Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vse se vrača, vse se plača

Vse se vrača, vse se plača

Koliko vas verjame v rek: “Vse se vrača, vse se plača” – oz. ali imte izkušnje, da dejansko funkcionira v življenju, tako za dobra, kot slaba dela/dejanja?

Jaz kar verjamem, da se dobro z dobrim vrača, slabo pa s slabim.:) Zato se trudim, da delam samo dobro .:)

Ja.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Prisegam na SLO verzijo tega reka!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ne, ne verjamem v to moralno izravnavo, ne verjamem v karmo. Če se že zgodi, je to naključje. Se mi je pa zgodilo, da sem kot študentka delala v trgovini, bila šikanirana, poniževana (saj kaj se ti pa kaj drugega dogaja kot prodajalcu/ki), po krivem me je šefova hči obtoževala, da kradem. Čez dve leti se mi je zgodilo, da sem na jezikovni šoli učila njegovega sina, bila sem del izpitne komosije, ko je bila vprašana hči … Tako da sem jaz bila na tem mestu nekako nadrejena. Nisem pa tega zlorabljala, bog ne daj.

Pregovori in reki niso iz trte izviti. Držijo.

Verjamem.

Sama se trudim delati dobro zaradi lastne vesti, ampak ne verjamem, da ta rek 100 % drži. Kar nekaj žlehtnob hodi po svetu nekaznovanih. Veliko ljudi, ki so storili precej slabega, so umrli v pozni starosti in naravne smrti. Mogoče bodo v kakšnem prihodnjem življenju plačevali svoje dolgove, ampak v tem življenju so jo dobro odnesli.

Ne, ne verjamem v to moralno izravnavo, ne verjamem v karmo. Če se že zgodi, je to naključje. Se mi je pa zgodilo, da sem kot študentka delala v trgovini, bila šikanirana, poniževana (saj kaj se ti pa kaj drugega dogaja kot prodajalcu/ki), po krivem me je šefova hči obtoževala, da kradem. Čez dve leti se mi je zgodilo, da sem na jezikovni šoli učila njegovega sina, bila sem del izpitne komosije, ko je bila vprašana hči … Tako da sem jaz bila na tem mestu nekako nadrejena. Nisem pa tega zlorabljala, bog ne daj.[/quote]
Mogoče bi, če bi šlo za njenega očeta. Hči ti tako ali ni nič storila. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne verjamem v karmo, to so spet ene pravljice za otroke.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ne verjamem. Se pa trudim delati dobro.

Ne verjameš? Kaj pa je potem to, če ti nekoga mahneš in on tebe nazaj? Naključje? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne, ne verjamem v to moralno izravnavo, ne verjamem v karmo. Če se že zgodi, je to naključje. Se mi je pa zgodilo, da sem kot študentka delala v trgovini, bila šikanirana, poniževana (saj kaj se ti pa kaj drugega dogaja kot prodajalcu/ki), po krivem me je šefova hči obtoževala, da kradem. Čez dve leti se mi je zgodilo, da sem na jezikovni šoli učila njegovega sina, bila sem del izpitne komosije, ko je bila vprašana hči … Tako da sem jaz bila na tem mestu nekako nadrejena. Nisem pa tega zlorabljala, bog ne daj.[/quote]
Mogoče bi, če bi šlo za njenega očeta. Hči ti tako ali ni nič storila. :))[/quote]

Ti pa površno bereš. Saj sem napisala, da ne verjame, v moralno izravnavo, da gre za naključja. Hči pa me je obtoževala, da kradem.

Pardon, želel sem napisati, da sin ni nič storil, ne hči. On je bil namreč na izpitu pri tebi. 🙂

Ne, precizni analitik. Sina je učila v jezikovni šoli, na izpitu je bila hči, ravno njej bi se lahko maščevala, pa se ji ni, ker to ni njena drža, da se vse vrača, kar se plača.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

No, potem pa se tako že v prvo imel prav. Spregledal pa sem laži. Kakšna krivica. :))

Blagor tistemu, ki je v tvoji družbi. 🙂

Drugače pa se res vse vrača in plača…Razlika je le, v kakšni obliki, v kakšnem časovnem obdobju in kako tisto doživljamo. Saj smo vedno v soodvisnosti z okoljem.

Dobro je, če čimbolj razumemo kako deluje ta svet in naša družba, da lahko na podlagi predvidevanj, uskladimo svoja dejanja, da smo zadovoljni s tistim, kar nam življenje vrne.

Ne, precizni analitik. Sina je učila v jezikovni šoli, na izpitu je bila hči, ravno njej bi se lahko maščevala, pa se ji ni, ker to ni njena drža, da se vse vrača, kar se plača.[/quote]

Tako je. ljudje se odločamo, kaj bomo storili in česa ne. Karma itak deluje mimo naših odločitev. V karmo samo po sebi verjamem, vendar z zadržki. Nikakor ne mislim, da smo zgolj marionete na Zemlji, ki izvajamo ukaze nekoga drugega (višjega?), verjamem pa, da obstajajo stvari, ki si jih še ne znamo razložiti in seveda verjamem v to, da na vse pač nimamo vpliva. In zaradi obojega dostikrat rečemo, da gre pri tem za usodo ali karmo.

Bi pa opozorila na nekaj. Ne vidim smisla v tem, da se pri neki stvari (nekem odnosu) v sebi jezimo, kuhamo mulo, kujemo maščevanje in smo TIHO in upamo, da bo to osebo nekaj drugega “štrafnilo” al povozil vlak ipd. Tako razmišljanje (mletje v sebi negativnih misli) nas zastruplja. Ok si jezen na to osebo in njeno obnašanje, krivice se dogajajo (žal, tako je), dostikrat tudi ne moreš dokazat svojega prav oz. pravice, ampak je treba it dalje. Brez kovanja maščevanja.

Ja, ampak tega človek, ki misli, da sam vse naredi prav, na more storit, ker verjame, da je ta drugi kriv za njegovo jezo oziroma slabo počutje. Gre za prepričanje, preko katerega ne gre kar tako razumsko.

Ja, ampak tega človek, ki misli, da sam vse naredi prav, na more storit, ker verjame, da je ta drugi kriv za njegovo jezo oziroma slabo počutje. Gre za prepričanje, preko katerega ne gre kar tako razumsko.[/quote]
Tu se postavlja vprašanje ali so samske ženske, ki trdijo, da so samske zato, ker so samski moški vsi luzerji in mamine maze, res samske zaradi teh “dejstev” ali pa jim življenje le hoče nekaj povedati……

kar pošlješ okoli – se vrne naokoli

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Hm, to bi lahko prevedli tudi zob za zob? Ne verjamem, da to funkcionira v žvivljenju, morda samo izjemoma. Veliko lepše bi bilo, če bi se uspeli držati misli:
O nikomur ne govori nič slabega, o vsakomur pa povej vse kar veš dobrega….

Kot lingvistka ti moram oporekat. Ne gre za dva enaka pojma.

Ja, ampak tega človek, ki misli, da sam vse naredi prav, na more storit, ker verjame, da je ta drugi kriv za njegovo jezo oziroma slabo počutje. Gre za prepričanje, preko katerega ne gre kar tako razumsko.[/quote]
Tu se postavlja vprašanje ali so samske ženske, ki trdijo, da so samske zato, ker so samski moški vsi luzerji in mamine maze, res samske zaradi teh “dejstev” ali pa jim življenje le hoče nekaj povedati……[/quote]
Robi, to vprašanje se postavlja v vsaki drugi temi… 😉

Se pa strinjam s krivokljunko, tudi sama ne verjamem v maščevanje (čeprav se ravno maščevalnost pogosto povezuje z mojim zodiakalnim znamenjem), ker s tem dosežemo zgolj to, da se negativa fura še naprej. Meni zadostuje že to, da sem ob srečanju s človekom, ki mi je storil krivico, jaz tista, ki mu lahko brez kančka slabe vesti pogledam v oči. Ni lepšega, kot zvečer zaspati s čisto vestjo (in ljubečim partnerjem, seveda). 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ha, ravno pred nekaj dnevi se je prijateljica pridušala čez enega našega politika, ki si je zaradi svojega delovanja prislužil kar zajetno število sovražnikov, češ da se mu še nič slabega, kar je storil, še ni vrnilo, pa sem razmišljala, koliko časa ta politik porabi zato, da “ostane korak pred nasprotniki”, namesto da bi svoj (prosti) čas sproščeno užival s svojo družino, pa koliko prijateljev ga je v teh letih zapustilo, ker mu ne zaupajo več… Najbrž bo umrl naravne smrti, ampak … ali bo v svoji starosti resnično užival?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ha, ravno pred nekaj dnevi se je prijateljica pridušala čez enega našega politika, ki si je zaradi svojega delovanja prislužil kar zajetno število sovražnikov, češ da se mu še nič slabega, kar je storil, še ni vrnilo, pa sem razmišljala, koliko časa ta politik porabi zato, da “ostane korak pred nasprotniki”, namesto da bi svoj (prosti) čas sproščeno užival s svojo družino, pa koliko prijateljev ga je v teh letih zapustilo, ker mu ne zaupajo več… Najbrž bo umrl naravne smrti, ampak … ali bo v svoji starosti resnično užival?[/quote]
Posledice včasih pridejo tudi z zamikom. Mogoče se res komu zgodi, da ne občuti posledic, se pa potem zgodi, da nastanejo žrtve, zaradi katerih pa se potem nekaj spremeni v samem sistemu. Včasih se nekomu posledice dogajajo nonstop, pa tega sploh ne opazi, temveč jih rešuje tako da še bolj zabrede. Recimo, da nekdo nekaj ukrade ali pa si pridobi protipravno višjo vsoto denarja (podkupnina itn.). Mogoče mi res ne vidimo, da se temu človeku zgodi kaj slabega. Jaz pa mislim, da se mu in to je občutek, da mu še vedno nekaj manjka, da nima dovolj. Težava tega je, da ta človek postane še bolj pohlepen, da bi zadovoljil ta občutek, ukrade še več. Je pa tudi res, da smo se ljudje že kar malo navadili tega in le še mirno opazujemo, kako nam kradejo. In če nekdo zločin opazuje in pri tem nič ne stori, to prav tako ni prav. In zgodilo se bo, da se nam bo to vsem enkrat povrnilo, nam ki samo mirno opazujemo in tistemu, ki krade. Celotna družba bo nastradala, ko bo sistem počil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close