Partnerjeva desetletnica in jaz kot nova ženska – kaj in kako?
Iz druge ženske sem postala prva (in edina). Partner ima desetletno hčerko, jaz pa triletno.
Zadeve se turbolentno odvijajo in partner načrtuje hitro spoznavanje – sama sem skeptična, vendar odločitev prepuščam njemu in njegovi nekdanji partnerski (o njenih stališčih glede tega še ne vem kaj dosti).
Deklice ne poznam, prav tako nimam dosti pojma o desetletnicah. Saj vem, da so si različne, ampak si predstavljam, da neke značilnosti glede “delovanja” desetletnic pa najbrž obstajajo.
Kaj bi morala vedeti?
Kako ravnati ob srečanju? Kaj otroke te starosti zanima, koliko so v povprečju zrele, kako se jim približati? Česa ne smem in kaj bi bilo dobro?
Ali je bolje, da se spoznava zgolj v prisotnosti njenega očeta ali naj bo zraven tudi moj otrok?
In kaj lahko v tej situaciji (razhod njenih staršev) in jaz kot nova partnerka lahko pričakujem? Dekličino sovraštvo, jezo, zavračanje? Samo mene ali tudi mojega otroka?
Hvaležna bom za vaše nasvete in izkušnje, naj pa pri tem povem, da odnos nekdanjih partnerjev že dolgo ni bil dober (pa ne v smislu hudih prepirov ali grdih scen, bolj ravnodušnosti in življenja drug mimo drugega) in da je deklica to zelo zaznavala.
Hvala vam.
1. jegova hči deduje po partnerju in njeni mami
2. vajin otrok je vsiljivec v njene “pravice”, ker deduje po očetu enako kot vsi onjegovi oroci po njem
3. bodi prijazna in POSLUŠAJ – ne pa imeti mnenja — v njenem svetu si tujek, zažiraš nejne “pravice” … predvsem pa se ji ne sliniti … bodi na razpolago ne pa proaktiva in z nekim mnenjem —itak si v napoto.
Verjetno res ni navdušena nad tabo glede na to, da si verjetno, po njeno (in še s kakšno sugestijo njene mame) “ukradla” očka. Ne pričakuj preveč, bodi spontana in naj ona “pride k tebi”, če želi, če se ji bo zdelo vredno.
Ne delaj prevelikih načrtov 😉
Forum je zaprt za komentiranje.