Nedopustno
Kaj narediti, če se znajdeš v takem primeru:
Ko smo klicali inšpektorico je ta povedala, da ne ve nič o neki stvari. Čez dva dni ponoven klic ne ve ničesar. Čez nekaj ur se srečamo v živo spremeni izjave, da je dala ustno odločbo. Kaj v takih primerih ko nekdo krši. Z ustno odločbo mi je bilo odvzeto, kar pa brez inšpektorjevega dovoljenja ne bi smelo biti. V mojo škodo.
Dvomim, da bo kdo razumel, zakaj se gre. Malo več časa si vzami in napiši bolj jasno, da ne bo šel še ta čas v tvojo škodo.
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=vzami&hs=1
Vzemi si čas za slovenščino!!
Si siguren? Gre za odvzem psa. Pa ne takoj pomislit, da smo ga res mučili. Nekdo očitno potrebuje denar in če imaš soseda, ki ti naredi škodo, pristaneš tako.
Gre za veterinarsko zakonodajo. Menda, da lahko dajo ustno odločbo in pisno ti pošljejo šele čez 8 dni. In če se v treh dneh ne javiš na veterinarski upravi je pes njihov.
tole ste imeli pa hudo štalo
poguglaj drugič .. se marsikaj najde
Ni ugriz, gre za majhnega psa z mladiči.., ki je bil “kao” cel dan na soncu privezan. Tam sonca ni, ker je senca. Nekdo je vzel stol iz običajnega mesta in ga premikal ter psa zavezal za stol. Taka svinjarija se dogaja, tako da svetujem tistim, ki imate pse, da jih nikoli ne puščate venih, če niste zraven. Inšp pove, da jih ne bojo vrnili. Vstopijo na tuje zemljišče in počnejo kar želijo, če nimaš videonadzora.
Vsekakor ne verjamem več v dobrobit zavetišča, ker nisem vedela, da se kaj takega lahko zgodi.
Uf, človek bi rad pomagal s kakšno spodbudno besedo, toda ko te v vseh postih avtorja teme zmotijo pravopis, oblikoslovje, izrazoslovje in na koncu prepovršna vsebina – sem raje nad tem “jamranjem” zamahnila z roko.
Če se za pse in/ali mačke tako skrbi (bodisi v zavetišču ali posamezni lastniki)), kakor evidentno gojite ljubezen do materinščine, je bolje da si omislite plišaste živali, pa še za te nisem povsem sigurna 🙂
1. hišnega “ljubimca” naj ima vsak za sebe —z njegovim glasovnim oglašanjem vred (da o iztrebkih ne tukaj)
2. ker smo ljudje neodgovorni v ravnanju s hišnimi ljubimbi (potepuških živali je skoraj toliko kor državljanov SVN) je pač nujno, “država” podpira zavetišča, ta pa iščejo dodatni dohodek
Smo pač “balkanci”
pod črto: nikogaršen pes, mačka, kanarček … ni vreden mojih “živcev” – če me lastnik!!, odgovoren za žival razpizdi — pač ukrepam.
Lahko pa vsakdo da svoji živali tablico okoli vratu: če vas moja žival moti me usekajte na gobec.
[sup]btw: v 40 letih sem imel 5 psov … s kar kašno težavo z ljudmi — pa sem bil nadvse previden — aja, pa parkrat mi je potepuška mačka kotila pod balkonom [/sup]
In tebi je še smešno, ko pljuvaš po drugih, bla, bla, bla.
VZAMI je tista tvoja beseda, ki je SSKJ ne najde!![/quote]
Paco je bil v JNA in VE!! kaj so prazni naboji ☺
Ne samo municija za “demo” streljanja in “pokazne vežbe” — tudi kaj “streljaš” bejbi v mednožje ☺
In tebi je še smešno, ko pljuvaš po drugih, bla, bla, bla.
VZAMI je tista tvoja beseda, ki je SSKJ ne najde!![/quote]
Smešno mi je, ker si mi dal SSKJ za to, da bom razumel, za kaj se je v neki štoriji, ki sploh ni bila opisana, šlo. Poleg tega pa so bile besedne zveze zelo slabo razumljive. Kaj mi bo SSKJ? nisem pa pljuval po nobenem, človeku sem samo svetoval, naj malo bolj na dolgo napiše, za kaj se je šlo, da mu bo kdo lahko svetoval.
2x sem šla brat, da bi razumela pa še vedno ne razumem najbolj:
1 post: se sploh ne ve zakaj gre
2 post: pojasniš da gre za psa
3 post: tak – tak, nič konkretnega
4 post:
Zdaj pa več res ne vem kdo je tukaj “blond”. Mene zanima kdo bi premikal kakšen stol okoli psa…predvsem pa se vsak pes “brani” če so v okolici njega neznani ljudje, sploh če ima mladička.
5 post:
Komu inšpektorica krije hrbet? In kje je zdaj ta nesrečni pes, pri tebi ali pri…?
Upam, da nisi vedno v življenju tako zbegana in nerazumljiva tako kot v teh tvojih sporočilih.
Zdaj pa več res ne vem kdo je tukaj “blond”. Mene zanima kdo bi premikal kakšen stol okoli psa…predvsem pa se vsak pes “brani” če so v okolici njega neznani ljudje, sploh če ima mladička.
5 post:
Komu inšpektorica krije hrbet? In kje je zdaj ta nesrečni pes, pri tebi ali pri…?
Upam, da nisi vedno v življenju tako zbegana in nerazumljiva tako kot v teh tvojih sporočilih.[/quote]
Če ne razumeš! Preskočiš!
Forum je zaprt za komentiranje.