Ste zadovoljni z izobrabo in delom?
Tisti, ki ste diplomirali. Ali ste dobili službo primerno svoji izobrazbi, mogoče celo iz študiranega podoročja ali pa delate na delovnem mestu, kjer ni potrebno imeti univ. dipl., ampak recimo le SŠ ali manj?
Tisti, ki delate par stopenj nižje ali kaj delate na tem, da bi bilo drugače?
Na splošno me zanima za tiste z univ. dipl. ali več, ste zadovljni s plačami, z delom? Bi drugače študirali ali pa sploh ne bi študirali, če bi bili še enkrat maturanti oz. osnovno šolci, če grem še bolj nazaj.
Jaz sem s svojo službo zelo zadovoljna – moje delo je pestro, razgibano, pri delu sem samostojna, odnosi v službi zelo dobri, plača odlična, delovni pogoji pa sploh super. Zatika se edino pri dopustu, a tudi tega sem se že navadila in v končni fazi je to še najmanjši problem.
Sem pa končala pravno fakulteto, nato pa študij nadaljevala še v drugi smeri, tako da sem diplomirala še iz ekonomije, ker sem to znanje pri svojem delu potrebovala. Trenutno zaključujem magisterij in na tej stopnji se bo (najbrž) moja formalna izobrazba končala.
Nikakor mi ni žal, konec koncev se učim in študiram zase. Zavedam pa se, da sem s svojo službo zadela glavni dobitek na lotu!
Hja, če bi bila stvar tako enostavna. Izbrala sem študij, ki me je zanimal, na področju katerega bi si želela delat. Samo, če nikakor ne dobiš službe na tem področju, ti to kaj malo pomaga. Iščem variante kako priti do neke bolj koristne izobrazbe.
Bolje je izbrati smer, kjer se da dobiti službo kot pa smer, kjer ni služb, čeprav te področje veseli. V obeh primerih imaš (če jo seveda imaš) službo na področju, ki te ne veseli, ampak, če je tako iskano področje, je vsaj plača ok.
Hja, če bi bila stvar tako enostavna. Izbrala sem študij, ki me je zanimal, na področju katerega bi si želela delat. Samo, če nikakor ne dobiš službe na tem področju, ti to kaj malo pomaga. Iščem variante kako priti do neke bolj koristne izobrazbe.
Bolje je izbrati smer, kjer se da dobiti službo kot pa smer, kjer ni služb, čeprav te področje veseli. V obeh primerih imaš (če jo seveda imaš) službo na področju, ki te ne veseli, ampak, če je tako iskano področje, je vsaj plača ok.[/quote]
Ma, tudi to ne vem, če drži :))) Ko sem jaz izbirala smer je bila to (na srečo) smer, ki me je veselila in je takrat hkrati veliko obetala. Škoda le, da se je medtem časom trend tako zelo spremenil/obrnil, da povpraševanja po tej izobrazbi, ko sem šolo zaključila, ni več bilo, ker je bilo že toliko presežkov.
Ko bi bilo tako enostavno…Saj niti ni več neke izbire.[/quote]
Ja, vem… marsikaj se je spremenilo od takrat in kot kaže, bo le še slabše…[/quote]
No, no. ni treba biti takšni pesimisti :). Res pridejo kakšna obdobja, ko se tako zdi … ampak potem se pokaže tudi sonček 🙂
Nisem zadovoljna s službo, s plačo še manj, in obeta se mi nižanje, če ne celo odpuščanje. Pa kako je že tisti rek? Če te odpustijo, je to način, kako ti narava pove, da si že v osnovi bil v napačni službi.
Čeprav sem zaenkrat v tej službi, s to plačo … sem si pred nekaj meseci našla nadomestilo za ta forum, ki celo prinaša nekaj denarja in mi je všeč. Z malo sreče … pa me morda čez kakšno leto sploh ne bo zanimalo, da/če nimam več službe …
Študirala družboslovje, celo dobila službo v svoji stroki. Zadovoljna? Ne. Plačo imam 10% nižjo kot kolegice na istem delovnem mestu pri drugem delodajalcu. Delodajalec izkorišča na polno, ravno zato, ker se zaveda kakšna je situacija na trgu in da jih 200 čaka na naše delovno mesto. Tudi če je gnilo. Krši zakon, izvaja se mobing. Če kaj siknemo dobimo grožnjo, mobing pa vsi vemo kako se ga da dokazati.
Čaka jih že čaka na tako delovno mesto, koliko bi jih delalo več kot 2 meseca je pa druga… Iščem drugje, pa žal res vse tako kaže, da bom morala trenutnemu izkoriščevalcu poljubiti noge, ker mi je pripravljen redno dati plačo.
Bolano.
Forum je zaprt za komentiranje.