Red in mleko!!
Lacatalis, ki je prevzel Ljubljanske mlekarne dela red pri plačilni disciplini. Plačilni rok za vse je 10 dni. Veliki trgovci so brez ugovarjanja pristali na novi plačilni rok. (prej 60 – 90 dni). Lactalis je pozval tiste, ki se ne strinjajo z novim rokom plačila, da vrnejo zaloge. Zakaj se informacije, ki je znana slovenskim novinarjem ni lotil nihče?? Tudi veletrgovci molčijo!
Prav imajo. Da tako info objavijo jih kučan poje haha :D[/quote]
Zaupaj mi, da murgeljski škrat nima nič zraven! Vsega pa tudi jaz ne smem povedati.
Me pa zanima mnenje tistega “borca” z ministrstva za gospodarstvo (Hribar – Milić), ali vsaj kak namig, kako bo kaj podobnega izpeljal v celotnem SLO gospodarstvu, kmetijstvu…….. .
Prav imajo. Da tako info objavijo jih kučan poje haha :D[/quote]
Zaupaj mi, da murgeljski škrat nima nič zraven! Vsega pa tudi jaz ne smem povedati.
Me pa zanima mnenje tistega “borca” z ministrstva za gospodarstvo (Hribar – Milić), ali vsaj kak namig, kako bo kaj podobnega izpeljal v celotnem SLO gospodarstvu, kmetijstvu…….. .[/quote]
Hribar Milič je z Gospodarske zbornice Slovenije.
Najprej je treba gospodarstvo privatizirat, da se politika ne bo vec vmesavala v vodenje podjetij. Kot vidis se temu na vso silo upirajo, ker imajo koristi od tega. Nima zastonj igralniska skupina HIT Gorica izgubo 30 mio. izgube dvakrat lahko ugibas kam je sel denar.
Me pa zanima mnenje tistega “borca” z ministrstva za gospodarstvo (Hribar – Milić), ali vsaj kak namig, kako bo kaj podobnega izpeljal v celotnem SLO gospodarstvu, kmetijstvu…….. .[/quote]
Hribar Milič je z Gospodarske zbornice Slovenije.
Najprej je treba gospodarstvo privatizirat, da se politika ne bo vec vmesavala v vodenje podjetij. Kot vidis se temu na vso silo upirajo, ker imajo koristi od tega. Nima zastonj igralniska skupina HIT Gorica izgubo 30 mio. izgube dvakrat lahko ugibas kam je sel denar.[/quote]
Vem kdo in kaj je Milić, zato sem ga omenil.
Ti pa napiši kam je šel denar iz igralnice, ker se meni ne ugiba.
Ko imam kaj napišem dejstva ne ugibanja!
Tudi tam kjer imajo celo gospodarstvo privatno se politika vmešava, ker to je ena sprega, ki je neločljivo povezana. Eni drugim ustvarjajo pogoje, da lahko “uspevajo” na račun raje, ki se je molze. 😉
Tudi tam kjer imajo celo gospodarstvo privatno se politika vmešava, ker to je ena sprega, ki je neločljivo povezana. Eni drugim ustvarjajo pogoje, da lahko “uspevajo” na račun raje, ki se je molze. ;)[/quote]
Ze mogoce vendar v veliko manjsi meri kot pri nas. Nas je povezava med drzavno lastnino in politiko pripeljala skorajda v bankrot.
Tudi tam kjer imajo celo gospodarstvo privatno se politika vmešava, ker to je ena sprega, ki je neločljivo povezana. Eni drugim ustvarjajo pogoje, da lahko “uspevajo” na račun raje, ki se je molze. ;)[/quote]
Ze mogoce vendar v veliko manjsi meri kot pri nas. Nas je povezava med drzavno lastnino in politiko pripeljala skorajda v bankrot.[/quote]
Zašla sta iz teme, kar je tu tako ali tako običaj1
Gre za to, da tuja multinacionalka, brez lokalne politike dela red!!
Lactalis lahko proda mleko, ki je pridelano pri nas, v nekaj dneh.
Na EU tržišču mleka primanjkuje!
Ze mogoce vendar v veliko manjsi meri kot pri nas. Nas je povezava med drzavno lastnino in politiko pripeljala skorajda v bankrot.[/quote]
Zašla sta iz teme, kar je tu tako ali tako običaj1
Gre za to, da tuja multinacionalka, brez lokalne politike dela red!!
Lactalis lahko proda mleko, ki je pridelano pri nas, v nekaj dneh.
Na EU tržišču mleka primanjkuje![/quote]Tudi paprika in paradajzi, solate, kumare. lubenice….. se pojedo in prodajo nek Mečkator to sploh komu plača. Tačas obrača tuj (kmetov) denar.
Me zanima ali ta Lactalis tudi kmetom naprej v verigi plača prevzeto mleko al gre nemara le za boj med trgovci kdo bo x dni vrtel tuj denar?
a bi ti rad, da SVN kot država (ministrstva, agencije …) razglasijo nesolventnost … ravno “država” je največji generator plačilne nediscipline ☺ … še z zakonom je predpisan 120 dnevni plačilni rok ☺
ne vem pa , zakaj plač, izplačila potnih stroškov, dnevnic, … zaposlenim v JU/JS ne izplačujejo s takšnim zamikom kot dobavitelje
Forum je zaprt za komentiranje.