Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek tema o 2pametnih” nasvetih

tema o 2pametnih” nasvetih

za are v “krizi”.
vse je samo ali . ali ☺
Ali pojma nimate (“svetovalci”, da bi se par, ki je v “krizi ” sam pomenil, če bi se to dalo (aka: pomenita se, pojdita do psihologa, kaj pa če je v tebi “problem”
ali pa
ste žleht do neskončnosti (ko svetujete take nebuloze) in bi radi druge porinili globje v gnojnico kot ste sami.

[sup]da “svetovalci razen “teorije” pojma nimate je jasno … sicer bi lahko računali za “svetovanja” v kilah zlata, kot jih ima par v “krizi” skupaj[/sup]

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

A si bil na kakšnem takšnem svetovanju?
Jaz to ne bi šla nikoli. Pa do zdaj so še vsi, ki jih poznam in ki so poiskali takšno “pomoč”, že zdavnaj ločeni.
Ena mi je razlagala enkrat kako sta z možem hodila k eni, pa ji plačevala. Potem jima je na koncu po par mesecih rekla, da tudi svetovalci vsega ne vedo in tako se je končalo. Svetovanje in njun zakon.

Če se nek par znajde v težavah, je to zaradi njunih prepričanj in navad. Če ta prepričanja ne bi bila tako trdno zasidrana v njih in če ne bi verjela, da so prava, potem sploh problema ne bi bilo.
In dokler eden izmed njih ali pa oba ne spremenita tistega, kar povzroča spor, tako dolgo ne bo sprememb na bolje. Če pa so težave že tako nakopičene, da so v ozadju še razne zamere, pa je bolje, da se ne zapravlja čas in denar za razne svetovalce.

Se ne strinjam. Vse se da, če se hoče. Je pa to trnova pot. A če in ko jo enkrat prehodiš, vidiš, da je bila vredna vsakega drobca energije, časa in denarja.
Je pa potrebno biti zelo previden pri terapevtih- obstajajo “mešalci zrala” in zares izredno dobri.

Se ne strinjam. Vse se da, če se hoče. Je pa to trnova pot. A če in ko jo enkrat prehodiš, vidiš, da je bila vredna vsakega drobca energije, časa in denarja.
Je pa potrebno biti zelo previden pri terapevtih- obstajajo “mešalci zrala” in zares izredno dobri.[/quote]
Če bi se vse dalo, potem bi se vse tudi dalo rešiti.
Ni problem le v premalo hotenja ali volje, ampak je prav tako rešljivost težav odvisna od našega karakterja, inteligence in drugih okoliščin….
Zato je to preveč posplošeno, če se reče, da se vse da, če se hoče. Tako kot, če rečem, da lahko vsak ozdravi brez zdravil, če le hoče. Mogoče je nekdo res tako ozdravel in potem meni, da drugi ne morejo le zato, ker nimajo volje.

Je pa potrebno biti zelo previden pri terapevtih- obstajajo “mešalci zrala” in zares izredno dobri.[/quote]
Če bi se vse dalo, potem bi se vse tudi dalo rešiti.
Ni problem le v premalo hotenja ali volje, ampak je prav tako rešljivost težav odvisna od našega karakterja, inteligence in drugih okoliščin….
Zato je to preveč posplošeno, če se reče, da se vse da, če se hoče. Tako kot, če rečem, da lahko vsak ozdravi brez zdravil, če le hoče. Mogoče je nekdo res tako ozdravel in potem meni, da drugi ne morejo le zato, ker nimajo volje.[/quote]

Še vedno ne spremenim mnenja. Saj vsi vemo, da se z nekom nismo srečali “po naključju”, vsaka zveza ima možnost in potencial, da propade ali uspe, vprašanje je le, kaj in koliko naredimo za to ali ono..

🙂

a se vam ne zdi, da ste zablodili 🙂
glejte začetek teme

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Se strinjam, da se nismo srečali slučajno. Ravno zato pa je toliko bolj pomemben razlog zakaj smo se srečali.
Če bi lahko z vsakim bili srečni in zadovoljni, potem ne bi bilo ločitev in bi že s prvim resnim živeli srečno do konca dni.

Vsi imamo omejitve in je nerealno pričakovati, da bomo presegli vse in karkoli, kar moti našega partnerja. Pravzaprav se ponavadi ustavi že pri določanju tega, kdo mora kaj spremeniti pri sebi. 🙂

Če dva stvar pripeljeta tako daleč, da se ne moreta, niti ne želita več pogovarjat in usklajevat, je temu odnosu že zdavnaj fajn škripalo, pa sta puščala, da ju razjeda, ločitev pa je le posledica. Pač nista znala drugače (kar ne pomeni, da ni možno.) In ravno tam, kjer se stvari začnejo “meglit”, pa četudi so to male stvari ali velike nakopičene zamere in sta stvar pripeljala zelo daleč na rob, je mogoče potrebna “tretja” oseba, terapevt.
Poznam kar nekaj parov, ki se jim je zelo lepo izšlo, pa so bili na robu ločive. Tudi jaz sem med njimi. In verjamem v to, da če je med dvema ostalo vsaj še kanček ljubezni, se vse da, če se le hoče.

na željo ponavljam objavo ☺
tema je o komentatorjih, svetovalcih … ne pa o paru in njunih težavah

Če dva stvar pripeljeta tako daleč, da se ne moreta, niti ne želita več pogovarjat in usklajevat, je temu odnosu že zdavnaj fajn škripalo, pa sta puščala, da ju razjeda, ločitev pa je le posledica. Pač nista znala drugače (kar ne pomeni, da ni možno.) In ravno tam, kjer se stvari začnejo “meglit”, pa četudi so to male stvari ali velike nakopičene zamere in sta stvar pripeljala zelo daleč na rob, je mogoče potrebna “tretja” oseba, terapevt.
Poznam kar nekaj parov, ki se jim je zelo lepo izšlo, pa so bili na robu ločive. Tudi jaz sem med njimi. In verjamem v to, da če je med dvema ostalo vsaj še kanček ljubezni, se vse da, če se le hoče.[/quote]Mislim, da je osnovna težava v tem, ker nobeden od udeleženih ne prepozna znakov ob poti in kar vozita v napačno smer. Terapevt/svetovalec je potem tisti, ki ju “odpelje nazaj” in razloži pomen vsega tistega kar sta spregledala. Odločitev a bosta zapeljala v drugo smer je poten njuna in nima terapevt več nič pri tem.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close