Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kontinuum življenja

Kontinuum življenja

Klik![/url]

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Potrebno je prebrati še Kako si sami zastavimo življenje[/url] in posmrtno življenje[/url]
Vem, veliko se jih bo posmehovalo. 🙂 Nič zato.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

brez zamere, Marko, neumne trditve. Življenje je nastalo iz nežive narave, kako da potem ne nastaja življenje iz nežive narave zdaj, danes? Nasprotno, življenje nastaja iz življenja.

Logika na psu, ampak ljudje pač nič ne razmišljajo pa čeprav še nihče ni videl, da mrtvo rodi življenje, vidimo pa vsako sekundo, da iz življenja nastaja življenje in to v vseh življenjskih oblikah. Torej je tudi začetek iz nečesa živega, tu imaš pa nešteto teorij, nekateri pravijo da je to Bog, drugi vesoljci, to so pa že druge teorije.

Kontinuum življenja po knjigi [logika na psu]

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Marko, ti si en vernik v neke teorije, ki je bil nekoč zgubljen, zdaj pa je prepričan, da je našel “pravo pot” in bi rad to veselo delil z vsemi drugimi. Zato se moraš oklepati nekih teorij, ki so jih zate izumili drugi. Te teorije prodajaš v vsaki temi in vsakem kontekstu. Izgleda, kot da so ti šele te teorije osmislile življenje. Veš, pojmi kot so “odgovorno življenje” in podobno, obstajajo tudi zunaj tvojih teorij. Toliko si zabubljen v neke teorije, d azunanjega sveta sploh ne poznaš več. zate obstaja samo tvoja zveza in te teorije. Ker stvarnosti ne razumeš oz. jo razumeš slabo, si si ustvaril svojo “umetno stvarnost”, kjer je vse lepo in prav in kjer je vse možno racionalno razložiti. Kilavo, Marko, kilavo. Nekoč, ko si bil nesrečen, si nemara imel potencial, da postaneš radoveden intelektualec. Zdaj, ko živiš v svoji vati lažne samozadosnosti, zate napredka več ne more biti.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Jaz pa si to razlagam drugače: Ljudje smo del narave in delujemo po njenih zakonih. Z močjo razuma se ji sicer poskušamo upirati, a neuspešno.
Drži, da je živo nastalo iz neživega, saj drugače ni moglo biti. Že ameba je imela vgrajen mehanizem preživetja, saj bi se sicer z njo vse končalo. Po naravnih zakonitostih je smisel in namen življenja vsakega živega bitja roditi novo bitje, na višji razvojni stopnji in poskrbeti za njegovo preživetje. Ko je ta naloga opravljena, ni več razlogov za obstoj starega življenja. Funkcija staršev se z odraslostjo otrok konča oz. naj bi se končala. Novi rod mora biti bolj samostojen, bolj žilav od starega – tako gre razvoj naprej.
Pa saj smo tem stvarem priča vsak dan – ni normalno, da starši skrbijo za že odrasle otroke ali živali za odrasle mladiče. Star pregovor pravi, da lahko starši poskrbijo za deset otrok, deset otrok pa ne more poskrbeti za enega starša……
Z razumom je krute zakone narave težko dojeti, a so edini smiselni. Vera v posmrtno življenje je tolažba, še en mehanizem, vgrajen v bitje z razumom, da vzdrži in opravi svojo nalogo, ker naloga mora biti opravljena.

Tako da…..lahko mi lajamo, a karavana gre naprej…:)

Res nastaja..A brez nežive narave ne more obstajati in obstati. Roža za svojo rast rabi živo seme in hkrati mrtvo materijo in svetlobo.

Čeprav je večkrat težko podati in ugotoviti mejo med živim in neživim.

marko, sicer ne vem koliko si star, ampak ravno v tem trenutku živiš posmrtno življenje, torej tu ne more biti posmeha, zakaj ne? življenje ki si ga preživel do tega trrnutka je minilo, ta del že pripada smrti, preden pa dokončno predaš svoje življenje smrti, se je potrbno vprašati kako si ga preživel, si ga izrabil koristno ali ne, imaš ljudi ki zapravijo večino življenja s tem ko dajo zlo( sebi, drugim, naravi..), imaš ljudi ki ne počnejo ničesar in imaš ljudi ki velik del zapravijo s tem, da deljo vse drugo, le tega ne kar bi morali…zato sploh ni pomembno kaj je bilo včeraj, kaj bo jutri vse kar šteje je ta trnutek in ta trenutek si lahko zastavš življnje tako kot ti paše…..ko pa dokončno ugasne človekovo tuzemeljsko življenje se duša pripravi na prehod oz odide v zasmrtje, ravno temu delu se psi posmehuje in trdi da ni znastvenih dokazov za zasmrtje, pa vendar tudi znanost ne ponudi dokazov, da zasmrtja ni, torej? neodločeno…pa vendar ni tako preprosto….seveda obstaja, potrebno je imeti Vedenje in Vero… treba je živeti pravi trenutek in treba je umreti pravi trenutek…..

brez zamere, Marko, neumne trditve. Življenje je nastalo iz nežive narave, kako da potem ne nastaja življenje iz nežive narave zdaj, danes? Nasprotno, življenje nastaja iz življenja.

Logika na psu, ampak ljudje pač nič ne razmišljajo pa čeprav še nihče ni videl, da mrtvo rodi življenje, vidimo pa vsako sekundo, da iz življenja nastaja življenje in to v vseh življenjskih oblikah. Torej je tudi začetek iz nečesa živega, tu imaš pa nešteto teorij, nekateri pravijo da je to Bog, drugi vesoljci, to so pa že druge teorije.[/quote]

Logika je res na psu. 😉 Na začetku nekoč davno nazaj ni bilo življenja. Se strinjaš? Iz česa je nastalo. Iz živega ali neživega?

Logika na psu, ampak ljudje pač nič ne razmišljajo pa čeprav še nihče ni videl, da mrtvo rodi življenje, vidimo pa vsako sekundo, da iz življenja nastaja življenje in to v vseh življenjskih oblikah. Torej je tudi začetek iz nečesa živega, tu imaš pa nešteto teorij, nekateri pravijo da je to Bog, drugi vesoljci, to so pa že druge teorije.[/quote]

Logika je res na psu. 😉 Na začetku nekoč davno nazaj ni bilo življenja. Se strinjaš? Iz česa je nastalo. Iz živega ali neživega?[/quote]

Kdo je to dokazal… jaz nisem bil tam ko je bilo NIČ ampak glede na to da je vse najverjetneje nastalo iz NIČ pomeni da nič ni NIČ ampak nekaj in nima predznaka živo ali mrtvo ker nekaj je lahko oboje…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

vs živo je živ mrlič v prihodnosti.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

SPider, zdaj pa čist tak pošteno. Enkrat napišeš, da naj malo več berem oziroma, da nič ne berem. Ko pa opišem neko teorijo, pa mi napišeš, da sem vernik v neko teorijo, katerih se moram oklepati.
Veš kaj je tvoje načelo. Tečnariti in zanikati mene kot osebnost, ne glede na to, kaj napišem, ker ti ni nič prav. Ko vidiš, da ne moreš s kladivom, poskusiš s sekiro.
A ti pa ne prodajaš svoje teorije, nimaš svoje teorije življenja? Vsak jo ima. Kaj sploh to pomeni, da človek živi “umetno” stvarnost? Mogoče govoriš iz svoje izkušnje, ker sam tega nekako ne poznam in ne vem o čem govoriš. NE vem, kaj je kilavega v tem, če se človek dobro počuti. Lahko mi pa razložiš s svojo teorijo. :))

SPider, zdaj pa čist tak pošteno. Enkrat napišeš, da naj malo več berem oziroma, da nič ne berem. Ko pa opišem neko teorijo, pa mi napišeš, da sem vernik v neko teorijo, katerih se moram oklepati.
Veš kaj je tvoje načelo. Tečnariti in zanikati mene kot osebnost, ne glede na to, kaj napišem, ker ti ni nič prav. Ko vidiš, da ne moreš s kladivom, poskusiš s sekiro.
A ti pa ne prodajaš svoje teorije, nimaš svoje teorije življenja? Vsak jo ima. Kaj sploh to pomeni, da človek živi “umetno” stvarnost? Mogoče govoriš iz svoje izkušnje, ker sam tega nekako ne poznam in ne vem o čem govoriš. NE vem, kaj je kilavega v tem, če se človek dobro počuti. Lahko mi pa razložiš s svojo teorijo. :))[/quote]

Saj Spider ima prav. Rekel ti je, da beri, ampak verjetno ni s tem mislil da kar vzameš “off-the-shelf” življenjsko filozofijo, dodaš ščepec vegete in nam to serviraš na forum.

Jaz ti pa predlagam terapijo brez knjig. Najdi par gramov posušenih gob s psilocibinom (obstaja ogromno različnih vrst), pojdi nekam v naravo ( po možnosti si pripravi ogenj tam ) in samo opazuj dogajanje. Vse kar moraš vedet, že veš, samo spomniš se ne.

Pa saj jaz ravno to delam, hodim v naravo, sadim vrtnine in tako naprej. Težav s spominom pa sploh nimam. :))

zvečer grem spat, zjutraj vstanem … potem mi pa par osebkov zjebe dan

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Eh, biseri in svinje.

Ok, zdaj pa še po “kmečko” prosim. :))

npr: ti s svojimi objavami mečeš bisere med svinje ☺

npr: ti s svojimi objavami mečeš bisere med svinje ☺[/quote]Kot kak svinjski pastir? 🙂
Hudič bo, ko bo čas kolin in bo Marko prijel nož v roke…. 😉 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

npr: ti s svojimi objavami mečeš bisere med svinje ☺[/quote]

Kvečjemu ravno obratno, ampak recimo da zadane poanto.

Marko, da, večkrat sem ti napisal, da beri. Pri tem prav gotovo nisem imel v mislih, da preberi še 10 novih priročnikov za samospoznavanje, ker mi je jasno, da si take literature prebral že več kot preveč. Želem sem ti sporočiti, da razširi spekter knjig. Zdaj si pač obešen na te teorije PSI, REI itd. Te knjige si ti prebral že zdavnaj in ne zato, ker sem ti jaz svetoval, da “več beri”, zato spet zavajaš z odgovorom in očitki na moj račun.

Jaz ti nič ne tečnarim. Malo se pa zamisli, da ti iste stvari glede tvojih izvajanj ne pišem le jaz, temveč tudi matjažko, katenjka in še kdo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

npr: ti s svojimi objavami mečeš bisere med svinje ☺[/quote]

Kvečjemu ravno obratno, ampak recimo da zadane poanto.[/quote]
ne biser in ne svinja ne vesta kdo je kaj — za Marka pe je jasno.

npr: ti s svojimi objavami mečeš bisere med svinje ☺[/quote]Kot kak svinjski pastir? 🙂
Hudič bo, ko bo čas kolin in bo Marko prijel nož v roke…. 😉 :D[/quote]

Uuu, tough guy!
[img]http://theleadgenguys.com/wp-content/uploads/2013/03/internet-tough-guy.jpg[/img]

Hudič bo, ko bo čas kolin in bo Marko prijel nož v roke…. 😉 :D[/quote]
Tako sem tudi jaz razumel. :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close