Deodoranti, vodke po britju
Nekateri samci v svetu živali se valjajo v svojem urinu, da bolj pritegnejo samice. Je že kdo poskusil? :))
Mene odbija ravno vonj po prašku ali kakšnem mehčalcu, ki jih sama sploh ne uporabljam. Kot prvo je pomembna osnovna higiena, brez tega ne gre. Potem pa pridejo na vrsto druge dišave, ki ne smejo presegati dometa recimo enega metra:). Potujoča parfumerija marsikoga prej odbije:).[/quote]
Jaz si že leta delam domač prašek, mehčalca nikoli nisem uporabljala. Preveč kemije.. Ma ni ga prijetnejšega občutka od tega, ko se zavijem med sveže rjuhe. Danes. Kmalu.. 😉
Kako super, jaz tudi ne uporabljam mehčalcev, ker mi noben ne odgovarja, tako da le (malo boljši) prašek, that’s all.
Le iz česa pripraviš “domače pralno sredstvo”, če ni skrivnost? Kaj se z njim lahko vse (o)pere?
Z veseljem! 🙂
Milo (ki ga tudi naredim doma- želiš še ta recept? 😉 ) nastrgam in v 2 litrih vroče vode popolnoma raztopim, dodam lonček sode bikarbone in zmes, ki se začne gostiti, vlijem v plastično posodo. Kakšen krat dodam žlico kisa (ne morem mimo bojazni, da bo kis pustil vonj, ki mi je ogaben, a ga na srečo nikoli ne.. 😉 ), saj perilo izredno zmehča. Lahko se doda nekaj kapljic eteričnega olja, jaz to dajem že v milo..
V roku 12 ur zmes večkrat premešam, da se na vrhu ne naredi trda plast (če se, zmes spet segrejem in se stopi).
Nasploh se da vsa čistila (za stanovanje, telo, zobe…) narediti doma- soda bikarbona, limonin sok, kis, sol..
Prijazno naravi in poceni.
Vabljeni k sodelovanju! 🙂
Z veseljem! 🙂
Milo (ki ga tudi naredim doma- želiš še ta recept? 😉 ) nastrgam in v 2 litrih vroče vode popolnoma raztopim, dodam lonček sode bikarbone in zmes, ki se začne gostiti, vlijem v plastično posodo. Kakšen krat dodam žlico kisa (ne morem mimo bojazni, da bo kis pustil vonj, ki mi je ogaben, a ga na srečo nikoli ne.. 😉 ), saj perilo izredno zmehča. Lahko se doda nekaj kapljic eteričnega olja, jaz to dajem že v milo..
V roku 12 ur zmes večkrat premešam, da se na vrhu ne naredi trda plast (če se, zmes spet segrejem in se stopi).
Nasploh se da vsa čistila (za stanovanje, telo, zobe…) narediti doma- soda bikarbona, limonin sok, kis, sol..
Vabljeni k sodelovanju! :)[/quote]
Kakšen kis dodaš?
Vonj kisa zelo hitro izpuhti – moja mami temne stvari namoči v vodi, ki ji doda deci kisa, da je barva bolj obstojna. Oblačilo nekaj ur sicer še rahlo diši po kisu, a se ta vonj potem dejansko popolnoma porazgubi.
Z veseljem! 🙂
Vabljeni k sodelovanju! :)[/quote]V čem je smisel mešanja kisa in sode bikarbone?
Eno je baza drugo kislina, ki reagirata druga z drugo ob prvem stiku in potem dobiš kaj? O_0
Mene odbija ravno vonj po prašku ali kakšnem mehčalcu, ki jih sama sploh ne uporabljam. Kot prvo je pomembna osnovna higiena, brez tega ne gre. Potem pa pridejo na vrsto druge dišave, ki ne smejo presegati dometa recimo enega metra:). Potujoča parfumerija marsikoga prej odbije:).[/quote]
Jaz tudi ne uporabljam mehčalcev, dišav….. Rad imam vonj po naravni svežini. 🙂
Z veseljem! 🙂
Milo (ki ga tudi naredim doma- želiš še ta recept? 😉 )[/quote]
Kaj pa vse delaš doma Notta? Se mi zdiš zelo naravna in kreativna.. Bi te kar prosila za vse recepte. Še bolje, predstavitve. ;)[/quote]
Pralne praške, čistila za stanovanje (za steklo, les, wc, plesen..), mila za telo, zobne paste, deodorante, balzame za ustnice, kreme za roke in obraz, maslene masažne ploščice, razne maske in tinkture.. V zadnjem času se veliko posvečam tudi hrani, predvsem zeliščem in začimbam, super je! 🙂
Ogromno si lahko naredimo sami, potreben je le čas (oz. bolje- odločitev vložiti čas za to) in malo veselja..
Z veseljem te povabim na sodelovanje, piši mi! 🙂
Kaj pa vse delaš doma Notta? Se mi zdiš zelo naravna in kreativna.. Bi te kar prosila za vse recepte. Še bolje, predstavitve. ;)[/quote]
Pralne praške, čistila za stanovanje (za steklo, les, wc, plesen..), mila za telo, zobne paste, deodorante, balzame za ustnice, kreme za roke in obraz, maslene masažne ploščice, razne maske in tinkture.. V zadnjem času se veliko posvečam tudi hrani, predvsem zeliščem in začimbam, super je! 🙂
Ogromno si lahko naredimo sami, potreben je le čas (oz. bolje- odločitev vložiti čas za to) in malo veselja..
Z veseljem te povabim na sodelovanje, piši mi! :)[/quote]
Draga Notta,
ti bi iz tega morala naredit biznis … če so rezultati kolikortoliko spodobni.
Z veseljem te povabim na sodelovanje, piši mi! :)[/quote]
Draga Notta,
ti bi iz tega morala naredit biznis … če so rezultati kolikortoliko spodobni.[/quote]
Če bi mi nekdo pripravil ves poslovni teren (ali kako bi se temu lahko reklo? 😉 ), bi mogoče še, tako pa… Za biznis sem antitalent. Ali pa preprosto za to nimam dovolj veselja, zagona. Zdi se mi, da bi porabila ogromno časa za sitnosti. Ali pač? 😉
Rezultati so različni. Če izključim sestavine (čeprav ravno zaradi teh vse to tudi izdelujem), so nekateri izdelki na videz, otip, vonj (seveda manj agresiven) isti ali boljši od klupljenih- npr. mila, kreme..; se pa npr. zobna pasta ne peni tako kot smo vajeni. Oz. sploh se ne peni. 🙂 To marsikoga moti do te mere, da je raje ne bo uporabljal..
Žal so nam industrijski izdekli postavili normo (glede vonja, okusa, izgleda..- vsega) in preveč odstopanja za marsikoga ni več sprejemljivo.. Meni pa ravno to, da so sestavine naravne, vse prevaga. Da ne govorim o tem, kako me to delo prebuja, nakupovanje pa utruja.. 😉
Draga Notta,
ti bi iz tega morala naredit biznis … če so rezultati kolikortoliko spodobni.[/quote]
Če bi mi nekdo pripravil ves poslovni teren (ali kako bi se temu lahko reklo? 😉 ), bi mogoče še, tako pa… Za biznis sem antitalent. Ali pa preprosto za to nimam dovolj veselja, zagona. Zdi se mi, da bi porabila ogromno časa za sitnosti. Ali pač? 😉
Rezultati so različni. Če izključim sestavine (čeprav ravno zaradi teh vse to tudi izdelujem), so nekateri izdelki na videz, otip, vonj (seveda manj agresiven) isti ali boljši od klupljenih- npr. mila, kreme..; se pa npr. zobna pasta ne peni tako kot smo vajeni. Oz. sploh se ne peni. 🙂 To marsikoga moti do te mere, da je raje ne bo uporabljal..
Žal so nam industrijski izdekli postavili normo (glede vonja, okusa, izgleda..- vsega) in preveč odstopanja za marsikoga ni več sprejemljivo.. Meni pa ravno to, da so sestavine naravne, vse prevaga. Da ne govorim o tem, kako me to delo prebuja, nakupovanje pa utruja.. ;)[/quote]
Ponavljam …. naredi iz tega biznis. Saj vidiš da tudi v največji recesiji in ko ljudje nimajo denarja za nič, ga spraskajo skupaj vsaj za zdravo prehrano. Z vsemi temi prehranskimi aferami, s(m)o vsi bolj predstašeni, kaj sploh jemo, saj je očitno, da je tudi deklaracija sestavljena na hojladri
Predstavljaj si, da bi jim nekdo povedal, da ti nič ne pomaga, da vsak dan paziš na to, kaj ješ, če vsako minuto sebe zastrupljaš s kemijo, ki si jo nanašaš na kožo, tudi s “čistimi” oblačili. In da vse, kar morajo narediti ni spremeniti prehrambene navade (in se odreči priljubljenemu hamburgerju in mlečni čokoladi v korist brokolija in zelene…), ampak zgolj uporabiti drugi prašek…
Ko bi pa enkrat vidli, da je prašek o.k., potem bi lahko prodala tudi bolj občutljive izdelke, kot je zobna pasta …
Ali pa bi lahko služila z delavnicami in izobraževanji na ta račun. Jaz sem tvoja prva stranka, če se za to odločiš.
Ja, morda bi imela vsaj na začetku nekaj več opravil, ki ti niso všeč, Vendar mislim, da je pri vsaki službi tako, da imaš tudi kaj, kar ti ni všeč. Sčasoma bi si pa verjetno lahko omislila pomoč, ki bi to prevzela. ali pa bi lahko šla že v zadevo s kakšnim partnerjem/ko, ki ji ta “komercialni del” leži. LAhko tudi kot neko popoldansko aktivnost – ni potrebno, da postaviš takoj vse svoje življenje na glavo…
Forum je zaprt za komentiranje.