Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek osamljena v Ljubljani išče družbo

osamljena v Ljubljani išče družbo

Pozdravljeni!
Rada bi našla prijateljico ali prijatelja za občasen sprehod, obisk gledališča, koncerta ali kina, kozarec vina in klepet. Moja zgodba je običajna: 40 let, ločena in osamljena. V Ljubljani živim kakšnih 6 let (moj bivši mož je bil Ljubljančanin) in je moje socialno okolje majhno.
Sem seveda poskusila na ona-on in mi je po nekaj neuspešnih zmenkov zmanjkalo energije za tovrstna spoznavanja (plus zlomljeno srce ampak zdaj sem v redu). Imam nadpovrečno izobrazbo, liberalni pogled na svet in mi druge države/kontinenti niso tuji. Ne prenašam šovinistov nobene vrste. Na netu je veliko dogodkov za samske, ampak to me ne zanima. Nimam težav s svojim samskim življenjem, osamljenost pa je malo težja. Ne iščem čudezev ali ljubezni, le podobno dušo za preživljanje kakšne ure ob sončnem zahodu in obisk dogodkov, na katere se težko spravim sama. Rada tečem po Golovcu, lahko v družbi.

Če rada tečeš po Golovcu, sva se zagotovo že kdaj srečali :))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ocitno previsoko letas . Spuusti se malo na zemljo !
.
.

Predlagam ti, da se vključiš v kakšno fejst skupino. Katero, je odvisno od tvojih interesov in talentov. Meni se zdi recimo pevski zbor, plesne skupine, knjižni klubi, športni dogodki in treningi ipd… take vrste zabava je zelo dobra, ker ti poveča socialni krog in velikokrat tam najdeš kakšnega prijatelja.

Hvala za predloge. Brezuspesno sem iskala knjizne/bralne klube v Ljubljani po uzoru na podobne v ZDA. Vse, akr sem nasla, je povezano z nakupovanjem knjig. Polic s knjigami pa imam dost. Ali poznas kaksen bralni klub ali klub, ki zdruzuje ljubitelje kina ali gledalista? Hvala se enkrat.

Zanimivo, da kljub svoji nadpovprečnosti in šestih letih bivanja v Ljubljani, nisi odkrila ničesar zase. Dogodkov, priložnosti je več kot dovolj. Kar poišči jih sama.

Zanimivo, da kljub svoji nadpovprečnosti in šestih letih bivanja v Ljubljani, nisi odkrila ničesar zase. Dogodkov, priložnosti je več kot dovolj. Kar poišči jih sama.[/quote]

Morda jih pa ne želi/noče/ne upa iskati sama….nič ni narobe s tem, da je sem prišla po kak nasvet ali celo preko teh strani spozna kakšno uravnovešeno osebo 🙂

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Zanimivo, da kljub svoji nadpovprečnosti in šestih letih bivanja v Ljubljani, nisi odkrila ničesar zase. Dogodkov, priložnosti je več kot dovolj. Kar poišči jih sama.[/quote]

Morda jih pa ne želi/noče/ne upa iskati sama….nič ni narobe s tem, da je sem prišla po kak nasvet ali celo preko teh strani spozna kakšno uravnovešeno osebo :)[/quote]

Dobro je to, da teče po Golovcu, ki navsezadnje ni tako velik, da ne bi treščili skupaj:). Poročaj, če je morda v njej kaj šovinista, ker jo ta predznak tako moti:).

Ne vem, kaj zate pomeni uravnovešena oseba. Vsak si tolmači po svoje kot da bi opravičeval, na kateri strani zidu se nahaja.

Morda jih pa ne želi/noče/ne upa iskati sama….nič ni narobe s tem, da je sem prišla po kak nasvet ali celo preko teh strani spozna kakšno uravnovešeno osebo :)[/quote]

Dobro je to, da teče po Golovcu, ki navsezadnje ni tako velik, da ne bi treščili skupaj:). Poročaj, če je morda v njej kaj šovinista, ker jo ta predznak tako moti:).

Ne vem, kaj zate pomeni uravnovešena oseba. Vsak si tolmači po svoje kot da bi opravičeval, na kateri strani zidu se nahaja.[/quote]

Heh…zakaj pa te ravno to zanima, če je v njej kaj šovinista? Imaš kakšna neobičajna zanimanja ali kaj? 😛

Na kateri strani zida si ti, ker si se tako slikovito izrazila o moji želji za NeoPepelko? 😛

Ne vem, kaj zate pomeni uravnovešena oseba. Vsak si tolmači po svoje kot da bi opravičeval, na kateri strani zidu se nahaja.[/quote]

Heh…zakaj pa te ravno to zanima, če je v njej kaj šovinista? Imaš kakšna neobičajna zanimanja ali kaj? 😛

Na kateri strani zida si ti, ker si se tako slikovito izrazila o moji želji za NeoPepelko? :P[/quote]

NeoPepelka je napisala, da ne prenaša šovinistov nobene vrste. Ne poznam je, morda projecira svoje karakteristike na druge.

Glede zidu je bilo mišljeno v kontekstu, da se imamo vsi za uravnovešene, neuravnovešenost pripisujemo ljudem za zidom (psihiatrična ustanova). Kaj veš, kdo je dejansko zunaj oz. znotraj zidu:).

Hej, ravno zato sem te vprašala na kateri strani zidu si? Se nimam za uravnovešeno – saj me rada bereš, kajne? 😛 oz zadnje čase sem mnenja, da je bolje biti malo “odbit”, ker drugače se ti lahko samo odpelje….sploh ko se človek prične globoko zavedati v kakšnih bizarnih časih živimo :-///

Hej, ravno zato sem te vprašala na kateri strani zidu si? Se nimam za uravnovešeno – saj me rada bereš, kajne? 😛 oz zadnje čase sem mnenja, da je bolje biti malo “odbit”, ker drugače se ti lahko samo odpelje….sploh ko se človek prične globoko zavedati v kakšnih bizarnih časih živimo :-///[/quote]

Imaš prav, torej sva na isti strani zidu:).

Hej, ravno zato sem te vprašala na kateri strani zidu si? Se nimam za uravnovešeno – saj me rada bereš, kajne? 😛 oz zadnje čase sem mnenja, da je bolje biti malo “odbit”, ker drugače se ti lahko samo odpelje….sploh ko se človek prične globoko zavedati v kakšnih bizarnih časih živimo :-///[/quote]

Imaš prav, torej sva na isti strani zidu:).[/quote]
Kdo pa se še danes sploh želi poistovetiti z družbo, če pa je tako pokvarjena in nemoralna. 🙂

Obstajajo knjižne čajanke za ljubitelje branja, drugače pa ima Mestna knjižnica LJ skoraj vsak dan delavnice, prireditve, predavanja, razstave … ni da ni.

http://www.mklj.si/index.php/prireditve

Hvala za vse predloge/pripombe, konstruktivne in cinične, iz vseh sem se nekaj naučila. Ne iščem celotne druzbe, le par normalnih posameznic/kov s podobnimi potrebami. Sem našla podobna sporočila na drugih forumih: iskanje prijateljic za kave/klepete/dogodke. Verjetno sem si to predstavila kot nekakšen ona-ona (a la ona-on) portal, le za druženje med puncami. Mislim, da je tudi pri prijateljstvu potrebna nekakšna kemija in jaz je enostavno ne bi mogla začutit ob osebi, ki ni odprta do sveta in z močnimi liberalnimi pogledi. Mislim, da so pozna 30a kritično obdobje za iskanje novih prijateljev ker so krogi večinoma že zaprti, večina ljudi podobnih let je zaposlena z majhnimi otroki in s svojimi družinami. Zato sporočilo na mon. Kdo misli, da je nekaj narobe z osebo v teh letih, ki ima težave z iskanjem družbe za preživljavanje prostega časa v novem okolju v tej naši prijazni deželici, naj poskusi.

Za prijateljstvo rabiš kemijo? Hm……to je težko najti, iskati vsekakor ni greh in popolnoma nič ni narobe, da si prišla na te strani. Morda pa se bo le kdo opogumil in ti poslal kakšno zasebno sporočilce. Good luck 🙂

Takole na počez sem prebral in mislim, da moraš znižati kriterije, ne toliko tiste, kdo je dober/a, ampak tiste kako si ti dobra!!
Morda se pa motim.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Namesto, da bi ji pomagali z nasveti, jo napadate.
Zakaj bi morala spuščati kriterije?
Meni osebno ni o sebi nič takega napisala, kar bi bilo čudno. Le kaj bi recimo ona počela v družbi žensk, ki čvekajo le o tem kaj je pisalo v Lady in kaj bodo jutri oblekle in ..
Pač ima neka specifična zanimanja in zato ne najde družbe. Družbo za opravljanje, prebiranje rumenih novic, kofetkanje je ponavadi enostavno najti. Za kake bolj specifične zadeve je pa težko najti.
Variante so razna predavanja, športni klubi, kulturna društva…

Včasih, ko človek ni več obremenjen s tem, kako in kje bo nekoga spoznal, spozna koga.
Ali za prijateljstvo (isti spol) ali za kako zvezo.
Keč je v tem, da počneš stvari, ki so ti všeč (petje/glasba, športne aktivnosti, hribi…) in jih počneš zato, ker so ti všeč. Ker uživaš v njih. Ne zato, ker bi tam rad koga spoznal.
In oddajaš drugačne vrste energijo in spoznaš ljudi. In ne moreš verjeti, da si jih spoznal.
Dokler pa je vse na silo, pa nič ni. In dokler nosiš v sebi en pritisk in obup.
Tako da relax…

pepelka,

a si za…?

Pozdravljena neopepelka,

če želiš se lahko kdaj pa kda srečamo na kavi, kak sprehod,gledališče,….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close