Lucka – sladoled – kepica
žal me prodajalci sladoleda močno razočarajo vsak dan.
nobena stranka se jim ne zastrupi ☻
pa toliko je zajedalcev v JU/JS, na Zavodu, penzionistov …
Mene sladoled ne ohladi. 🙂
Mi pa včasih poleti paše ledena kava, čeprav se po kašnih kafičih zelo izogibam ledu, pa nečake večkrat peljem na sladoled.
Mislim, da je bila nedavno neka raziskava narejena oziroma pregledi inšpekcije, ki so pokazali, da imamo v Sloveniji večinoma praktično neoporečen sladoled.
Jaz običajno zahajam na preverjene lokacije, sploh če peljem mularijo na sladoled. Če sem pa recimo na Hrvaškem na morju, pa se najbolj zanesem na Ledo skrinjo. 🙂
V kakšnih bolj eksotičnih krajih pa nikoli ne jem sladoleda na kepice, če se le da tudi točenih pijač ne pijem, ledu v pijači pa niti pod razno ne zaužijem.
Mrzle pijače in sladoledi nas samo še dodatno dehidrirajo in v bistvu prav nič ne ohladijo, tu sem vesela, da z gospodom akademikom deliva isto mnenje, namreč najboljša v vročini je nesladkana pijača pri sobni tmperaturi. S kepicami sladoleda pri tistih, ki se jim ne morete odpovedati, pa je najboljše če spijete nato še khm…čimveč žganja…ali pa da preprosto zaupate, o vsaki stvari se vendar ne moremo do konca spraševati, ali ja ali ne…
[youtube]IVNCK3s0hgw[/youtube]
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Kaj pa je to “neoporečen” sladoled?
A to je tisti, ki ne vsebuje kakih patogenih mikrobov ala salmonele, razne coli bakterije itd?
Ma v tem sladoledu, ki ga danes prodajajo najbrž niti tej trdoživi organizmi ne preživijo….. Sladoled je eno najbolj oporečnih živil kar se kancerogenih substanc v njem tiče…. :/
Umetna barvila, sladila, arome, emulgatorji, ojačevalci okusa, konzervansi…… ni da ni, sama kemija 🙁
Nekoč so sladoledarji delali sladoled po kakem receptu z jajci, mlekom, smetano, sladkorjem…itd. Danes dobijo ekstrakt v lončkih z različnimi okusi, ki ga zmešajo z vodo in ohladijo. Če vsaj za silo pazijo na higieno je zadeva (mikrobiološko) neoporečna. Kaj pa kak druga “neoporečnost”?
Eh, koga še to zanima….. :/
Ponavadi kupim literski sladoled in to je to.
Dosti ceneje kot kepice pri sladoledarjih. Tu in tam vseeno grem na kako kepico.
Včasih delam doma sladoled.
Da pa bi imela zaradi tega kake težave pa nikoli. Razen kak kg preveč. Ampak glede na to, da se ne nalivam s pivom, lahko jem sladoled pa je kalorično zadovoljivo.
Forum je zaprt za komentiranje.