Preizkus navodil
ste že kdaj napisali kakšna navodila, napotke … in jih sami tudi preizkusili ali so uporabna, smiselna?
Včasih je prav zabavno, ko vidiš, da narediš navodilo, napotek … s preveč poznavanja teme in izpustiš za druge kakšno “samoumevno” podrobnost.
Enkrat v osnovni šoli smo imeli to za domačo nalogo pri slovenščini. Napisat smo morali neka navodila za karkoli oziroma nekakšen potek priprave nečesa.
In meni se je zgodilo, da sem pozabila na to domačo nalogo. Pa se spomnim zjutraj, tik preden grem v šolo, na hitro poiščem en puding v kuhinji in napišem navodilo za pripravo pudinga. Najbrž mi ni treba posebej poudarjat, da je vsak moj povprečni post na forumu daljši od tiste domače naloge. Potem smo to morali v šoli prebrat. Pa me po ene par nezanimivih opisih učiteljica vsa polna upanja, da bo pri meni naletela na kakšen “zanimiv roman” pokliče, da še jaz preberem moja navodila. Jaz to čisot resno preberem v pičlih 20 sekundah, ona pa čisto ogorčena, da kaj si mislim, da tako z levo roko naredim nalogo. In jaz potem vsa pametna grem njej dokazovat, da je bila naloga, da opišemo opis priprave nečesa in da kaj jaz morem, če je priprava pudinga tako enostavna. Potem so se še sošolci zavzeli zame in nastala je prava puding revolucija. Na koncu mi ni bilo treba ponovit naloge, ker je bila itak butasta.
Drugače pa ko komu pišem navodila ali pa jih ustno razlagam, to počnem nekako tako kot da bi to razlagala petletnemu otroku. Da ja ne bo kiksov. Še narišem jim, če je treba. Se je enkrat en sodelavec začel smejat, ko sem mu nekaj razlagala. Je rekel, da mu razlagam kot ena tršica.
pa jaz sem jih tebi že dostkrat napisal, poudaril kako in kaj, pa se jih ne držiš, mogoče bi ti moral narisati?))[/quote]
pikec … zgrešil si poanto ☺ probaj na forumu Ringa-Raja ☺
Večkrat moram službeno kam na teren, dobiš par naslovov v kakih odročnih krajih in to je to, pol pa išči. Navigacije nimam in tudi ni zanesljiva za take kraje – te pripelje na kako njivo ali pa okrog ri.t.i v žep, pa vprašam ljudi ob poti – domačine.
Vedno gledam, da ustavim tam ker je kak moški, ker od ženske dobiš navodilo: “Samo naravnost…”
Punce brez zamere ampak to vam ne gre, kljub temu, da rade govorite ne znate opisat poti, redke so, ki to znajo…. 😉
pikec … zgrešil si poanto ☺ probaj na forumu Ringa-Raja ☺[/quote]
ne meči drugih v koš kjer se ti zadržuješ))[/quote]
kolk si ti načitan [sub](nadrkan)[/sub] … lubčka ☺
kolk si ti načitan [sub](nadrkan)[/sub] … lubčka ☺[/quote]
kok si pa ti občutljiv….one & only Jeremija:)
ps.
zakaj si tak občutljivček? premalo ljubezni v ranem otroštvu?[/quote]
a ni običajno, da vsak svoje frustracije zliva na druge ☺ … in ne, zaradi pomanjkanj se mi ne smiliš ☺
pa eno focko po ritki
Eh, vprašaj se raje, zakaj vedno naletiš samo na take. 😉 Mogoče te namerno usmerjajo naravnost. :))
Forum je zaprt za komentiranje.