Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Lep grd, debel suh, bogat reven

Lep grd, debel suh, bogat reven

Zakaj se pogosto sprenevedamo glede naslednjih zadev:
Če je kdo debel, mu rečemo, da je okrogel, zaobljen, ne rečemu pa da je debel (seveda za hrbtom pa ga označujemo debel).
Če je nekdo grd, se reče, da to ni res, da ni grdih, da je vsak po svoje lep.
Če je nekdo reven pa se enostavno reče, da je reven.
Zakaj pri enih stvareh toliko sprenevedanja?
Saj je ensotavno. Če je nekdo debel, je debel, če ni suh, če ni povprečen, je očitno debel. Zakaj nekaj ovinkarit?
Sploh pa, če nekdo ni lep, zakaj ne reči, da je grd? Ni lep, ni povprečnega videza, torej je grd.
Če je ženska majhna, ni problema tega povedat, če je moški majhen se pa ne sme reči? Ja, če ni visok, je pa majhen, a ne?
Če je nekdo star, je pač star. Zakaj je tudi to tak tabu?

Zato, ker je pamet pomoč čutom, čustvom in izbiri.

in nekdo brez tega sebe imenuje nesprenevedavka…

in nekdo brez tega sebe imenuje nesprenevedavka…[/quote]

Hahaha, dobra :))

Očitno se oglašajo ljude, ki se radi sprenevedajo.
Nekoč sem bila debela, najbolj mmi je šlo na živce sprenevedanje, ko so mi v obraz govorili, da sem polne postaave, da je to lepo, da nisem debela. Za hrbtom pa so me imenovali bajsa in podobno.
Redko kdo si mi je upal reči, da sem debela.
No en si je upal in sva se tudi odkrito pogovorila in mi je bil opora pri mojem hujšanju.
Isti ljudje, ki so nekoč govorili, da mi paše, ker sem bolj polna, da je to lepo pri ženski, sedaj, ko imam 30kg manj, govorijo, kako sem lepa, ker sem suha, kako super postavo imam.
Pač hinavci. Povej resnico in to je to.

Če si debel in tega sam ne opaziš potem je s tabo nekaj narobe… ŠTEKAŠ?
Brez pameti, kot sem rekel

Vedeli so, da resnica boli. Zato sprenevedanje.

Laž še bolj boli. Zakaj nekomu lagati in mu metati pesek v oči?

Ker ljudje radi lažejo sebi in menijo, da si ti ista.

Ja.. jaz mislim, da ni na meni, da nekoga označujem tako ali drugače. Da je kdo grd? Pa je res? Grd je mogoče tebi, meni pa mogoče ni. Je to, da nekdo ne misli kot ti, sprenevedanje? Grd človek je človek z grdim značajem in takemu mi ni problem povedati da to je. Ostalih pa ne opredeljujem.
Ja če gre za mojega moža, sestro, brata, sestrično… že povem- pa čeprav je zato zamera. Če pa gre za znanca, nekoga ki ga ne poznam, potem pa ne govorim. Ker to ni moja stvar in me ne briga.

Čeprav imaš 30 kil manj, v tvojem pisanju ne prepoznam nič lepega. Zaman so maščobne blazinice raztopile :)))

[img]http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/keep-calm-and-remember-you-can-t-fix-stupid.png[/img]

Ja, sem vajena, da je večina ljudi takih, ki v obraz govorijo človeku lepe stvari, kako je fejst, kako je super in oh in sploh. Za hrbtom pa čisto druga pesem.

Ja, Robi, eni mislijo, da s tem ko pocukrano lažejo, delajo dobro. V resnici pa delajo slabo.
Kolikrat sem že slišala kako koga hvalijo v obraz, se obrne in gre pa se začne opravljanje. Zato pa je ene tale tema tako pogrela.

Zakaj iščeš v svojem svetu le hinavce? Da potrdijo tvoja razmišljanje ali čemu?
Tudi kaj drugega obstaja, in če nisi zmožna najti, potem pa se pač sprijazni, da ljudje pač taki smo pa konec.

ti si hudo težki tip (zakompleksana) in s teboj bo težko živeti.

kaj si ti misliš, da si vsi moški želimo brezhibni plakat ženske? (zunanjost)

Zanimivo je to, da vprašam zakaj se eni tako sprenevedate in lažete ljudem v obraz, potem pa začnete mene napadat.
Tisti, ki se ne sprenevedajo, ne lažejo ljudem v obraz, me sigurno ne napadajo. Se namreč ne počutijo ogrožene.

Ne gre se niti toliko za druge, kot za to, da se nam je velikokrat težko sprijazniti ali soočiti z lastno resnico.

Res je, noben noče “plakata” s slamo v glavi 😉

Si prepričana, da se ne sprenevedajo in kako veš, da se ne?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, narobe si me razumel. Jaz trdim, da se sprenevedajo. Lažejo. Vseeno ali so se lagali takrat ali sedaj, enkrat so se. Obakrat niso govorili resnici. Njihove pohvale ne morem jemati resno.
Bo kar držalo Robi.
Tudi tile, ki me sedaj žalijo, da sem brez pameti, da imam slamo v glavi, so verjetno v reali vsi medeni. Anonimno upajo kritizirat človeka, čeprav ga sploh ne poznajo, zato smatram to za žalitev, ne kritiko. V reali pa se verjetno okrog vseh cedijo.

Avtorica – kaj pa koga briga, a si ti debela ali ne? Če ga tvoj izgled moti, naj stran pogleda. Kako bi bilo, če bi jaz npr. nekomu direktno rekla – ti si pa neumen, nerazgledan, ne znaš logično razmišljati ipd.? In zakaj imamo že 1000-to temo o debelosti in lepoti?

Močno dvomim, da si res toliko iskrena. Življenje me je naučilo, da se je najbolj treba bati ravno tistih ljudi, ki najbolj prisegajo na iskrenost, direktnost ipd. Tisti so največji hinavci. In še to – kako bi bilo, če bi šefu ali šefici direktno rekla, da nima pojma, da je nesposoben, da ne zna organizirati dela, ne pa, da to delavci govorijo za hrbtom? Vidiš, tu se pa vsa iskrenost konča.

Počutiš se užaljeno zaradi nekih postov neznancev? Morda res bolje, da v stanovanje zakleneš in več zunaj ne pokažeš! A tebi ni jasno, da ljudje vedno blebetajo vse živo in da je nemogoče vsem ugajati, če sploh komu in da je za preživetje dovolj, da ti vsaj sebi ugajaš? Ne, niti – sem si prišla potrjevat svoja razmišljanja o ljudski hinavskosti in prodajat lastno nezrelost!

[sub]Če ne bi bilo slame, se sploh ne bi s tem ukvarjala.[/sub]

Glej, antilopa, zakaj potem človeku lagati?
Zakaj mu govoriti, ti si tak in tak, če v resnici ni? Ne komentiraš in basta.
Meni je recimo nekdo grd, neumen, nesposoben… preprosto ga ne komentiram. Ne grem k njemu in mu ne govorim ti si pa lep, pameten, sposoben. Preprosto ne komentiram.
Tudi nesposobnemu šefu se ne cedim, ne govorim mu, da je oh in sploh. Svoje mnenje raje zadržim zase.

Calypso, ti se pa zelo visoko ceniš, če misliš, da sem jaz užaljena zaradi tvojih komentarjev.

Moje cenjenje ni pomembno 😛
Ti si napisala, da te žalimo, ker si brez pameti in s slamo in da smo v reali medeni; človek mora biti diplomat, pa če ti je to všeč ali ne; nekateri pa pravijo, da je potrebni z ljudmi lepo ravnati, bela laž naj ne bi škodovala; če tebi ta škodi me ne preseneča, da tako slabo prenašaš pravo resnico o sebi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close