Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Opomin

Opomin

Zaradi neplačane dohodnine sem od DURS-a prejel opomin. Zanima me po kolikšnem času (od prejema opomina) bo DURS pričel s postopki davčne izvršbe.
Hvala za odgovor!

Opomin je le pisno opozorilo, da ste dolžni poravnati davek. Konkretnega časovnega obdobja ne poznam oz ni definirano, toda preden bo prišlo do izvršbe vam bodo poslali odločbo o davčni izvršbi (spravijo se vam lahko na odprte transakcijske račune, ali na premičninsko ali nepremičninsko imetje ali vrednostne papirje) in vse to vodi v zvišanje končnega plačila (davek + obresti + postopki izvršbe) – svetujem vam, da davčni dolg poravnate čimprej oz poskusite se dogovoriti za poplačilo osebnega davka v več obrokih.

Mimogrede – to, da so vam poslali opomin je le njihova dobra volja, saj k temu Durs že več let ni zavezan, za izdajo odločbe o izvršbi pa so in ta se lahko zgodi kadarkoli po pretečenem času, ko bi že morali “naloženi” davek poravnati – to je vaša dolžnost in ta čas ko to sprašujete raje poiščite način, da dolg nemudoma poravnate.

Še enkrat hvala za odgovor.
V svoj bran naj zapišem le to, da gre za davek od oddaje stanovanja v najem in že nekaj časa čakam na plačilo najemnine najemojemalca. 🙁

DURSA ti razlogi ne bodo zanimali.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

pohiti s plačilom davkov!!!!
To ali ti dobiš plačano najemnino ali ne ne zanima nikogar … še najemojemalca zgleda da ne ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Jst sem tudi pozabila plačat dohodnino. Po enem letu so mi poslali opomin in me dali v roku enega tedna že v izvršbo. Ujela sem zadnji trenutek plačilo, da so postopek ustavili. Pohiti!

plačilo davkov in smrt sta neizbežni ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

In skreganost z zdravo kmečko logiko, si pozabil.
Namerno ali nenamerno????

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

In skreganost z zdravo kmečko logiko, si pozabil.
Namerno ali nenamerno????[/quote]
jaz sem na zdravi pameti (common sense )
kmečka pamet seže samo do sosednjega grunta oz. mejnika parcel — tako, da: ja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close