič več med nama. Bolj verjetno pa je, da se je zlagal, se delal pridkanega (jaz sem mu priznala, da sem imela vmes enega brez kondoma in je rekel kakšna sem). ne vem kaj naj storim, vse skupaj je tako bedno. Verjetno pa boste rekli, da sem sama enako odgovorna kot on (verjetno je to tudi res). Mi je pa velika šola za vnaprej, da ne smem nikakor popuščati.
Meni se zdi, da za svoje zdravje vsak odgovarja sam. Tudi sama si si že odgovorila na vprašanje. Če pa nisi opazila, ja, tvoja odgovornost/odločitev je, komu nastavljaš oziroma ponujaš svoje telo. Pa menda ja ne misliš, da bodo drugi odgovarjali za tvoje odločitve. Niti ni nujno, da je vnetje posledica točno tistega odnosa, je pa velika verjetnost.
Hmm, ti si pa res zelo naivna. Jaz sem še pri stalnem partnerju vedno bila ultra picajzlasta kar se tega tiče … ne pa enega, ki ga nisem videla šest mesecev in nimam blage veze, kaj je vmes počel… Pa če sva bila narazen toliko časa, verjetno tudi ne gre sklepati, da sem mu jaz (in s tem moje zdravje) pomembna prioriteta…
Pa kako se ti sploh to sliši: da je nekdo imel za tabo le eno punco, s katero je seksal s kondomom, in zato mu zdaj s tabo ni treba uporabiti kondoma ??? Ali ti niso ušesa zastrigla v vse smeri??? Haloooo, če nekdo ti razlaga, da ni razloga za kondom, ker ga je prej vedno uporabljal … pa se takrat ne vprašaš …1. ja, zakaj ga je pa v preteklosti uporabljal? Ali ne bi bilo logično, da bi tudi uni bejbi povedal, da je prej samo s tabo in da ne rabi imet kondoma. in 2. ali ti to ne da jasno vedeti, da oseba pri uporabi kondomov (očitno!!!) ni dosledna????
Tvoj čut za samoohranitev je pa res na psu… 🙁
Ne, ampak če odgovornost naprtiš drugemu, se ti potem lažje ista stvar ponovi še naslednjič. Itak nisi bil sam kriv, saj ni važno, če imaš vnetje. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.